За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 429
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
Привет. Малкия е на 1м.и почна денем да спи 5 часа и да изпуска едното ядене. Много се зарадвах, че вече има един дълъг сън, само че трябва да е нощем. Та го държах буден през деня, за да може нощно време да си го вземе този сън. Е да, ама не. Сега се получи, че денем будува и нощем също става на 3 часа да яде. И пак няма дълъг сън. Някакви идеи защо само през деня спи много, а нощем си се буди на 3 часа? Надявах се вече да почне да влиза в релси и да има здрав нощен сън, и да махнем едното ядене. Дайте съвет какво да правя..
Някои деца до първи клас се будят вечер, камо ли бебе, което от месец е на земята. Моето след 40-я ден започна да се буди по веднъж на вечер, но не всички деца са така.
Изобщо не бих си правила експерименти с детето, когато спи то, ще спя и аз. Ако бебето се буди, зa да яде вечер, значи има нужда от това хранене.
На тази възраст, ако се опитах да изменям режим или да отлагам спане, щеше така да плаче с часове, така че втори път да не си помисля. Grinning

Rocket, и аз си мислех за такава кошара, но после реших да не взимам. Бях гледала едни квадратни, конкретно на CAM, но която и марка да вземеш, ще ти върши работа, стига да е по разните стандарти за безопасност на материалите.

За пюретата, аз правя домашни. Не отнема много време. Внимавам да спазвам хигиена и продуктите да са пресни и качествени, но от месеци всичко е в устата, така че не е нужно да е всички стерилно. Даже с някои от уредите за приготвяне на бебешка храна ще става още по-бързо и лесно, и бързо ще си избие парите в пюрета. 🙂

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 08:48 от zila1

# 556
Ян, според мен много си сгрешила, като си го държала насила буден на един месец. В канала на едно наум и на списание кенгуру има информация под формата на видео клипове. Гледай ги

# 557
Привет. Малкия е на 1м.и почна денем да спи 5 часа и да изпуска едното ядене. Много се зарадвах, че вече има един дълъг сън, само че трябва да е нощем. Та го държах буден през деня, за да може нощно време да си го вземе този сън. Е да, ама не. Сега се получи, че денем будува и нощем също става на 3 часа да яде. И пак няма дълъг сън. Някакви идеи защо само през деня спи много, а нощем си се буди на 3 часа? Надявах се вече да почне да влиза в релси и да има здрав нощен сън, и да махнем едното ядене. Дайте съвет какво да правя..
Извини ме, че ще бъда груба но с какъв акъл го държиш буден цял ден! На раци възраст будуват не повече от час. Това е бебе, което има нужда от дневния си сън, бе само нощния! Отнемайки му дневния сън, няма да го накараш да спи цяла нощ! По- скоро ще е нервно и преуморени и ще се буду много по- рано.

# 558
Дух, видеото  на каква тема е? Бебешкия сън ли?
Приятелка, с която раждахме почти заедно, ми каза така да правя. Че ако не го науча да спи нощем за дълго, така ще му остане режима после. И аз го будех..

Не сме се разбрали нещо. Не го държа бъден цял ден, а го будих да яде веднъж й той си будуваше час, два. А не са спи 5 часа накуп.

# 559
  • София
А защо да спи пет часа без да се буди?
Аз не те разбирам,бебето е малко,нито е узряло нито се е адаптирало напълно към външния свят.

# 560
Извини ме, че ще бъда груба но с какъв акъл го държиш буден цял ден! На раци възраст будуват не повече от час. Това е бебе, което има нужда от дневния си сън, бе само нощния! Отнемайки му дневния сън, няма да го накараш да спи цяла нощ! По- скоро ще е нервно и преуморени и ще се буду много по- рано.
Много добре казано.
Моето бебче в началото много често се будеше през вечерта  да се кърми.
През деня си поспиваше ставаше хранихме се после пак заспиваше.
Сега е на 3месеца и той си  хапва даже вечерно време вече ме буди по веднъж кърмя си го и пак заспива.
Него оставяй те да бъде буден  по цял ден.Нека си спинка.
Аз изцяло се съобразявам със бебчето ми съобразявате се и вие

# 561
Изумена съм някои хора какви съвети дават!
Води се по детето,а не по съвети на приятелки.Тя утре ще ти каже друга глупост.Пак ли ще го правиш,че видиш ли тя така правела!
Това е бебе на 1 месец,а не робот.Има нужда от сън и не по час.
Никога не съм си будила детето.Спеше по цяла нощ до 8-ми месец.През деня е имало случай да спи по 5-6-7 часа без да се събуди,особено ако сме на разходка.То ,ако е гладно ще се събуди и ще си покаже.
Същото се отнася и за храненето.На 1г и 4м е и никога не съм спазвала часове,грамажи и таблици.
Ако иска да спи,нека да спи.Ако иска да яде,нека да яде.
В момента имаме 1 нощно хранене към 3ч.През деня спи веднъж поне 3-4часа и веднъж около 1-1.30ч.

# 562
Ян, да, на тема детски сън.
Извинявай, но ти искаш да направиш така, че детето да се държи по начин по който на теб да ти е удобно и спокойно. Това, че някой е казал нещо, още не го прави нито смислено, нито вярно. Колкото повече спи малкото бебе толкова по-добре е.

# 563
И нейното е толкова голямо и спи по цяла нощ, яде по 6 пъти. Моето не спи нощем толкова и яде 8 пъти въпреки че му вдигам милилитрите.. И имам чувството, че не ме бива нито с храната му, нито със съня да се оправя. И сега се притесних, че е объркал деня с нощта и е наопаки.

# 564
Изумена съм някои хора какви съвети дават!
Води се по детето,а не по съвети на приятелки.Тя утре ще ти каже друга глупост.Пак ли ще го правиш,че видиш ли тя така правела!
Това е бебе на 1 месец,а не робот.Има нужда от сън и не по час.
Никога не съм си будила детето.Спеше по цяла нощ до 8-ми месец.През деня е имало случай да спи по 5-6-7 часа без да се събуди,особено ако сме на разходка.То ,ако е гладно ще се събуди и ще си покаже.
Същото се отнася и за храненето.На 1г и 4м е и никога не съм спазвала часове,грамажи и таблици.
Ако иска да спи,нека да спи.Ако иска да яде,нека да яде.
В момента имаме 1 нощно хранене към 3ч.През деня спи веднъж поне 3-4часа и веднъж около 1-1.30ч.
Много правилно казано.
Детето си подсказва най правилно.
Ние когато сме на вън спи доста дълго време без да се буди .
Аз от самото начало се научих да се вслушвам във бебчето ми.
Храня го когато бебчо пожелае.
Него будя оставям си го да спинка.
Спи без нощна лампа
А когато е  гладен той сам си казваше...
Наблюдавайки бебчето то само ще си каже какво му е .
Живи и здрави да бъдат малките съкровища..

# 565
Мисля, че е леко досадно всички да пишат едно и също - Ян ще разбере и от две приказки, няма нужда всички да й набиват канчето. Кой не е правил дребни грешки при отглеждането, особено на първо дете...

# 566
  • София
Аз Grinning

# 567
Да, благодаря ви, ще гледам видеото за бебешкия сън. Просто като ми казаха, че ако го науча да спи денем, а нощем да се буди, ще му проваля режима за в бъдеще, реших да направя нещо..

# 568
Ян, всяка от нас си го е мислила. (И току що мид публикува хахаха).
Всичко е наред, нищо фатално не си направила. Просто прочети малко повече

# 569
Grinning Чудесно!
Давам най-хубавия тиквен медал! Wink

За да не е съвсем спам - моето бебе също имаше проблем с объркването на деня с нощта. Отне му известно време да схване кога се спи и кога се правят други неща. Изключително изморително е за майката и за цялото семейство, ако режимът е завъртян. Хубавото е, че бебенцата се научават, просто не трябва през нощта майката да се държи с бебето все едно е ден, независимо че бебето е будно. Добре е да се стои на полумрачно, тихо, без много игри и забавления нощем Simple Smile Просто е малко бебе на 1 м. все още.

Общи условия

Активация на акаунт