За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 420
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не ти го искам,получих златен вече.Grinning

# 571
Като майка на близначки, отначало още знаех, че ако нямат режим ще се побъркам. За съня нищо не можех да направя, заспиваха когато искат, събуждаха се когато искат. До към 4-ти месец в момента в който се събуди едната, другата заспиваше. След това сами си регулираха съня и започнаха да спят едновременно. Обаче за храненето много държах, тъй като теглото в болницата им спадна доста и трябваше да наддават. Но пък имаха жълтеница и не се събуждаха за хранене. Та хранех стриктно на 2 часа и половина. Без значение дали са будни или спят, дойде ли време за хранене правя млякото и давам шишето. В повечето случаи си цокаха заспали, колкото им се пие-толкова.

# 572
Ако детето надава нормално и пълни памперса редовно, няма нужда да се буди. Ако толкова те притеснява, че спи 5 часа можеш да го храниш без да го събуждаш.
Всички сме правили грешки, но при Ян забелязах че постоянно има някакви проблеми. Хубаво ще е да не слуша приятелки, а да потърси професионална помощ.

# 573
И аз съм за добрия режим. Просто 1м. е много рано. Според мен най-подходящо да се нагласи някаква първа версия на режим е след преминаването на регресията на съня в 4 месец.

Също така аз от тогава долу горе будя детето. Денем дремки над 2 и половина часа се прекъсват от мама. Освен това си има краен час до който може да спи дневен сън, за да не й се измести вечерния час за сън. Сума майки пищят, че децата им заспиват вечер в 21, 22, че и по-късно. Това става точно с късни дремки повечето случаи. Ето сега моето е на 11++, спи два съня денем. Сутрин, става в 7 30, ако не - 7 45 я будя. То аз и трябва да я кърмя и да ходя да тренирам, не мога да я чакам. После втората дрямка нааааай-късно в 16 30 я будя, ако не е станала сама, за да може 19 30 - 20 да я сложа вечерта. Изобщо наблюдавам си детето, но и мама е човек. Има нужда да може да планира едно елементарно ежедневие...

А Вие не слушайте майки, баби и приятелки, а по-добре намерете някоя книга или блоговете на консултантите по сън и така набавяйте информация. Успех!

# 574
  • Пловдив
Моя първия месец спеше почти денонощно, и цяла доза не си изяждаше. Не съм будила, хранила съм на поискване. Събудих го един-единствен път, че направи дрямка 12 часа.
Сега вече е 4++ и е почти с моя режим, ляга късно, сутрин става рано, яде и одремва, събужда се по някое време като не ме чува кротува, в някоя момент му писне и почне да си говори, събуждам се, мия му лице, дупе, местя го на дивана и деня започва, но това е вече към 10 и ми е перфектно, иначе има и дни, в които се измаря и си ляга по-рано.

# 575
В началото и аз се водех по бебето беше малко на кърма,ядеше на поискване👍 майка ми беше потресена че яде когато си иска и няма час .... колики ужасни ...кога спи, кога яде всичко ми се сливаше 🙄 Вече е на годинка и си има режим +-30 Мин.но за ядене и спане си държа да има режим

# 576
Благодаря ви мами! Проблемът при мен е, че с тази приятелка си гледаме децата заедно, а на нея й е второ и иска да ми помогне.. Но явно съветите не стават за моето дете. Тя иска като нейното яде 6 пъти, и на моето да махна яденето нощем. Но не става, просто не става. Реве, пиши от глад, е храня си го... Сега и за спането така. Нейното спи нощем, моето яде, това е.
Ще взема да гледам семинари по-добре. Чувствах се що годе добре запозната с грижите за бебето, докато тя не почна за всяко нещо да казва как трябва да променя.
Примерно дава на нейното вода и захар, аз давах 2 дни точно и спрях, това е отвратително за мен. Та така, реално май проблема е, че слушам друг човек за моето дете.

# 577
Не я слушай. Всички деца са различни! Моя е на 5.5 месеца но все още яде 6 пъти ( и то от скоро) и вечер яде в 11 и в 3.
Слушай детето си и не го дръж цял ден буден! С това няма да го накараш да спи вечер. За да спи добре вечер трябва да е спал добре през деца. За режим можеш да мислиш след 3 месец.

# 578
Думите "едномесечно бебе" и "режим" са несъвместими. Та някои деца имат нощни хранения до и след годинката.
Не се меся ама е абсурдно всичко това, което се изисква от едномесечно бебе.

# 579
Наистина всички деца са различни! Някои бебета бързо сами си създават режим, на други им трябва повече време. Няма универсален подход. Ако беше така всички бебета да се гледат по един начин щеше да е песен. Но и тези родители, които имат повече от едно дете ще потвърдят, че при едното дете работи едно, а при другото - друго. Тази приятелка, макар и добронамерена, си мисли че всички деца са като нейното!?

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 12:26 от Shanan4e

# 580
Един " много умен човек" - педиатър ми каза следи си детето, води се по него, яж от нещо и виж как ще му се отрази след като го накърмиш, иначе слушам ли братовчедка ми трябва да умра от глад като кърмя, трябва само ориз и картофи да ям, трябва да я будя за да яде, не да спи по 5 часа, ами не я послушах, не послушах и личната да я будя на 3 часа...моето също е на месец и малко, ние с Ян сме от януарските мами и мога да кажа че само си направи режим, през деня яде на 3-3.5 часа, през ноща яде в 23.00часа и после в 04.00часа. Ако и изместя нещо яденията и се случи да яде около 00.00часа ще се събуди около 06.00часа. Аз и да исках нямаше да успея да и направя такъв режим, тя си го направи сама, но всяко дете е различно, всяко дете си иска своето. Моето е кротко и спи и през деня повече и през ноща също. Има колики но рядко реве дерейки се от тях. И честно да си кажа изгледах много видео уроци, докато бях бременна, за кърмене, за сън, за всичко. Първо дете ми е и съм почти на 28години, но едвам се оправях първите дни вкъщи с него и то ме научи как да се грижа за него, не видео уроците. Майките тук също много ми помогнаха за нещата, които ме притесняваха, като например сега сме с бебешко акне, успокоиха ме, че и техните бебенца имат. Трудно е да оцелеем в момент в който доктора ти казва едно, приятелките друго, майка ти и свекървата  съвсем друго, а детето си иска неговото 🙂

# 581
  • Благоевград
Всяко дете е индивидуално, не може да се сложи един общ режим за всички. Да не говоря, че дори да успееш да направиш някакъв режим сега, след като започнат зъбките - изцяло ще забравиш за него. Ти си прекрасна майка и се справяш отлично ! Прави така, както ти смяташ, че е добре, а не както другите мислят, че трябва !

# 582
Esito77, много хубав режим имате. Аз май от старание да слушам педиатърката, приятелката и бабите, го обърквам детето.
Няма да забравя като свекървата беше тук и трябваше уж да яде през 3 часа.. Ей, почна след 2,6ч да се дере и да яде ръцете си, тя го люшка и не ми дава да го нахраня щото не е време. И аз тъпата мислех, че е права. Сега си го храня когато иска. И със спането ще правя така.

# 583
Дори храните на Нестле за европейския пазар да са различни от тези за САЩ, самата идея, че те осъзнато продават бебешки пюрета със завишени количества на вредни вещества, говори достатъчно. Да не споменаваме, че компанията като цяло не е от най-читавите и това е известно от много време.
В крайна сметка всеки има право да решава.
Аз предоставям информация на момичето, а то вече ще прецени как, какво и кога ще дава.

# 584
По-лошото е, че Гербер ги обявиха публично, но и другите производители не се знае колко са читави. Confused Човек да се чуди вече какво да яде.

Общи условия

Активация на акаунт