За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 473
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
Не съм лекар, но чисто логично, как често ядене на по-малки порции ще разшири стомаха, а рядко ядене на големи порции няма да го разшири. Няма логика Rolling Eyes

Затова по-добре да си сукват честичко, дори нощем. И без това кърмата бързо минава през стмаха.

# 121
Яденето по час по-скоро засяга бебетата на АМ, което е се усвоява по-трудно от кърмата.
Не е добре да се дава нова порция преди предходната да е усвоена от организма. Това става за около 2 часа.
Затова, най-често се препоръчва хранене на 2-3 часа.

# 122
Някой да говори за ядене на час?

# 123
  • Пловдив
Според мен по-лесно се маха нощното хранене, когато се яде под час.

# 124
Има го като термин но няма да се получи с нощно ядене! В Бг много от педиарите си карат както е било преди 20-30 години.
Диалогът за "в България" е всичко дурго, но не и конструктивен.
Разбира се, че е възможно да се получи с всяко ядене, което е в повече на детето, дори и нощното такова. Препоръката да махна нощното хранене е за бебе на АМ, аз не съм го насилва, сам си регулира храненията, примерно нощно време яде по 30-40-50 мл, а денем яде по 110, но преди 2 седмици се е случвало и по 160-180 мл да изяжда. Анализирам си детето и поведението му и се водя по него. Но ако беше от децата, които системно ядат по 160-180 щях да направя нещо по въпроса Simple Smile Смятам, че все пак за това сме родители, за да помагаме на децата си да направят най-правилните избори за себе си. Това, че едно бебе изпитва някакви нужди, които си мисли, че са свързани с храненето, не значи, че като родител отговорът на всичко е цицата и биберона. Поне за мен не е.

# 125
  • Пловдив
Какво значи системно яде...препоръката на нашето АМ е точно 180мл. за възрастта му.

# 126
Ами именно де, за неговата възраст (на твоето дете) за възрастта на моето препоръката на педиатъра е 110 мл

# 127
Аз препоръките за дозата ги зарязах някъде към 4ти месец. Тогава синът ми започна да пие по 180 - 200мл. мляко на ядене, но сам си намали храненията на 5. Започна да спи и по 10 часа вечер.
По старите схеми и таблица, в този период трябваше да пие 140-150мл. Simple Smile

# 128
  • Пловдив
Е да, така съм съгласна.
Иначе и при нас не винаги изяжда количеството. И докато примерно първия месец всеки плач залъгвах с храна /нямаши сили да яде, или го мързеше/, то след това влезе в ритъм и като не е гладен си бута шишето, за да покаже, че не иска.

# 129
Аз препоръките за дозата ги зарязах някъде към 4ти месец. Тогава синът ми започна да пие по 180 - 200мл. мляко на ядене, но сам си намали храненията на 5. Започна да спи и по 10 часа вечер.
По старите схеми и таблица, в този период трябваше да пие 140-150мл. Simple Smile
Да и аз не ги следвам сляпо. Ако е истински гладен си му правя докато се засити. Аз по-скоро говоря за честата на хранене от колкото за милилитрите. Колко изяжда в общи линии се водя по него. Но той си има мярка.

Ами Десислава то се подразбираше от поста ми, че говоря за индивидуалните нужди на всяка възраст.
Това имах предвид, което и ти си описала, че някои родители залъгват всеки плач с манджа.

# 130
Освен индивидуалните нужди на детето, според мен е редно да се гледане не единичното ядене, а дневно колко изяжда. Така се изчислява много по- точно количеството изядено мляко.
Важно е да се следи и се кориги яденето. Моето дете е малко злоядо и никога не е яла порцията, която е препоръчителна. На 1г не си утрои рожденното тегло, но е жизнена и енергична. Но виждам на позната детето, ще яде докато има. Ако преяде, ще повърне и ще иска пак. При такива случаи трябва да има ограничения, защото цял живот ще се бори с наднормено тегло.

# 131
Абсолютно подкрепям. Просто не се сетих да го кажа. Аз следя с приложение колко яде, кога яде и на 24 часа колко е изял. Същото е и със съня

# 132
Кажете ми моля такова приложение за ядене. Май има и за акане да следиш. Че много се обърквам вече. Днес сме при педиатърката и ще говорим.

# 133
Абсолютно подкрепям. Просто не се сетих да го кажа. Аз следя с приложение колко яде, кога яде и на 24 часа колко е изял. Същото е и със съня
И много хубаво правиш Така ставаш по-наблюдателна.Аз си записвах в началото.

# 134
Съвсем се отплеснахте. Тук стаеа въпрос за бебе което яде колкото трябва. Дали ще яде вечер или не, няма значение! Важно е колко яде за 24 часа! И да това го има само в Бг да те съветват да махнеш нощбито ядене или да го замениш с вода! Всички деца са различни и някои могат да спят цяла вечер още от 1 месец, а други ще се будят и ядат! Моя е от тези които се будят и ядат а е на 5 месеца! Да но яде по около 120мл на ядене и е 9.5кг! За 24 часа яде около 1050мл, което и е в абсолютната норма! Други деца на неговата възраст пък ядат 5 бутилки по 210мл, което е същото!
Моя има рефлукс и няма как да яде по 210мл на всяко хранене.
Дневната препоръчителна доза за 1 месечно бебе е между 6-8 хранения и 80-120мл!

Общи условия

Активация на акаунт