Изпращаме лятото с песен, МАРТЕНИЧЕ посреща свойта първа есен! 2

• 10 350
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
 Кате_Н , супер изненадваща , но и прекрасна новина!!!Желая ти всичко да е наред и си мисля ,че ще ти е по-леко , вече си минала по този път ( и то скоро).
 Констанс, не се притеснявай толкова ( то майката винаги си мисли най-лошото , ама ) и Стела от известно време си дърпа едното ушенце.Аз си мисля ,че бебоците тепърва откриват ,че имат уши и други части на тялото си, супер интересно им е и се опознават така.
 Нашето захранване започна успешно ( засега) , Стела ме гледа супер ококорено какво точно и пъхам в устата , но си го хапна с интерес , та ще видим нанатък.Аз да ви питам вие колко дни въвеждате един нов плод/зеленчук и до какво количество стигахте в началото?
 И да споделя нещо , което супер ме изненада.Днес срещнахме момичето , с което бяхме в една стая в родилното и тя ми казва , че  6 месеца кърмене вече са достатъчни , писнало й и вече пие хапчета за спиране на кърмата.Тя е с огромен бюст и вече неможела да се понася.Честно казано супер се изненадах , но всеки си решава сам как да гледа детето си .Но при положение ,че си има достатъчно кърма и сама да лиши детето си  , нещо не я разбирам!
Лека вечер на всички Hug

# 46
  • София, център
Я всички майки по една усмивка да давате  Laughing! Няма дя се чумерите... прекрасно се справяме, най-добрите сме... много сме, силни сме.... Hug

Може и една спешна среща АНТИДЕПРЕСАНТ да "праснеме" Wink . Тоя път вече и аз ще се включа!

newsm51

boriva   ами нямам ти mail-a, не се визуализира на профила ти! Simple Smile

ЧАКАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СРЕЩА В ПЪРВИЯ ПО-ТОПЪЛ ДЕН!

НЯКОЙ ДА СЛЕДИ ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО?!

# 47
Ooo, Adi, ти се престраши за среща  Wink

А, сега погледнах, че мейлът ми е скрит - уж го бях пуснала. Ей го: <boriana@dir.bg> 10x!

Веси, ами по нашите квартални няма такива буйки...Точно днес ходих и нищо не харесах...Затова от мъка  Wink си купих черен панталон за работа, много стилен и готин само за 13 лв?! Не можах да повярвам... Още има такива цени на български дрехи...

Къде изчезнаха Тасия и Терина? То май Катето си е на Попово, ама мислех, че са се върнали.... newsm78

# 48
Мила, съжалявам, че сте паднали, но дано да ви е за последно или поне в скоро време, наистина като проходят и такива падания ще гледаме... ooooh!
Катя, честито на теб   bouquet
За статистиката на Герчо, нашия хемоглобин е 116 само на кърма до 6-ия месец. Така едно от нещата, с които ме плашеха не се сбъдна, обаче пък човекът не ще да яде от лъжицата, но и аз от 2 дни не съм го пробвала и педито каза да изчакам седмица поне и пак да опитам. Но като чета май не е заради кърменето - поне другите кърмачета май си ядат нищо че до 5-6-ия месец си бяха само на кърма... Явно мойто си е диване Simple Smile Поне май вече може да заспива и седнал Simple Smile е, верно спа 20 мин, ама... В момента сме си сами, нашия татко замина в командировка и сега съм с една лятна количка дето няма легнало положение, та не може да го возя по корем и сигурно няма да спи навън много Sad А и май е на път да ни избие първия зъб  Whistling но днес за цял ден спа 1 час - сутринта 40 мин и следобед навън 20 Sad
Може и една спешна среща АНТИДЕПРЕСАНТ да "праснеме" Wink .
Аз съм за  Peace

# 49
Аз да се оплача - снощи като го събличахме за баня и имаше червени петънца по гърдите. Естествено аз го оставих на мъж ми да го къпе и хукнах да звъня на майка ми да видя кво е ял и на педито кво да правя. След 30 мин разговори намирам малкия още във ваничката, а мъж ми щастлив до него - водата вече застиваща. Естествено сега е хремав и се прокашля чат-пак. Пуснах му стеримар в 10 вечерта - плака малко ама не беше драма, ама сега в 2 като ревна това дете няма успокояване. И аз го гушкам той ме бие и се огъва да се махам - много ми се разсърди за тези капки, а аз съм толкова бясна, че ако не сте вие да си излея яда във форума сигурно щях да събудя мъж ми и да м пригриза гръкляна!!!! Е затова природата не е дала възможност на мъжете да раждат - щото са кретени! А уж мъж ми има нещо между ушите ама кво му стана вчера!!! Явно е, че вицовете за блондинки се пишат от мъже, ама явно ги пишат по повод собствената си тъпота и глупост!!!

# 50
Добро утро на всички!

И дето има една приказка: Какво ли му е пък доброто  Sad
И аз съм в някаква форма на депресия явно. Имам нужда да се наспя... Тази нощ пак не можахме да спим. Ама тоя път оставих мъжа ми да се оправя с нея. От недоспиване денем направо ми се вие свят понякога.... А тя спи само по 30-ина мин по няколко пъти на ден и аз не мога да си почина през тоя половин час....  Cry Уж се мъча да я отуча да яде нощем - дали за това са драмите  newsm78 Преди като й давах да суче, си ядеше и спеше, и аз спях... Не знам какво да правя. Чета тука, че още доста бебчета ядат през нощта, ама аз се наслушах на приказки от сорта на: стомаха й трябва да почива нощем, ще ти се качи на главата, ако навреме не я отучиш от нощното хранене и т.н. Сещате се, нали? Предполагам повечето сте ги чували тия.... Какво да правя, направо не знам... Да взема да си я кърмя нощем, пък после да му мисля ли  newsm78 Като ми свърши кърмата, ще съм в същото състояние като сега и едва ли ще ми е по-леко....

Ох, не знам разбрахте ли ме, ама и аз съм си доста объркана  Embarassed

# 51
Нели, моето бебе яде абсолютно вси4ко ве4е. Аз давам готови пюрета, но всеки ден разли4но пюре и изяжда целия буркан. Изобщо не се съгласява на няколко лъжи4ки, яде и десерти, плодови кисели млека, супи...Аз пробвах в на4алото по малко, но то като е гладно как само няколко лъжици да му дам?! Така 4е според мен е напълно нормално да си яде спокойно вси4ко, а ако покаже някаква алергия тогава ве4е внимавай какво даваш.

Деси, разбирам те, аз също съм преуморена, изтощена и раздразнителна. Мисля 4е карам следродилна депресия, с всеки ден ставам все по-изморена. Но пък с моето бебе имах голям късмет, от втори месец спря да яде нощем, ставах буквално един месец само през нощта, сега яде за последно към 21 ве4ерта и после сутрин към 7.

# 52
  • Варна
Ох, Гречо,такива са мъжете. Въобще не мислят. Аз моя като му дам да свърши нещо сто пъти след това ходя да проверявам какво е свършил. Много е разсеян милия. Онзи ден, след като три пъти му казах да извади количката от колата като я прибира в гаража, като се върна не го попитах дали го е направил. На другия ден слизам аз с всичките багажи и Преслав на ръце и какво да видя-количка няма. Това за втори път вече. #Cussing out Ама понеже съм бременна и като му се обадих за 10 минути дойде и ми вика не се ядосвай, моля те. Crossing Arms Че дори ме закара с колата за срещата. Ама на мен ми се откъснаха ръцете да го държа диването, докато дойде. ooooh!
DessyM, пробвай да я накърмиш през нощта да видиш дали ще се успокои. Ако е гладно детето, по добре да си хапва. Рано или късно ще се откаже. А и двете ще поспивате повече. (Лесно ми е на мен, нали моя на 2 месеца се отказа от нощното хранене).

# 53
Деси и ние си се храним още нощем  Blush но освен нощем и вечер като го приспя и на час, час и половина мрънка и ходя да "дам цица"  Embarassed Примерно вчера заспа към 8, в 9 пак ходих, после в 10.30, после в 11.30. Мами, вашите бебета като заспят за нощния си сън будят ли ви се така? Тъпото е, че за довечера имам билет за мача на Левски с Челси и се чудя кво да правя  newsm78 Страшно ми се ходи, но той ще побърка майка ми  Rolling Eyes Защото примерно това снощи в 9 дори не яде (не усетих да ми тръгва кърмата) а само ме използва за биберон около 10ина дръпвания и тва беше, ма биба не ще Sad Ох, до обяд трябва да реша ще ходя ли...
А, Мила, беше ме питала ма все забравям да ти отговоря - да, все още си спим заедно, ма с нас си спи и таткото Simple Smile вие защо не си вземете вашия? Нашия е много доволен защото сутрин го будят с песни  Heart Eyes По принцип преди да родя бях решила до 6 месеца да спи при нас, ма сега се чудя и аз кво да го правя  newsm78 А доколкото знам и други си спяха с бебоците - румчето, съниполи, дейзи,... вие правите ли нещо по въпроса?

# 54
DessyM, пробвай да я накърмиш през нощта да видиш дали ще се успокои. Ако е гладно детето, по добре да си хапва. Рано или късно ще се откаже. А и двете ще поспивате повече. (Лесно ми е на мен, нали моя на 2 месеца се отказа от нощното хранене).

И аз така мисля. След, като се тормозите и двете от този режим, значи продължавате с нощното кърмене и може да пробвам след 3-4 седмици пак да я откажеш. Дано да се откаже Praynig

сега съм с една лятна количка дето няма легнало положение, та не може да го возя по корем и сигурно няма да спи навън много Sad А и май е на път да ни избие първия зъб  Whistling но днес за цял ден спа 1 час - сутринта 40 мин и следобед навън 20 Sad

Понеже и ние сме така, аз ще си търся лятна количка с напълно легнало положение.

Аз пробвах в на4алото по малко, но то като е гладно как само няколко лъжици да му дам?!

Ами просто го дохранваш с мляко. Естествено, че няма да го оставиш на няколко лъжици пюре

Аз да ви питам вие колко дни въвеждате един нов плод/зеленчук и до какво количество стигахте в началото?

Аз захраних преди 6м и за това въвеждам новите храни по-внимателно - за 1 седмица. Т.е. една седмица въвеждам новият зеленчук, като последните 2-3 дни сме основно на него. Според мен така и детето има достатъчно време да свикне с новия вкус пък и ако ще има реакции ще се появят. Понякога няма реакция веднага, а след по-продължително консумиране на плода или зеленчука. Плодовете ги въвеждам по-набързо - за 3-4 дни.

# 55
Айде и аз да се разпиша в новата ни темичка! Веси благодарим ти , че се погрижи за нас Hug
Ние вчера ходихме на изследвания , сега ще се обадя на педито да каже как са, понеже лабораторията е към мед. център където е тя и ще и ги занесат на нея направо. Катерина не гъкна изобщо , нито като я набодоха , нито после , смя се на лаборантката , голяма веселба . Кака и отвън беше по-уплашено , защото беше решила , че и нея ще бодат и като излязохме се почнаха едни молби.. голям майтап бяхме трите Crazy
После ходихме на покупки, че каката ни има рожден ден другата седмица и се сдоби с палто и нова дънкена пола, много е доволна  Peace
Снощи обаче Катерина си легна както обикновено в 20.30 и в 22.30 се беше наспала ooooh! Крещя , вика ,лази ,търкаля се и накрая си събори обиколника  ooooh! сега трябва да го отвързвами да му зашивам вързалките, които е откъснала  Tired С триста зора заспа в 23.30 и в 6 без десет кукна, обаче аз съм по-упорита от нея, натиках бибата и повече не станах и тя взе . че заспа и слава богу, че днес пак съм с двете вкъщи и в това лошо време , ще се хумна вече.
Ох, оплаках се.
Мила , пиши дали сте ОК днес, но смятам , че добре си го опазила Бобчо Peace
Целувки на всички от нашата женска тайфа  bouquet

# 56
А, Мила, беше ме питала ма все забравям да ти отговоря - да, все още си спим заедно, ма с нас си спи и таткото Simple Smile вие защо не си вземете вашия? Нашия е много доволен защото сутрин го будят с песни  Heart Eyes По принцип преди да родя бях решила до 6 месеца да спи при нас, ма сега се чудя и аз кво да го правя  newsm78 А доколкото знам и други си спяха с бебоците - румчето, съниполи, дейзи,... вие правите ли нещо по въпроса?

Абе, мами, вие как се оправяте с трима души в леглото? Аз, като знам как избутвам мъжа ми от леглото, камо ли с Маги да спя на едно легло. Ми аз няма да мога да мигна. А и не ви ли се отразява това на интимната част luvbed А и не ви ли е страх, че ще свикнат да спят с вас и няма да искат да спят в леглото си и в бъдеще?

# 57
  • In the jungle out there..
Лелеее, нова тема, пък аз се чудя що никой не пише в старата ooooh!
Къде ли зачезна Тасиа newsm78

Кате, честито!!! Прекрасна новина!!!  bouquet

Прасенце, не се тревожи толкоз Naughty Моят калпазан два пъти пада и си разбива носа....Слава богу, нищо му няма. Трябва два дни да го следиш за повръщане, прекалена сънливост и др. необичайни неща. Ама повръщане на фонтан, а не връщане след хранене. Ако забележиш нещо необичайно, отивате в Детска противошокова зала в Пирогов да правите снимка на главата. Нашата педиатърка твърди, че бебешкият череп е така устроен, че да понася такива уреди, без сътресения и изключително рядко се случва комоцио или, не дай си Боже, нещо по-лошо Praynig Така че, гледай си детето и не се отдавай на лоши мисли!!!

# 58
здрасти милички  Hug Hug Hugднес съм по спокойна,след като през ноща звънях на добрата лекарка и тя ме успокои,че щом Бобчо си хапва, играе ,смее и т.н. значи е ОК  Praynigа тя другиден ще си идва в София и ще дойде до нас да го види Praynig
много мерси за милите ви думи Heart Eyes
Tweety и мен ме ползват за залъгалка нощем-Бобчо заспива в 20 часа,после задължително с рев ме вика в 21 ,после в 2 суче здраво,после в 4 съм залъгалка и към 5 малко суче newsm78
Веси скъпа определено 3ма в леглото е гадно затова се чудя какво да измисля newsm78

кърмещи мами моля кажете как приготвяте оризова каша Embarassedаз взех тази на Хип и отзад пише че се слагат 100мл.вода +100мл краве мляко или 200 мл адаптирано newsm78 и аз се чудя дали може да го направя с 200мл кърма или трябва 100мл кърма и 100мл вода newsm78 newsm78 newsm78обзела ме е тъпотията  Embarassedа и незнам като ги смеся с ориза трябва ли да  кипна кашата за да е по топла ,защото кърмата е с телесна температура newsm78 #Crazy #Crazy

# 59
  • Sofia
Аз пробвах в на4алото по малко, но то като е гладно как само няколко лъжици да му дам?!
Е, ясно че и ние не си държим децата гладни  Mr. Green. След като му дам за проба 2 - 3 лъжички от новата храна, дохранвам с храна, която вече е ял.

Prazentze, би трябвало и само с кърма да може да се прави, т.е. вместо 200 мл АМ - 200 мл кърма, а за затоплянето не знам - не е ли неправилно да се кипва кърмата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт