Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 368
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета !boriva мерси за поканата !!! Simple Smile     :oops:4ета ви от момента в който забременях ,но така и не се "престраших"Така4е виртуално ви познавам вси4ките Simple Smile Родих на 16март секцио едно прекрано мом4енце .Казва се Мартин и тежеше 3,350 и 50см В момента е 8,500 и е 70 см

# 211
Joani8, добре дошла!
Абе аз да се изкажа с риск да ме нападнете всички ама не знам какво са работили някой от вас, но работата на мен и на мъж ми е супер напрегнат /работим заедно - аз съм му шефка Joy и си отмъщавам и в офиса, когато е събрал черни точки - незнам дали съм ви казвала/. И аз дори когато работех от вкъщи нямах очи да искам да помага много-много у дома, защото намирах време все пак да си почивам, а той по 6 дни седмично на пангара, че да  сплетни и интриги, че щото съм му жена и затова бачка по-малко или по-леко. Иначе ако по цял ден съм с детето и не работя, а се разхождам в парка няма да искам нищо от него само да си отчита заплатата на края на месеца. Не ме нападайте - това е мое мнение... Ако мъжете ви работят по-лека работа и не се изморяват особено им скъсайте шортите! Иначе аз от 4 дни съм страшно хард - през вечер спи при детето и няма 5-6 по въпроса. Ами писна ми - и двамата бачкаме на едно място и е редно вечер гриожите отново да са поделени на две. и вече съм твърда.
Борива и ангел имаше проблеми с буденето сутрин.. Всъщност с буденето въобще след един кошмарен случай като Иван беше на 20 дни и се задушаваше и ангел ми обясняваше как ще ходим за лекарства утре та като успях да го събудя след 3 часа и като видя как е иван и как съм аз от тогва се буди без проблеми.
памперсите на Либеро са пълен кошмар - някак много недоклатен отзад е ластика и вчера оттам беше излязло едно голямо.... голямо нещо. Ами моят младеж много ака и май тези памперси няма да могат да спират стихията. Катето М ми е купила 3 пакета хъджис и днес щ си ги вземам и спира тази мъка....

# 212
Joani8  добре дошла  Hugнаправо немога да повярвам да четеш толова отдавна и да не се включиш  Wink

По темата за мъжете и аз да си кажа. При нас положението е на периоди, тъй като работата му не е тежка и има невероятната възможност много да ми помага ,но естествено не е запален по идеята. Преди Симона като се роди почти н се е включвал защото аз сама си се оправях тя кротка спи по цяла нощт , компютър нямах абе въобще време и спокойствие колкото искаш та в началото той си беше помислил че пак ще е така ,но малкия терминатор набързо му разби илюзийте и сега в повечето случаи рзпределението за нощта е той от 9 до 3 а аз от 3 до сутринта за през деня споразуменията и преговорите се водят според случая и програмата.Абе с 2 думи помага ,но понякога със зор ,но друг избор нямаме тъй като Алекс е исключително бясно дете а пък са си и 2-ма Мони колкото и да е кротка си изисква грижи.
Ger4o  аз да се разпиша като първата нападнала те  Wink бих казала ,че те разбирам по отношение на работата че ви е натоварваща ,но по повод детето мисля ,че нямаш реална представа за какво става въпрос защото ти започна работа когато Иван беше на месец и половина ако не се лъжа а това е един от най лесните периоди защото бебето непрекъснат спи и деиствително единственото което правиш е да кръстосваш парковете /то така всички деяниме/ но от тогава до сега децата са се променили толков безумно много и дневната програма е един ад просто. Обаче когато искарваш 2 дена в седмицата така няма начин да го усетиш. Сега като излезнеш отпуска и прекараш известно време непрекъснато и по цял ден с малкия пак ще си говориме  smile3503

# 213
Ger4o  аз да се разпиша като първата нападнала те  Wink бих казала ,че те разбирам по отношение на работата че ви е натоварваща ,но по повод детето мисля ,че нямаш реална представа за какво става въпрос защото ти започна работа когато Иван беше на месец и половина ако не се лъжа а това е един от най лесните периоди защото бебето непрекъснат спи и деиствително единственото което правиш е да кръстосваш парковете /то така всички деяниме/ но от тогава до сега децата са се променили толков безумно много и дневната програма е един ад просто. Обаче когато искарваш 2 дена в седмицата така няма начин да го усетиш. Сега като излезнеш отпуска и прекараш известно време непрекъснато и по цял ден с малкия пак ще си говориме  smile3503

И аз мисля така   202uu
Това ми напомня за една случка с майка ми. Значи жената цял живот е работила на смени - първа и втора, т.е. на половин работен ден. И аз, като почнах работа /съответно на 8ч/ и тя ми се караше, че съм си позволявала да си зарежа къщата в неподреден вид, че било мръсно и т.н. А аз, ако трябва да покрия нейните критерии за чиста къще трябва да я улижа в буквалния смисъл на думата. Та наложи й се на нея да замества нейната колежка една седмица и да работи по цял ден и друга песен запя. Накрая на деня беше скапана и ми обяняваше как няма време за нищо. Ама й беше лесно да говори, като не знае въобще за какво иде реч Crossing Arms Та така е и с бебоците. И аз си мечтая за врмето, когато си спеше в количката и си се разхождахме в парка спокойно, но вече не е така /мамите от последната среща могат да го потвърдят Mr. Green/

А иначе аз моя мъж го строих тези дни. За сега не го юркам много, защото ходи и на работа, но му заявих, че след месец и аз се връщам на работа, така че трябва да влиза в час с детето, защото тогава няма това-онова. До сега не беше хранил Маги нито веднъж, имам предвид с пюре или каша. И вече два дена подред, ако се прибере навреме от работа му връчвам кашата той да я дава. Така де, аз като се върна на работа и ще може само събота и неделя да сме по цял ден с Маги и тогава няма пак да съм на същия режим, като сега Naughty

Адиленд, радвам се, че всичко се размина Grinning

Джоани8, добре дошла Hug Ще ви добавя в табличката. И пиши по-често, тук не хапем Mr. Green

# 214
  • София
Здравейте!
Веси, Лия спи 2 пъти на ден и се събира общо около 2-3 часа сън, а е имало дни в които е спала и веднъж.  Mr. Green
Добре дошла на Джоани8 Hug
Нашият тати помага само в "играта" с малката, почистването на банята след къпане и изхвърляне на памперси, не може да я приспи, защото тя заспива само на цица, а ако трябва да я нахрани с пюре или каша, ще си остане гладно детето.
Хайде слънчев ден от нас, че малката ме зове!

# 215
А за спането забравих да кажа Алекс става в 6.30 часа после спи от 9 до 10 ч. после от 13.30 до към 15.00 ч. и след това от 18.00 до 19.00ч. ляга си към 10 вечер. Е разбира се това е горе долу и много често се отклонява от този режим като или маха едното спане за сметка на някое от другите които стават по продължителни.

А и още нещо свързано с темата за татковците /нали сме на такава вълна та ми направи впечатление  Crazy/ преди малко дойдохме към центъра и тръгнах закуски да купувам та вървя си аз /зоната около Славейков/ и непрекъснато виждам татковци с деца 2-ма с кенгуро 3-ма минаха с колички единия от които освен бебето водеше и детенце на около 4 год. и още 2-ма -3-ма с деца за ръка /едно или 2/ и това за около 15 мин. та си мисля явно помагат бащите  newsm78   не е като без хич поне събота сутрин  smile3521

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 11:47 от miki3

# 216
И аз така мисля и да добавя,в моя слу4ай се касае и за всекидневно 4истене,готвене,пране,гладене и ей такива весели неща Party
А ина4е няма как да го иуркам моя мъж,понеже аз не полу4авам никакви доходи(дори и май4инство Rolling Eyes) и той напоследък непрекъснато носи и работа вкъщи и се натоварва допълнително,единственото което съм го молила е някоя събота или неделя като няма работа да погледа малкия за 1 или 2 4аса,за да мога аз да поспя,но досега само веднъж ме огря Sad
Нямам помощ отникъде,нямам и приятели тук,разхождам си се сама с коли4ката по тротоарите,щото няма паркове и после как да не съм изнервена Crossing ArmsАиде оплаках се Joy
Joani8 добре дошла,разкажи пове4е за вас с Марти,все пак ти нас ни познаваш,а ние теб не Mr. Green
Ради Вики е сладурко baby_neutral

# 217

......разхождам си се сама с коли4ката по тротоарите,щото няма паркове и после как да не съм изнервена Crossing ArmsАиде оплаках се Joy
[/quote]
 hahaha hahaha hahaha Абе сами си се оборвате...
Иначе аз да ви разкажа - денят ми протича с между 2 и 5 срещи дневно, имам около 120 човека персонал кой от кой по-крив, правя ежедневни анализи на 5 тв канала, следя финансови потоци и още около 100 000 неща на главата. Работният ми ден е средно около 10 часа - 6 дни в седмицата, понякога ходя в офиса и в неделя с Иван. Ям 5 дни поне в седмицата на бюрото си, че да си ровя във форума и всеки път като се задържа за повече време в стаята винаги ви отварям, че така се разсейвам и по веднъж най-много седмично по някакви срещи пак докато работя. И в момента съм в офиса и пиша помежду другото.
За чистенето - жената, която вършее у нас излизва апартамента за около 2 часа 1 път в седмицата /100 м2/. По половин ден, когато мие прозорците. Тоест ако съм родена да бъда домакиня /за което не съм/ за около 2 часа седмично къщата ще свети, а през останалото време за по половин час ще пускам пералня, миална и някой и друг парцал - това го правя и сега. Моята най-добра приятелка не работи от 8 години и през това време си гледа децата - малката е 3 месеца по-голяма от Иван. И вечно няма време за нищо... То е въпрос на организация... И много си я обичам, но този начин на живот не е за мен. И си се разбираме прекрасно та и с вас не искам да се караме. Но да гледа човек дете е едно от най-лесните и приятни неща на земята и няма нужда да се правим на герои само от факта, че сме родили... Да изнервящо е на моменти ама не е кой знае каква жертва, а и аз не се сещам за никоя от нас дето да е била накарана насила да роди ... А  и е въпрос на избор дали ще си стои вкъщи или ще работи - каквото и да избере е правилно за нея и нейното дете и не трябва да се оплаква - това си е нейния избор... или този на мъжа и  Joy Не защитавам като правилен моят начин на живот, но и като съм идвала по срещи по 2-3 часа си бутаме количките и нито едно бебе не е правило проблеми...

# 218
но и като съм идвала по срещи по 2-3 часа си бутаме количките и нито едно бебе не е правило проблеми...

Ох, Герчо, да беше дошла на последната среща щеше да видиш какъв кошмар са ми разходките напоследък Tired #Crazy Истинско изпитание за нервите ми. Сто пъти по-лесно ми е да се оправям със сто /по едно време бяха почти 500/ души персонал, от които всеки си мисли, че само той ми е на главата, отколкото с моето овне, повярвай Tired

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 16:08 от veselina_s_p

# 219
но и като съм идвала по срещи по 2-3 часа си бутаме количките и нито едно бебе не е правило проблеми...

Ох, Герчо, да беше дошла на последната среща щеше да видиш какъв кошмар са ми разходките напоследък Tired #Crazy Изтинско изпитание за нервите ми. Сто пъти по-лесно ми е да се оправям със сто души персонал, от които всеки си мисли, че сам той ми е на главата, отколкото с моето овне, повярвай Tired

Тамън щях да и напиша ,че май скоро не е идвала на срещи  Wink чакаме те отпуската  Hug кога беше другата седмица нали?

Ger4o   а за твойта приятелка само да кажа ,че в момента в който казваш децаТА и ми ставя ясно защо няма време за нищо  Joy
Иначе действително по голямо удоволствие от това да си гледаме децата няма то е ясно ,но пък това не го прави автоматично -лесно а като не е лесно се оплакваме ,но тъй като го искаме го правиме общо взето кръга се затваря и същото се отнася и за работата според мен поне при теб работата ти харесва и затова я работиш трудно ти е ,но пък заради финансовата страна си заслужава ,но все пак е трудно и се оплакваш та така общо взето.
Всеки от нещо си се оплаква ....

И имам една оферта /отнася се не само към Ger4o / да вземе някой Симона за една седмица поне /в замяна на каквото пожелаете/  Crazy защото си мечтая и мойта къща да взема да я ,,излижа,, и да я гледам такава повече от 5 минути  Tired ааа забравих и мъжа ми го давам /той: средно симпатичен рус висок/  умее много да рзхвърля а в комплект със симона нямат равни  Mr. Green ако има желаещи ще съм много щастлива.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 15:31 от miki3

# 220
Хе-хе-хе.... с удоволствие ще дойда на среща ако другата седмица  има среща - аз май само една съм пропуснала досега ама трябва да се уговорим по-отрано, защото мойте отпуски са на педалите пак - продължавам ремонта у нас, ще гледам детето и имам да оправям документи да един апартамент, че се каня от 100 години да го продаваме. Та ние с Иван ще ходим по данъчни служби и нотариуси и имаме и 3-4 майстори за различни неща  Joy да надзираваме. Че аз съм до под кривата круша с ремонта. Ако остане време ще лепя и тапети. Ама ще се оправя...

Ох, Герчо, да беше дошла на последната среща щеше да видиш какъв кошмар са ми разходките напоследък Tired #Crazy Изтинско изпитание за нервите ми. Сто пъти по-лесно ми е да се оправям със сто /по едно време бяха почти 500/ души персонал, от които всеки си мисли, че сам той ми е на главата, отколкото с моето овне, повярвай Tired

При мен проблема е, че аз ги ръководя, което прави изслушванет на проблемите им малко по-сложно. И това са 5 канала - не може да не стартира предаване, защото някой си е взел болничен например, та всеки проблем, който е незначителен на глед е истинско предизвикателство при нас. А имаме и около 50 модела при нас и всичките вицове за блондинки са писани за тях  Joy А и в екипа на самите телевизии има предимно мъже - те като всички българи са сексисти и комуникацията е доста трудна.
П.п. Мъж ми е овен  Joy Joy Joy и предвидливо минах на варианта планово секцио, че ако и  иван се беше родил овен ....

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 15:42 от Ger4o

# 221
  • София
То и аз не се оплаквам и не съжалявам нито за миг,че съм родила и ще продължавам сама да си гледам детето,а той хич не е от лесните за гледане, и ще готвя и ще чистя и всичко друго,което трябва да се върши в една къща.Просто ми стана обидно,че моя труд не се зачита и видиш ли той ,горкичкия как се мори,а аз едва ли не по цял ден какво толкова правя?!Та така...Всеки си знае колко му е тежко или леко.

# 222
Ради ,много хубави снимки-пупу ,голям красавец и сладур е Вики Heart Eyes

Герчо,много си те обичкам но имаме напълно противоположни възгледи-нима мислиш ,че щом човек е родил детето си с желание няма право на почивка newsm78мисля,че не е редно да насаждаш чуство на вина по този начин на нас силно обичащите децата си майки но наистина уморени.съгласна съм с това,че гледането на детето ми е най приятната работа но в никакъв случай най лесната,напротив гледането на детето ми е най трудната и най отговорната работа,защото Бобката е най скъпия ми човек  и вярвам ,че от начина по който го гледам зависи бъдещето му.за мен семейството и реализацията в него е 100000000000000000 пъти по важна от професионално издигане.
аз не върша никаква домакинска работа,освен свързаните с Бобчо стерилизации,варене на води и т.н.мъж ми пуска пералня,простира,пазарува, пуска миална и прочее битовизми а за чистенето имаме дом.помощница,освен това мъжът ми е този който носи парички в къщи,аз никога не съм ходила на работа и въпреки това аз съм смазана от умора и искам поне 2 часа дневно някой друг да играе с Бобчо не защото необичам Бобчо а защото той изцежда цялата ми енергия .имам спомен ,че и на теб в началото ти бе трудно с бебо Иван ,трудно ти бе да кърмиш,беше се изнервила,даже бе казала нещо в смисъл ,че едва ли не се чустваш провалена като детегледачка(поправи ме ако греша)тогава помниш ли дали намираше работата на мъж ти за по тежка newsm78имам спомен,че веднъж даже каза че ще му изнесеш куфарите защото се бе похвалил пред приятели ,че много ти помагал а ти не бе съгласна с това.
изцяло разбирам Зоуи ,това да нямаш с кой освен с бебочко да си говориш по цял ден е адски изморително защото няма кой да те откъсне от постоянната грижа и мисли по доброто на детето.

ох май много писах,не се сърди Герчо Heart Eyes но недей"на чужд гръб и 100тояги са малко"

# 223
Прасенце, нямам намерение да насаждач чувство за вина на никого - написала съм ясно, че ако мъжете ви не се преуморяват много-много да им скъсате шортите, ако обаче не е така - имайте милост. Това за силно обичащите не го разбрах - и аз силно обичам Иван - незнам какво общо има с темата. По повод отдаването изцяло на семейството и реализацията в него - така е само когато имаш пари - знаеш колко си те обичам ама незнам дали щеше да говориш така ако мъж ни носеше 300-700 лв заплата и живеехте с тях и мизерното майчинство - освен грижите за бобката щеше да имаш и не малко отговорната задача как да платиш сметката за телефона преди да са го изключили и как да сготвиш домашна манджа, че да спестиш 2.5 от пюрето. Не оспорвам правото ти на почивка - всеки я заслужава разбира се, тук говоря за правото и на мъжете да почиват - ето ти казважш за твоя - ти никога не си работила и той изцяло е поел грижите за трима ви, освен за хората, на които плаща заплати. На целия този товар трябва да се прибере и да свърши всички битовизми и на финала да играе и с детето. Да, радвай се че имаш такъв мъж. Тук не упреквам жените, а защитавам малко мъжете. Иначе определено си права - в началото ми беше адски трудно и наистина не се чувствах добре - ревях често и т.н., но нека не забравяме и факта, че аз започнах работа от вкъщи 1 час след като се прибрах у дома след болницата и имах тежък период покрай временната лактозна непоносимост на Иван. Да, тогава не смятах че работата на ангел е по-тежка, но той носеше една диня под мишницата, а аз пак 2.  Стана ебати драмата от опита ми да защитя мъжете. И просто не правете драма от това - една позната като бях бременна ми каза нещо много ценно /тогава знаеш, че бях в лигата на хипохондриците и вечно терзаещите се с проблема дали ще се справя/ та тя каза - Ако беше толкова трудно да се раждат и отглеждат деца Китай щеше да е с население 8 милиона. Та гледайте малко по-ведро - има и хора, които са по-зле от вас - болни, гладни и т.н.
Май е време да се пренеса да си пиша в "Работещи майки 2006", че нещо много ми станаха нападките, а пък не успявам някак да си насадя чувството за вина от факта, че не стоя вкъщи на дивана и да си оплакнвам съдбата. Беше ми приятно че си писахме тези месеци, но имам чувството че стоенето у дома леко започва да ви озлобява...

# 224
Герчо,не ни напускай,никой не те напада Heart Eyesпросто мислим различно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт