Паническо разстройство - 48

• 46 647
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
здравейте мили хора...на някой случвало ли му се е цял ден да се чувства сякаш не си е в тялото...аз цял ден съм със сърцебиене и все едно ме няма ...все едно не съм си в тялото..страх ме е да не припадна или да не умра...дори ме е страх дс отида да си взема душ..пих мента глог валериана на обяд и преди малко пак...🥺
Това днес ли? Ако е днес, деня определено е много шантав, доста народ не е на себе си. Може би температурните аномалии или нещо такова.
цял ден съм така....не знам какво ми става...и това сърцебиене,замаяност ,като добавим и страха ,да не умра...🥺ужасно е..Аааа + това ,че все едно не съм си в тялото,това е адски плашещо

# 91
здравейте мили хора...на някой случвало ли му се е цял ден да се чувства сякаш не си е в тялото...аз цял ден съм със сърцебиене и все едно ме няма ...все едно не съм си в тялото..страх ме е да не припадна или да не умра...дори ме е страх дс отида да си взема душ..пих мента глог валериана на обяд и преди малко пак...🥺
Това днес ли? Ако е днес, деня определено е много шантав, доста народ не е на себе си. Може би температурните аномалии или нещо такова.
цял ден съм така....не знам какво ми става...и това сърцебиене,замаяност ,като добавим и страха ,да не умра...🥺ужасно е..Аааа + това ,че все едно не съм си в тялото,това е адски плашещо
Страха от умиране не го разбирам, аз съм приел, че може да няма утре и съм много добре. Но много познати с паники днес имат колебания в кръвното, палпитации, главоболие и други неприятни усещания.

# 92
Има ли някой от Вас,който има много силен и неконтролируем страх въпреки приемането на АД..ако да,как се справяте.
Сменят се АД докато се улучи такъв при който страхът се намаля или изчезва.

Здравейте, аз съм жена на 31 години. Пия антидепресанти от както се помня-вече 16 години. Имам ужасно ПР, което въпреки хилядите лекарства много често напомня на себе си. По-лошото е, че от около година нямам цикъл и след обиколка по много доктори чрез ЯМР ми откриха аденом на хипофизата-пролактином.Казаха,че вероятно е от антидепресантите и най-вече от Левид. Психиатъра ми каза директно да изхвърля Левид-а без схема за спиране. Но в момента се чувствам ужасно... Сега пия само Сероксат, но съм като парцал. Омръзна ми вече да ми е зле, не знам как да се отърва от всичко това Sad
По колко Сероксат пиеш на ден. Може би трябва да се промени дозата за да не се чувстваш като парцал.
Сутрин половинка и следобед пак половинка.

# 93
Днес има силна магнитна буря. Сериозно. Снощи полудях от нерви, чак седях на прозореца по пижама и днес съм настинала. Щях да пукна. Не че ми дреме. То вече си мечтая да пукна, така са ми омръзнали тези състояния.

# 94
Значи никак не са верни прогнозите за магнитните бури в повечето сайтове. Аз понеже вечерта рязко се почувствах зле ( изключителна нервност и прескачане на сърцето) и прерових всички руски и бг сайтове и никъде не дават да има буря днес.

# 95
значи ме съм единствената така днес?тези магнитни бури🤦🏻♀🥺

# 96
значи ме съм единствената така днес?тези магнитни бури🤦🏻♀🥺

Да, тези състояния понякога се дължат на бурите. Получава се при хора с по-чувствителна нервна система.

# 97
Здравейте..На мен лично много ми помогнаха видеата от този канал.-да разбера и проумея какво се случва и да "преобърна" нещата без лекарства.
https://youtu.be/onIVkg3XFWc

# 98
При мен лошото е ,че като съм например късно вечер сама у дома и само при мисълта,че няма хора и веднага хоп, трябва да бягам да търся жива душа...иначе умирам.То ми се отрязват краката,то сърцето бие лудо,и настъпва голяма обърканост...абе тегло голямо.Същото положение е и когато се движа по безлюдни места..само се спирам,оглеждам се постоянно за хора.Живота ми е...не пожелавам на никой.

# 99
При мен лошото е ,че като съм например късно вечер сама у дома и само при мисълта,че няма хора и веднага хоп, трябва да бягам да търся жива душа...иначе умирам.То ми се отрязват краката,то сърцето бие лудо,и настъпва голяма обърканост...абе тегло голямо.Същото положение е и когато се движа по безлюдни места..само се спирам,оглеждам се постоянно за хора.Живота ми е...не пожелавам на никой.
ПА означават, че у човека липсва възрастния, т.е. - имаме вътрешно дете, което обикновено е нещастно, защото не получава това, което иска, възрастен, който при хората с ПА липсва и вътрешен родител, който вместо да се грижи за човека, обикновено е критичен и обвиняващ. Липсата на възрастен е желанието някой друг да дойде и да ни оправи живота и проблемите като с магическа пръчка. Което няма как се да се получи освен ако не поемем отговорност за собствения си живот и проблеми, да порастнем.
Напишете си на един лист - какво щях да направя ако нямах ПА. После го погледнете и за всяко едно нещо си помислете какво можете да промените, за да можетежда го направите сега. Малки неща, едно по едно, дори и най малкото от което да започнете.
Съветвам работа с терапевт, който да ви помогне да си спомните, че вие имате контрол над живота си. На мен това ми е било най страшното - чувството, че губя контрол нсд тялото и ума си. Може да пробвате и с ТЕС, доста бърз е ефектът там, от личен опит го казвам. Другото е вътрешния родител - започнете да се грижите за себе си (ако дъщеря ви имаше токсична връзка, какво щяхте да й кажете да направи, ако я стресираха и унижаваха на работа какво щяхте да я посъветвате, как щяхте да я защитите от опасности..) Ами направете го за себе си. ☺️ И най-дългият път започва с първата крачка.

# 100
При мен контрола на ума и тялото е нулев...губя почва под краката си и "влизам" в страданието и бягството .Хора моля Ви помагайте със съвети за сппавяне.То това не е живот,а Агония.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 10:23 от Sarna

# 101
Portotal .И аз съм на сероксат и се чуствам по същия начин няма оправия

# 102
Пак апелирам за спорт. Много е шибано, гадно и трудно, но за момента е единственото ефективно и полезно. В началото е един малък пъкъл, но след адаптацията нещата се подобряват. Изследвайте си и кортизола как е сутрин. Ако е завишен, има няколко добавки за това на билкова основа. Но ако не е, тогава не е добре да се приемат.

# 103
Аз съм за спорта,но страха и на това ми пречи.Да стигна до фитнес зала, или пък да тичам в квартала ..отдалеча ли се някъде където не е оживено нямам шанс.

# 104
Единственият начин да преодолеем страха е да правим това, от което ни е страх постоянно. Много е трудно, не ставя лесно, обаче друг начин не виждам. И Георги е много прав за спорта, мисля, че човек трябва да е физически много уморен в края на деня, за да не мисли за глупости и да спи добре. И терапия, разбира се. Сетих се за една героиня от сериала Шеймлес, беше я страх да излиза от тях. Лека-полека започна да излиза, да ходи до супера, видя, че няма да й стане нищо и превъзмогна страха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт