За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 570
  • 782
  •   1
Отговори
# 315
Моето от изписването спи с чувал. Тя много се върти, не става да я завивам. Пък и е в отделна спалня, не е край мен.

Ортопед ние на 6 седмици заведохме детето. На регистратурата ми се караха, че в пандемия ходя на профилактика... ама то какво стана година вече е тая пандемия, добре че не чаках консултации, педиатри, направления и т.н.
Като подновиха консултациите беше на 3 месеца и педиатърката ми даде направление и пак я заведох на държавен. Естествено, разлика от земята до небето и като отношение, и преглед, и база/апаратура и всичко между частен и държавен ортопед..

# 316
Не знам какво си опитвала с крачета но ето това е много добро. Все едно че е с ромпър и ръкавите могат да се махат.
Ние спим на 22 градуса и за това и аз и той спим само с по 1 одеало, което в повечето случаи не покрива краката му! Постоянно го рита и не иска да му повивам краката, бо не се безпокоя тъй като е топло.

https://www.jojomamanbebe.co.uk/sleep-snugglers-2-5-tog-b7186.ht … nSykaArbREALw_wcB

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 23:47 от G.Savova

# 317
  • Пловдив
За частен преглед и през НЗОК зависи от лекарят. В Пловдив бях при Стоян Арнаудов, специализирал точно за деца в Австрия. Бях с направление, доволна съм и от прегледа, и от отношението и от показното за гимнастика. Не ни е претупал, не е бил груб.

# 318
Ние заведохме на 4 м. и по въпросите на ортопеда ми стана ясно, че сме закъснели.
Ако се спазват препоръките, бебето трябва да се прегледа веднага след раждането, на 6 м. и като проходи стабилно.

# 319
Малкият го прегледа ортопед още в болницата, на 2ри или 3ри ден след раждането. Мина и доктор, който провери как е слухът.
Ортопедът ни каза на 3 месеца да си искаме направление от личната, че често забравяли или се правели на разсеяни и пак да отидем, за да прегледат тазобедрените стави на ехограф. Обясни ми, че проблемите хванати навреме се коригират много по-бързо и лесно.

# 320
Момичета, здравейте. Днес малкия се изходи с червени нишки. Снощи вечеря зеленчулова супа, като имаше в нея и червено цвекло. Чудя се дали е възможно да е от цвеклото или да търся причината другаде... За първи път се случва. В събота му направих салата от червено цвекло и вчера се изходи червено, ясно ми е чв е от цвеклото. Ама нишките...

# 321
  • Германия
Няма страшно, от цвеклото е. А аз вчера как се стреснах. Малката беше яла спанак. Отварям памперса и щях да припадна. Бях забравила, че яде спанак.

# 322
Ако е ял цвекло и банан, може нишките да са от банана и да са оцветени от цвеклото. Един път и аз се бях стреснала, като си видях резултата и звънях на личната. Успокои ме по телефона.

# 323
Ако е ял цвекло и банан, може нишките да са от банана и да са оцветени от цвеклото. Един път и аз се бях стреснала, като си видях резултата и звънях на личната. Успокои ме по телефона.

Ха.. Той закусва вчера сутринта банан и супата беше за вечеря. Благодаря! 😁

# 324
Здраввйте мамчета. Има едно нещо което ме притеснява. Бебето ми е на почти 4 месеца.  И днес забелязах че главата от едната страна е лко по издуто

Прилагам снимка от интернет. Съпругът ми казва че той е забелязал отдавна това нещо. Обадих се на педито тя кза че евентуално това е костта. Ще видим на прегледа тези дни как е. Някой от вас има ли предсвата за нещо? Вашите бебоци така ли са

# 325
Здраввйте мамчета. Има едно нещо което ме притеснява. Бебето ми е на почти 4 месеца.  И днес забелязах че главата от едната страна е лко по издуто

Прилагам снимка от интернет. Съпругът ми казва че той е забелязал отдавна това нещо. Обадих се на педито тя кза че евентуално това е костта. Ще видим на прегледа тези дни как е. Някой от вас има ли предсвата за нещо? Вашите бебоци така ли са
Да, и моето е така. Ще питам другия път педиатърката. Тя спи повече на дясната си страна и си мисля да не от това, но не знам.

# 326

Да, и моето е така. Ще питам другия път педиатърката. Тя спи повече на дясната си страна и си мисля да не от това, но не знам.

Да и ние сме така, повече спи на дясната страна. Ще пиша като питам. Нека се включат още мами

# 327
#зъби
Ще излезе ли скоро това чудо ... С първите почти не разбрах, но сега е ад

# 328
Редувате ли главата да е наляво и надясно при спането? Единствено това ми идва наум като причина за деформацията.Най-добре педиатъра да ви насочи към специалист.
На мен ми изглежда далеч пробиването на зъба. Thinking

# 329
  • Германия
Тръгнали са горните, но мисля няма да се покажат скоро. Още дълго време ще е така. Докато станат 20 на брой, така че здрави нерви.

Общи условия

Активация на акаунт