Дискова херния - 20

• 87 763
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Това което описва Елена и при мен беше така. Доколкото разбрах това е възпаление/ притискане на нервните окончания на фасетните стави и от там се стягат мускулите около тях
 Реакция на тялото да се предпази. Тези мускули трябва да се отпуснат за да спре болката.
Вярно е, че във преходните периоди се обостря полужението. Както и сега сутрин е 14° при нас, а през деня 32° . Течение, вятър, дори и ако се изпотя и си изсъхна така веднага се обажда гръбнака. Просто се пазя, понякога това доста ме депресира, че на 45г се чувствам като бабичка, ама бързо се шамаросвам мислено и се вземам в ръце. Както казва, Мери Ан  отглеждаме си ги и се учим да си съжителстваме кротко.
Лошото е, че няма универсален лек за всички, ако едно на едни помага, то на други не и всеки си се лута докато открие своето нещо.

P.s. Добрият невролог открива, че има проблем дори и от рентгенова снимка. Поне при мен беше така. Разчета на рентгена беше, че всичко ми е наред, но професора, като я видя и каза че вижда проблем на L4-L5; L5-S1. Скенера потвърди с подробности. Когато питах за ЯМР, отговорът беше дали ще ми стане по добре, ако го видя по ясно или си мисля, че ще изчезне проблемът. Все си мислех дали да не си платя и ЯМР, ама разбрах от старите теми и от опит, че лечението ми все ще е едно и също, нещата които ще правя и те няма да са по различни. Така, че реших да инвестирам в подобряване на състоянието си, вместо в ЯМР-то.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 16:55 от щастлива мама

# 331
  • Mediterraneo
И моята диагноза е поставена след рентгенова снимка, никой не си прави устата да ме праща на скенер и ЯМР.

# 332
  • Козлодуй
DayInMay, и аз мислех точно това да правя да започна наново да ми поставят диагноза Simple Smile
Merri_An, благодаря много във Враца ще ми излезе по-ефтино ако ми писне от тази болка ще пробвам във Враца преди да съм събрала пари за София Simple Smile
Факт е че не ми мина от санаториума не знам по-точната диагноза какво ще подобри Simple Smile
Леми, купих си йога блокчета (в Лидл ги продаваха по 2 в комплект) и сега играх веднъж https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=KYAKAy8B784 правилно и съм доволна Simple Smile
Мечтая да имам време да се разхождам бавно въпреки че много ме боли петата с надежда движението да ми върне здравето Simple Smile

# 333
Първият невролог при когото попаднах, също по рентгеновата снимка позна за дисковата херния в торакалният отдел, само, че на мен проблемите тогава ми идваха от протрузия в лумбалният, но това се видя на Ямр-то.
Но лечението е еднакво, поне в началото.
Накараха ме да направя ямр чак когато проблема не отшумя с месеци, и започнаха едни изтръпвания и странни усещания по краката, които в началото ги нямаше.
Та, и аз мисля, че не е нужно още от началото ямр, освен когато си има симптоматика за по сериозни неща.
Мери, силно се надявам при вас нещата да имат подобрение 🤗

# 334
Това с ЯМР- то у нас е изключително вулгарна практика.
От две места ми поискаха ЯМР заради шип в ставата ,но никой не ми пусна талон.
Справих се срещу 310 лв.
Така беше и при установяването на хернията.
За ДХ добър скенер също може понякога да покаже по- точно, а е и около 50 лв.

# 335
  • Другата България
Но облъчването е по-голямо.

# 336
Здравейте, дали някой може да даде коментар по въпросните снимки от рентген.

Имам болки в кръста, които отиват към крака.

# 337
  • ...на безопасно
Имаш шип.
И започнала коксартроза.

# 338
Здравейте, дали някой може да даде коментар по въпросните снимки от рентген.

Имам болки в кръста, които отиват към крака.

От 4 м. имам проблем  с шип в дясната бедрена става , болката упорито върви към дисковата ми херния .
 В понеделник правих ЯМР и там фигурира същият текст - ...изразени краеви остеофити  Angry /с една дума - шипове/ .
За коксартрозните изменения също .

Някой ползвал ли е от новите прахчета  Оклис /с ибупрофен/ ? На кутийката са го докарали като  италианското  Оки , сачо че те съдържат кетопрофен  .
 https://apteka.framar.bg/30089860/%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81 … 0-%D0%BC%D0%B3-20

# 339
  • Русе
Здравейте,моля за съвет на майка ми февруари и откриха дискова херния,лекуваха я със хапчета.Лекарствата не и помогнаха.Стигна се до операция април месец.В началото беше добре,но се влоши.Крака отново започна да я боли и сковава.Моля ако може някои да разчете ямр

# 340
  • София
Аз искам да попитам какъв матрак се препоръчва при дискова херния? Колебая се между ортопедичен и такъв с мемори пяна.

# 341
Изписаха ми инжекции Мовалис за 5 дни и милгамма също инжекции. Днес ми беше 3та инжекция, но имам ужасно гадене. Пия и омепразид. С какво да потуша гаденето? Свързах се с невролога каза, че е от инжекциите.

# 342
  • Козлодуй
DEGAN против гадене или нещо Гавискон - лекаря не ви ли даде нещо?

# 343
  • София
Другата седмица имам час за скенер. Толкова ме е страх, че само това мисля.

# 344
DEGAN против гадене или нещо Гавискон - лекаря не ви ли даде нещо?
Не, само омепразид. То било за стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт