Дискова херния - 20

• 84 681
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
........на този етап не мога да си позволя нов матрак. И какви точно упражнения препоръчвате?
Аз дори без да съм в криза не мога да спя на топматрак. Имах на Дормео и го подарих- потъвам много неприятно в него.
Преди 10г. си взех латексов матрак на Екон - обикновен, 20 см/ без разни допълнителни закачки/. Заради кръста работя на лаптопа на масичка върху леглото . Не е мръднал матракът при това денонощно натоварване.

# 586
Не знам какво точно имате предвид под неврологичен статус, това което направи невролога по време на прегледа беше фискален преглед,рефлекси,като се въртях и извивах изпитвах болки за които той каза,че са мускулни особено тези които се спускат към корема покрай ребрата. За ЯМР никой нищо не е споменал.

# 587
Матрака и удобство то му са много субективни понятия. Аз например се чувствам най добре на много твърдо, приятелката ми с проблем в шиен отдел спи на много меко. Промених позата на спане, това мисля ми помогна. Преди спях по корем, сега на една страна. Коригирах с възглавница пред гърдите и друга под коляното. 
Сега съм с Ковид и от десет дни не съм правила упражнения, защото имах невероятно замайване. От залежаването всичко ми се обади. Чак и ишиаса със стрелкащи болки по кракът. Днес се чувствам по добре и направих леко раздвижване( до толкова ми стигнаха силите), Ами веднага се почувства подобрение. Гадния вирус отключва невралгичните проблеми.

# 588
За въпроса за топ матрака, преди ДХ спях на легло с матрак плюс топ матрак, но установих че спането на меко ми пречи и преместих само топ матрака на земята и спя така от месеци, на мен ми помогна надявам се и на вас!

# 589
Какво е фискален преглед?? Неврологичен статус означава да те тества за болка, сензитивност, ограничения при движение, да ти направят ЕМГ, тест Ласег за дискова херния. Аз до сега не съм попадала на невролог, който прави цялостен преглед, но в ютуб има много клипчета на тестовете, които би трябвало да прави един невролог, за да предположи какво евентуално ти има на кръста.

# 590
Не знам какво точно имате предвид под неврологичен статус, това което направи невролога по време на прегледа беше фискален преглед,рефлекси,като се въртях и извивах изпитвах болки за които той каза,че са мускулни особено тези които се спускат към корема покрай ребрата. За ЯМР никой нищо не е споменал.

Здравейте, извинявам се, че се намесвам в темата ви, следя я заради съпруга ми. Но написаното от WTF ме провокира. Съветът ми е да си проверите жлъчката. Изпитвах същите по описание болки, включително и схващане в дясната плешка, дори в ръката. Оперирах се октомври и сама не вярвам как всичко това изчезна, а колко Невробекс изпих без резултат...... В този смисъл дамите са прави, че точната диагноза е много важна 😊

# 591
Какво е фискален преглед?? Неврологичен статус означава да те тества за болка, сензитивност, ограничения при движение, да ти направят ЕМГ, тест Ласег за дискова херния. Аз до сега не съм попадала на невролог, който прави цялостен преглед, но в ютуб има много клипчета на тестовете, които би трябвало да прави един невролог, за да предположи какво евентуално ти има на кръста.
Физикален имах предвид,пиша от телефона и той ми “редактира” думите. За опасващата болка,която усещам дори при дишане каза,че също е от мускулите,които се спускат напред към ребрата. Понеже ме извиваше насам натам и болката се усилваше. Ще направя и ехограф на вътрешните органи щом има вероятност да е свързано с жлъчката. Пропуснах да кажа,че периодично имам и много силни болки във врата до степен да не мога да си движа свободно главата. И винаги след сън тези болки са най-ярко изразени. После през деня,след раздвижване нещата се пооправят,остава само опасващата като колан болка и тежест.

# 592
Губиш си времето. Явно си имаш проблеми в гръбначния стълб.

# 593
Здравейте! И при мен опря ножа в кокала. В момента нямам силни и постоянни болки. Те бяха преди няколко години и оттогава се лекувам. Проблемът сега е следния: Някъде между Коледа и Нова година забелязах, че не мога да стоя права и да ходя повече от 5-10 минути. След почти 2 месеца лечение с инжекции, системи и обичайните лекарства няма никакво подобрение. Кръста не ме боли, но болката в подбедрицата не се повлиява. Направих КТ. Резултат: Изгладена физиологична лумбална лордоза. Остеохондрозни промени на всички нива от отдела, авансирали на нива отЛ3-4 до Л4-5, с вакуум феномен. Вторично стенозиране на предното епидурално пространство и неврофорамените с компресия върху коренчето на ниво Л4-5 в ляво. Артрозни промени във фасетките на интервертебралните стави. " Като прегледа диска, неврохирурга, който ме изпрати на КТ написа отдолу: " ДХ на Л4-5. За оперативно лечение. Мой познат рентгенолог също видя диска и каза, че не е същинската дискова херния, а дисковете са деформирани и притискат нервно коренче. Моля ви, ако някой е имал подобен проблем или има някаква представа да сподели. Дали има някакъв шанс да се размине операцията. Благодаря.

# 594
  • Бургас
Здравейте! И при мен опря ножа в кокала. В момента нямам силни и постоянни болки. Те бяха преди няколко години и оттогава се лекувам. Проблемът сега е следния: Някъде между Коледа и Нова година забелязах, че не мога да стоя права и да ходя повече от 5-10 минути. След почти 2 месеца лечение с инжекции, системи и обичайните лекарства няма никакво подобрение. Кръста не ме боли, но болката в подбедрицата не се повлиява. Направих КТ. Резултат: Изгладена физиологична лумбална лордоза. Остеохондрозни промени на всички нива от отдела, авансирали на нива отЛ3-4 до Л4-5, с вакуум феномен. Вторично стенозиране на предното епидурално пространство и неврофорамените с компресия върху коренчето на ниво Л4-5 в ляво. Артрозни промени във фасетките на интервертебралните стави. " Като прегледа диска, неврохирурга, който ме изпрати на КТ написа отдолу: " ДХ на Л4-5. За оперативно лечение. Мой познат рентгенолог също видя диска и каза, че не е същинската дискова херния, а дисковете са деформирани и притискат нервно коренче. Моля ви, ако някой е имал подобен проблем или има някаква представа да сподели. Дали има някакъв шанс да се размине операцията. Благодаря.

Аз бях така с две коренчета, дори не можех да вървя. Ходих на физиотерапия вендузи, лазер и магнит, после 14 дена луга в домашни условия и завърших с масаж и вървя .... Това с коренчетата ми го обясниха така, загрябването нрябва да дойде от вътре, ходя с вълнен шал на кръста с цел изпотяване на кръста, по този начин няма спазми и коренчето се успокоява. Пия също всеки ден пр мляко с куркума

# 595
Физиотерапия опитахте ли?
Мисля, че това е първа стъпка.

# 596
А ти пита ли въпросния каква операция мисли да ти прави? Много интересно те е вързал. Нямаш дискова херния, имаш обаче, стеноза, заради която не можеш да ходиш, и все пак ще те оперира от ДХ. Така ли? Ами, много добро предложение и решение на проблема. После ще те накара да си мислиш, че дх е изчистена, но си получила срастване и айде втора пътечка в джоба...

Ако някой е излекувал стеноза с физиотерапия - да свирка!

# 597
Нали идеята е подръжка и намаляване на болката с цел подобряване на качеството на живот. То при гръбначните проблеми е ясно, че няма излекуване( освен скалпела, ама и там не е сигурно на 100), та поне да не я боли съформката, да си възвърне силата в кръст, крак. Все от някъде трябва да започне, да опита преди оперативното лечение.

# 598
    А ти пита ли въпросния каква операция мисли да ти прави? Много интересно те е вързал. Нямаш дискова херния, имаш обаче, стеноза, заради която не можеш да ходиш, и все пак ще те оперира от ДХ. Така ли? Ами, много добро предложение и решение на проблема. После ще те накара да си мислиш, че дх е изчистена, но си получила срастване и айде втора пътечка в джоба...

Ако някой е излекувал стеноза с физиотерапия - да свирка!
    Благодаря за отзива. Понеже му казах, че не мога веднага да реша за операция, той ми каза като искам да се мъча и ако реша да се обадя. Бяха ми го похвалили за светило в Плевен. И за "прегледа" ми взе 50 лв. Всъщност той ми каза : "Ако имаш излишни 100 лв иди си направи скенер и ела". Това беше прегледа.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 20:25 от an_eliq

# 599
    .......
    Благодаря за отзива. Понеже му казах, че не мога веднага да реша за операция, той ми каза като искам да се мъча и ако реша да се обадя.

Потърсете с тези изследвания  второ и трето мнение . Дори да плати човек  два прегледа , си заслужава .
    Аз вече съм станала доста недоверчива , защото съм попадала на непочтени "специалисти".

Общи условия

Активация на акаунт