За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 543
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,има ли някой от Пловдив?
Аз съм живяла не малко време тука ама без деца не то правят впечатление някакви неща.
Вчера купих нова тенджерка, сложих вода да варя и тя придоби такива като снежинки. Изхвърлих я, а сега на тенджерата им бял прах. Сигурно е варовик.

Мисля вода бебелан да давам...ама до сега не съм давала нищо различно от преварена вода

Да варовик е , около Пловдив живея. Даже отгоре на водата като я преваря ми се събира направо един лепкав бял  слой. И аз давам бебелан. Не съм имала проблеми. За  0+ месеца е , мисля че може да се използва без проблеми

# 346
Здравейте,има ли някой от Пловдив?
Аз съм живяла не малко време тука ама без деца не то правят впечатление някакви неща.
Вчера купих нова тенджерка, сложих вода да варя и тя придоби такива като снежинки. Изхвърлих я, а сега на тенджерата им бял прах. Сигурно е варовик.

Мисля вода бебелан да давам...ама до сега не съм давала нищо различно от преварена вода
Мм да, така е. Аз варях вода в бяла тенджера и доста време не бях забелязала. Един ден я бях оставила до прозореца и на дъното на тенджерата имаше сянка от "снежинките" върху водата. Поне 2-3 месеца я пиеха тая вода. Сега вече купувам Девин изворна.

# 347
Здравейте! Намерих си семена от копър и искам да направя чай на бебето,но съм забравила съотношението, а в нета пишат различни неща. Как да го приготвя и колко време може да седи приготвен?

# 348
  • София
Дух, аз давам Бебелан откакто се е родила малката, вече 6 М., няма никакви проблеми за сега. Изворната вода също става. Важното е да не е минерална.

# 349
И аз давам Bebelan, но пак я преварявам. Казаха ми така инак се чудех става ли директно... Значи става и друга да е само да е изворна вода? Така ще е по-лесно, хем за вкъщи хем за бебката.

# 350
И аз давам Bebelan, но пак я преварявам. Казаха ми така инак се чудех става ли директно... Значи става и друга да е само да е изворна вода? Така ще е по-лесно, хем за вкъщи хем за бебката.

Девин изворна (розовия етикет) Simple Smile

# 351
На мен не ми изглежда скоро да излязат зъбките.На дъщеря ми прозираха и пак не излязоха веднага.При нея първо бе 1 долу, после 2ри долу резец и после 2 горни резци, и после 3 наведнъж.Почнаха пробиване първите зъбки на 8м, но прозираха от 6м.
Тя е на 6месеца. Вече има 2 зъбчета, които излязоха за 5месеца. Гледам че е надуто горе затова мисля, че ще избият скоро защото е ад всеки ден. Започна отново да се буди нощем, а на 2м беше спряла Sad
И моята се буди ...кураж и търпение ...незнам кога ще свърши ...а как се радвам като спи по цяла вечер ...

# 352
Здравейте. При нас ново 20. Освен коликите, малкия има и тих рефлукс. Не връща мляко почти /рядко и то  по съвсем мъничко оцапва устата /, но се гърчи и гъне назад, хълца и пръцка. Та сега колики и рефлукс, не знам как да го успокоявам. Боли ли го корема? Защото напоследък се дере по 2 3 часа и нищо не помага. Направо полудявам. Не знам как да му помогна, захласва се чак..
На колко беше бебето?
След 40-я ден по принцип коликите намалят като интензитет.
Гушкай повече, разнасяй, оригвай по няколко пъти след всяко хранене. Честото кърменето е нож с две остриета, защото засилва още повече коликите. Ако има рефлукс, дръж го изправен поне 15 минути след хранене. Може ти да пиеш чай от семки на копър, ако кърмиш. Но като цяло, просто си изчакваш да минат, това е най-добрият лек. 😄

# 353
Zila1, на 1 месец е. От снощи ни подлуди от рев и притеснения. Реве с цяло гърло, прегракна вече. Яде и пак продължава. Нито спи, нито нещо помага.
Как да разбера дали го боли ухо? Защото бяхме навън и вече мисля да не сме го простудили.
Другия вариант е да е гладен. На АМ е, педиатърката каза да яде макс 100мл през 3 часа и той така ядеше. Само че от вчера е ужас.. Мисля и да не е гладен, знам ли. Но определено реве сякаш нещо не му е добре.

# 354
  • Несебър
Не ограничавайте детето с определени дажби АМ. Нека само прецени колко да изяде. При рефлукс се препоръчват по-чести хранения на по-малки порции.

# 355
Дух, аз започнах със захранването да давам филтрирана вода от каната. Като сме на път, купувам изворна вода Девин.
Суит Дриймс, ако кърмиш - по-добре ти го пий чаят. Аз не бих дала чай под 6м. По-добре слинг за коликите.
Ян, сега се сетих. Виж колко време трябва да будува бебето според възрастта си, т.е. месеца и го наблюдавай за признаци за сънливост. Може и да е превъзбудено и да му е трудно да заспи. При над също имаше мн рев в началото. С времето ще намалее. Иначе за рефлукса се препоръчва често хранене по малко. С ам мляко не знам как точно се прави това. Слинг също ще помогне.

# 356
Не знам каква точно е причината, но диетологът д-р Владимирова казва, че копър не трябва да се дава до 4 годишна възраст. Flushed Много ми стана странно, но все пак сигурно не си го говори просто така. Явно има някакви проучвания.

# 357

Тъй като скоро и аз се интересувах, ето това прочетох GrinningBlush

Начин на употреба на Bebelan Трапезна вода за бебета:

> Вода Bebelan може да бъде предлагана на бебета директно без преваряване, веднага след отваряне.
> Затваряйте внимателно капачката след всяка употреба, за да не се замърси съдържанието на бутилката.
> Всеки допир с въздуха намалява чистотата на водата, затова Ви препоръчваме 48 часа след отваряне на бутилката да преварвате водата за приготвяне на бебешка храна.

# 358
Zila1, на 1 месец е. От снощи ни подлуди от рев и притеснения. Реве с цяло гърло, прегракна вече. Яде и пак продължава. Нито спи, нито нещо помага.
Как да разбера дали го боли ухо? Защото бяхме навън и вече мисля да не сме го простудили.
Другия вариант е да е гладен. На АМ е, педиатърката каза да яде макс 100мл през 3 часа и той така ядеше. Само че от вчера е ужас.. Мисля и да не е гладен, знам ли. Но определено реве сякаш нещо не му е добре.
Идете на преглед за ушите за всеки случай. Ако са колики, на нас ни помага Био амика - разгражда лактозата и ни помага и за газовете.

# 359
Ползвам памучни/бамбукови пелени за оригване, но малкия (на 2 месеца и половина) много връща кърма и дори след няколко пранета пелените миришат на гадно. Пера с Тео бебе на 40 градуса. Цветни са, та не смея с белина, на някои пише максимум 40 градуса та и 90 градуса пране не ми е вариант.

Четох в нета съвети да се изпере с оцет за премахване на тази миризма, мислите ли че е добра идея? Или ако имате друг съвет как да се справим с тази миризма.

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 20:40 от Hydra 💙

Общи условия

Активация на акаунт