За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 043
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
Сложно е,детето още не се е родило даже,защо мислиш от сега за нещо което я стане,я не.По -добре го заведи на ортопед и той ще каже мнение.Не го мисли от сега,бременей си спокойно.

# 91
Сложно е, консултирай се с ортопед конкретно за вашия случай. Simple Smile
Предполагам всички бебета се раждат с криви крачета и трябва да мине някакъв период преди да се изправят. Какъв е той не мога да ти отговоря.

# 92
  • Пловдив
Аз измих бебето още преди да го изкъпат в болницата, след първия наакан памперс, но като цяло беше чистичък, нито люспи е имал по главата, нито зачервявание, пъпки и т.н.
Уж се опитват до го наложат некъпането в болницата, поне така казва завеждащата на неонатологията на лекцията й, на която присъствах преди да родя.

# 93
Да се включа в темата за криви крачета. Особено при новородени изглеждат, че са криви. Но анатомично самите кости са леко извити, а не са напълно прави. Това важи също и за възрастните, но при нас има мастна тъкан и мускули, които са повече отколкото при бебета. За това изглеждат много криви.
Разбира се, консултация с ортопед е най- голямото успокоения при много притеснени майки. Но на своя глава не повивайте крачетата не децата, че проблемите сами ще си ги създадете.

# 94
Момичета,малката повърна два пъти в рамките на 30 мин,три часа след обедното хранене,което не е нова храна.Иначе е весела и си играе сега.Два пъти не ми се струва страшно,но нямам идея от какво може да е това?

# 95
Да е преяла или нещо от игра?
Аз лично съм доволна от 7ет на АГ Варна, но то е и до лекар, до персонал, на който случиш, не са ме стискали, видяха че кърмя и до там, преди това показаха всичко, къпане, обличане, кърмене.Много ценни спомени ще останат,че първите минути дъщеря ми бе с татко си, макар и той само да я гледаше и снимаше, теглене, първи памперс, гривните, това го имаме на снимки и са били заедно с акушерката.Бях секцио, след като я изкараха още с пъпната връв я показаха в ляво от мен, тогава и ревнах,чакана 6г с толкова желание и мъки, и обич! После като бе готова я доближиха до бузата ми като милувка, бе толкова мека🥰Винаги ще го помня!Бях в реанимация след секциото, не бях с пълна упойка, доведоха я след час-два, не съм имала страх да я държа, бях със система, с абокат и някви подобни, но си я държах върху мен и й се радвах.Случих на лекар и акушерки и нямах силна тревога как се грижа за нея, разбира се, когато нямаш опит си е тегаво.Обаче когато ти обясняват човечно и помагат си е друго.Подкрепа ми бе и това,че мъжът ми бе нон стоп с мен през деня.Бях си сама в стая и си бяхме тримата.

# 96
  • София
Боб,нещо е подразнило коремчето.
Следи я, да аз бих давала препечени филийки,сухи неща.
Виж Т ,нослето,понякога от заден секрет става.

# 97
Ох, вече много се ядосвам с нашето хранене. Близо на месец е и според педиатърката и близките ми, трябва да яде през 2ч по 90мл или през 3ч по 100мл. Нощем също яде. . Има по 8 хранения, а трябвало да са 7.
Обаче малкия понякога яде през 2ч и половина по 100мл. И ми се карат, че ще му разширя стомаха. Моля ви за съвети. Какво да правя, като той си реве много стабилно за ядене и си пъха ръцете в устата? Как да го оставям гладен по 30мин за да стане време?! На килограми не наддаваше добре и не мислех, че е проблем че яде често по повечко..... Но явно е. Не знам какво да правя..

# 98
  • Германия
Много просто, не ги слушай! Как ще държиш бебе на няма и месец гладно?! Като иска давай му, да няма да го оставиш да реве от глад, защото някой бил казал! Това пък с разширяването на стомахчето ми е любимо! И с оставянето да си почине нощно време 🙄

# 99
Щом е гладно естествено, че трябва да яде. Но.. Моите когато бяха на 1-2 месеца хапваха стабилно, но имаха доста колики.Плачеха постоянно когато са будни и аз си мислех, че може да е от глад. Педиатърката ми каза, че ако преяждат коликите се засилват. Намалих малко млякото и нещата значително се подобриха.

# 100
Ох, вече много се ядосвам с нашето хранене. Близо на месец е и според педиатърката и близките ми, трябва да яде през 2ч по 90мл или през 3ч по 100мл. Нощем също яде. . Има по 8 хранения, а трябвало да са 7.
Обаче малкия понякога яде през 2ч и половина по 100мл. И ми се карат, че ще му разширя стомаха. Моля ви за съвети. Какво да правя, като той си реве много стабилно за ядене и си пъха ръцете в устата? Как да го оставям гладен по 30мин за да стане време?! На килограми не наддаваше добре и не мислех, че е проблем че яде често по повечко..... Но явно е. Не знам какво да правя..

Храни си бебето и не слушай никой според мен!!! Blush Моето бебе е доста на кг, но педиатърката даже му се радва! А близките въобще не ги слушам какво приказват. Grinning

# 101
  • Пловдив
От началото храня детето на поискване, един път яде повече, друг път по-малко. Изобщо не ме интересува, кой какви съвети ми дава. Има време, когато да се следят кг и да се регулират. Работата му в момента е да яде, спи, с*ре и да изучава света.
Моят също върви едър, но педиатърката каза, че си е много добре.

# 102
  • София
На мен още в болницата ми носеха повече мл.добавка,защото е едра.

# 103
Благодаря за мненията! И аз не разбирам какво значи "разширен стомах". Медицински съществува ли такова състояние? Какво ще се случи, ако му давам често да яде и получи този разширен стомах? Моля ако някой е наясно да ми обясни..
Иначе не наддаваше достатъчно и педиатърката каза да си яде през 2 или 3ч съответните мл. А баба ми например на всяко примрънкване ми казва да му давам да яде. Ама той има колики и реве заради тях. Горе долу го познавам вече защо плаче. Като е гладен си пъхя ръцете или засмуква бибата си много настървено..
Нощем също ми казват да му махна яденето, но не става, той си огладнява.
Не знам вече кой е прав и аз ли нещо бъркам..

# 104
Здравейте мами , днес в изследването за стерилна урина ни откриха бактерия -  klebsiella pneumoniae

Някоя има ли някаква информация? Педито каза пускаме още едно изследване. Ще се назначат антибиотици.
На 3 месеца сме, и сме само на кърма , ако е от значение

Общи условия

Активация на акаунт