За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 548
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
Редувате ли главата да е наляво и надясно при спането? Единствено това ми идва наум като причина за деформацията.Най-добре педиатъра да ви насочи към специалист.
На мен ми изглежда далеч пробиването на зъба. Thinking

Да винаги редуваме .. не е деформирана , просто точно там има лека издутина, педито по телефона каза евентуално че това е кост , но ще прецени на място. Надявам се да не е е някакъв проблем.
А съпругът ми казва че е забелязал това нещо отдавна...

# 331
При синът ми се беше получила подобна издутина, когато спеше основно на едната си страна.
Както и да пробвах да му наглася аз главата, към 2ри - 3ти месец, той вече беше достатъчно силен, за да си я върти както на него му е удобно и все беше надясно.
Често в такива случаи се получава лека деформация, която по късно сама се коригира. Simple Smile

# 332
Да точно така е. Като рече, че ще е на дясно не можеш да я обърнеш. Слагам цялото тяло на ляво, за да я нахраня а тя въпреки тялото цялата глава извърта на дясно. Все едно няма нещо си там, няма гърда, няма нищо - на дясно и това е. От време на време на ляво застава.

# 333
И ние сме така.. от както започна да се върти, не мога да я сложа да спи на лявата страна. През нощта я слагам на лявата страна , гледам след 2/3 часа пак се в врътнала на дясно. Понякога й врътвам цвлото твло на ляво и слагам малка възглавница да не може да се обърне.

# 334
На мен не ми изглежда скоро да излязат зъбките.На дъщеря ми прозираха и пак не излязоха веднага.При нея първо бе 1 долу, после 2ри долу резец и после 2 горни резци, и после 3 наведнъж.Почнаха пробиване първите зъбки на 8м, но прозираха от 6м.

# 335
Вече няколко пъти след баня бебето плаче. Извадим ли я на хавлията седи малко и почва да плаче все едно не знам какво и се случва. Предния път особено не можахме да я успокоим 15 мин. Помислих, че е от водата в ушите, но днес не ги намокрихме а пак се разплака. Чудя се вече да не е от олиото с което я мажем ли..  сега е на 3 месеца и знам ли...  Може да не и харесва вече да я мажа. На някой случвало ли му се е такова нещо и каква беше причината за плача?

# 336
Нашия бебок най-редовно, ако не е в настроение реве, та се дере. Доста пъти съм пропускала да го мажа поради тази причина Confused Но се случи няколко пъти подред да уцелим времето, в което имаше колики и започваше да плаче още преди да го изкараме от ваната.. Ние не знаем какво е това да имаш бебе, което да се радва на масажите и да релаксира.. Grinning Възможно е да е гладна също. Blush

# 337
  • Пловдив
Масово бебетата плачат като ги изкараш от водата, защото там им харесва.

# 338
Нашия е ревал така след баня като махна хавлията, оказа се че му е било студено

# 339
Мамчета относно за главичката пиша, педито огледа както трябва. Всичко е точно , няма нищо притеснително 🙂 каза че това е просто кост. С времето ще се оправи формата на главата както трябва. Опипа и не видя нищо притеснително. И от тука както видях , разбрах че и при други го има това нещо☺

# 340
Здравейте. При нас ново 20. Освен коликите, малкия има и тих рефлукс. Не връща мляко почти /рядко и то  по съвсем мъничко оцапва устата /, но се гърчи и гъне назад, хълца и пръцка. Та сега колики и рефлукс, не знам как да го успокоявам. Боли ли го корема? Защото напоследък се дере по 2 3 часа и нищо не помага. Направо полудявам. Не знам как да му помогна, захласва се чак..

# 341
Ян25, пробвали ли сте да го носите в слинг? Моето имаше колики и капки не помагаха. Помагаха само две неща - кърмене (понякога с часове) и носене в слинг.

# 342
+1 за горния коментар.
Ако трудно става кърменето - пробвай да го люлееш на краката си и като се унесе му буташ цицата. И после веднага след като се събуди, в по изправена позиция.

# 343
На мен не ми изглежда скоро да излязат зъбките.На дъщеря ми прозираха и пак не излязоха веднага.При нея първо бе 1 долу, после 2ри долу резец и после 2 горни резци, и после 3 наведнъж.Почнаха пробиване първите зъбки на 8м, но прозираха от 6м.
Тя е на 6месеца. Вече има 2 зъбчета, които излязоха за 5месеца. Гледам че е надуто горе затова мисля, че ще избият скоро защото е ад всеки ден. Започна отново да се буди нощем, а на 2м беше спряла Sad

# 344
Здравейте,има ли някой от Пловдив?
Аз съм живяла не малко време тука ама без деца не то правят впечатление някакви неща.
Вчера купих нова тенджерка, сложих вода да варя и тя придоби такива като снежинки. Изхвърлих я, а сега на тенджерата им бял прах. Сигурно е варовик.

Мисля вода бебелан да давам...ама до сега не съм давала нищо различно от преварена вода

Общи условия

Активация на акаунт