Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да започна Велаксин 0,37 mg без пауза след спиране на Ципралекс 10 mg?
Какво да правя при нисък пулс, дискомфорт в ушите, сърцебиене и тревожност?
Защо се чувствам толкова тревога след спиране на бензодиазепина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да започна Велаксин 0,37 mg без пауза след спиране на Ципралекс 10 mg?
-
Какво да правя при нисък пулс, дискомфорт в ушите, сърцебиене и тревожност?
Ниското кръвно налягане и ниският пулс могат да причинят дискомфорт в ушите и сърцебиене. Препоръчително е да се консултирате с кардиолог, за да изключите сърдечни проблеми. Тревожността може да бъде свързана със състоянието, но е важно да потърсите медицинска помощ за оценка и управление на симптомите.
-
Защо се чувствам толкова тревога след спиране на бензодиазепина?
Тревожността след спиране на бензодиазепин може да бъде свързана със симптомите на отнемане, които включват както психически, така и физически ефекти. Тялото търси повторното приемане на лекарството, което може да доведе до увеличаване на тревожността. Препоръчително е да се намалява постепенно под лекарско наблюдение, като се избягват определени храни и напитки, които могат да изострят тревожността.
-
Защо мога да имам обсебващи мисли след спиране на бензодиазепина и какво трябва да направя?
-
Колко време отнема да изчезнат ужасните мисли след спиране на бензодиазепина?
. Непрекъснато си меря кръвно и пулс, кардиолози постоянно, нищо сериозно не се открива, но аз не мога да се успокоя и продължавам да се въртя в кръг - спешно - кардиолог - после малко спокойствие - увеличаване на прескачанията и пак същото. От едно от лекарствата пък получих някакъв страничен ефект пулс 120, високо кръвно и айде пак нови притеснения. На всичкото отгоре почти няма лекарство от което да не получавам или да си внуша че получавам странични ефекти. Не знам, лекарите казват живей си живота, ама как при тая постоянна тревога...Проблема е че вече почти не вярвам на лекарите, което вече е върха. Все си мисля че пропускат нещо...