За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 045
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пусни още ,правилно е.
И не чети за тази бактерия.

# 106
Води се по детето,а не по баби,стринки и т.н.
Детето ми е на 1г и 3м и от раждането се храни на поискване.То си показва.
Грамажи не спазвам,схеми не спазвам и точно и ясно съм дала да се разбере,че детето си ще го гледам както аз реша.Не позволявам и дума да ми се каже.
До 8 месец почти ,не знаех какво е това събуждане вечер.Нашата госпожица нямаше колики и беше изключително кротка.Спеше по цяла вечер и никога не съм я будила.Като почнаха зъбите стана страшно.Търсеше АМ по 4-5-6 пъти вечер и изпиваше различни мл.
Сега на 1г и 3м също има едно събуждане около 3ч и й давам АМ.
Изобщо не смятам да й го спирам.Когато реши сама ще спре да се буди.

# 107
Пусни още ,правилно е.
И не чети за тази бактерия.

Притесних се.. пише страшни неща

# 108
  • София
Не чети и не се филмирай излишно.
Пуснете пак,стискам палци

# 109
Yan25, cлушай себе си. Аз пък постоянно му предлагам цица. Blush https://www.hera.bg/s.php?n=3301

# 110
Някой беше писал че са давали в родилното повече мл ам.стана ми интересно по колко Simple Smile

# 111
  • В страната на мечтите
Аз с глупав въорос: Синът ми стана на 3м и започна да си смуче палеца като заспива. Ще спре ли сам след някой и друг месец или ще се задълбочи проблема? Страх ме е да не остане такъв навик, че е лошо за зъбите и челюстта, и за пръста също... Да се опитвам ли отсега още да го ограничавам? Кърмен на поискване, никога не съм предлагала биберон. Дали би бил по-малкото зло?

Допълвам се:  не заспива при кърмене, дори понякога му действа разбуждащо, ако е по-унесен, така че заместване на палеца с гърда не е опция

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 00:03 от life_is_love

# 112
Ох, вече много се ядосвам с нашето хранене. Близо на месец е и според педиатърката и близките ми, трябва да яде през 2ч по 90мл или през 3ч по 100мл. Нощем също яде. . Има по 8 хранения, а трябвало да са 7.
Обаче малкия понякога яде през 2ч и половина по 100мл. И ми се карат, че ще му разширя стомаха. Моля ви за съвети. Какво да правя, като той си реве много стабилно за ядене и си пъха ръцете в устата? Как да го оставям гладен по 30мин за да стане време?! На килограми не наддаваше добре и не мислех, че е проблем че яде често по повечко..... Но явно е. Не знам какво да правя..
Кажи на твоята педиатърка да си осъвремени малко знанията и изобщо да си гледа работата. След като детето не надава достатъчно няма нищо лошо в това да яде по на често. Само имай предвид, че когато бебетата имат колики искат да ядат по- често, така че не бъркай глада и коликите. Знам какво е защото сме минали от там. Обърни внимание на коликите и направи нещо за тях. Трудно е, но докато ги има ще ти реве постоянно.
За вечерното хранене, това само в Бг съветват да се спре или да се замести с вода! Живея в чужбина и моята акушерка ми каза, че е съвсем нормално до 1 година да се будят посред нощ и да ядат! Моя е на 5 месеца, яде по 7-8 пъти на ден но малки порции и вечер се буди да яде в 11 и в 3! Пробвах да дам вода и няма ти казвам какъв рев удари! Също така вечер преди да дойде време за лягане яде през 2 часа. Веднъж в 4 и после в 6 и ляга да спи. Бебетата имат този навик да ядат повече преди сън.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 23:28 от G.Savova

# 113
  • Пловдив
Имам напредък със забелването, но...дайте съвет с какво да почиствам, в момента използвам само риванол и не знам дали е достатъчно. Забелвам два пъти на ден, след някоя смяна на памперса. Във ваната ми е трудно, защото малкия не се спира и постоянно мята с крака/ръце. Реално примерно стои 20 минути във ваната да си играе, сапунисвам и изплаквам.

# 114
В друга тема коментирахме забелването бо да кажа и тук. Моя близка уроложка каза да не пипам нищо и ме до 18-24 месеца сам ще си я забели!

# 115
По това време си откриват палеца и е нормално да си го сучат. Или там другите пръсти. Би трябвало да отмине. Срещнах интересно мнение, че също така е и сигнал, че сукателния рефлекс не е задоволен /нещо подобно/, т.е. аз го разбирам като още кърмене, за да не си го смуче толкова често. Grinning
Аз с глупав въорос: Синът ми стана на 3м и започна да си смуче палеца като заспива. Ще спре ли сам след някой и друг месец или ще се задълбочи проблема? Страх ме е да не остане такъв навик, че е лошо за зъбите и челюстта, и за пръста също... Да се опитвам ли отсега още да го ограничавам? Кърмен на поискване, никога не съм предлагала биберон. Дали би бил по-малкото зло?

Допълвам се:  не заспива при кърмене, дори понякога му действа разбуждащо, ако е по-унесен, така че заместване на палеца с гърда не е опция

# 116
Yan25
Нашата педиатърка е на същото мнение..ние получихме същите съвети веднага след първия месец и дори ни каза 6 хранения да има. Аргументът е, че сега се създават мастните депа, които в бъдеще само се пълнят или изпразват. Да, има понятие разширен стомах и дори и при възрастни хора е проблем.
Аз не се съобразявам с това, което каза, да яде 6 пъти по 100 и да няма нощно хранене. Той сам си регулира храната и времето за ядене. Но не е лаком и прави много големи паузи. Онзи ден се чух с приятел, на когото бебето на месец и половина тежи повече от моето на почти три месеца и изяжда по 160 мл на хранене. Децата се успокояват с храната и плачат дори да ме са гладни и им бутаме шише защото не знаем какво им е, те ядат. За това в думите на педиатърът ти има логика. Все пак не може с лекота да отхвърляме мнения на медицински лица. Но не може и да държиш бебето си гладно. Баланс трябва

# 117
Някой беше писал че са давали в родилното повече мл ам.стана ми интересно по колко Simple Smile
Мид беше писала,и на нас ни даваха повече.И Мид и аз сме родили над 4 кг бебета,затова.На мен ми каза неонатоложката,че ще пише повече мляко,понеже детето е голямо и има повече калорийни нужди.Питах акушерката,която носи млеката,но тя ми каза че прави за два етажа млека и не помни на кой колко прави.На шишето пишеше етажа и номера стая и тя ги оставя на всеки.
Моето дете спря да повръща,но сериозно ме уплаши,досега само веднъж се е случвало и като видях как се дави,плаче и повръща лошо ми стана.Гушнах я поне да си повръща гушната .

# 118
Когато записвах час за гастроентеролог по телефона (заради повръщане), го питах в какво точно се състои прегелда
След обясненията допълни "ако става въпрос обаче за разширен стомах, тогава изследванията са по-задълбочени". Не се оказа това, но явно го има като термин наистина.

# 119
Има го като термин но няма да се получи с нощно ядене! В Бг много от педиарите си карат както е било преди 20-30 години.

Общи условия

Активация на акаунт