За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 047
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
Продукти с ГМО

Продуктите, които попадат в топ 20 на черния списък, публикуван от „Грийнпийс", и предлагани у нас, са смущаващо много.

Сред тях на първо място са шоколадовите десерти „Сникърс", „Марс" и „Туикс", които се ядат главно от ученици и студенти. Следват чаят „Липтън", уж луксозните бонбони „Фереро".

Номерата 9, 10 и 15 в черния списък заема компанията „Нестле“ - с шоколадите си, с напитката за деца „Нескуик", както и с всичките си детски храни.

Сред най-вредните за здравето безалкохолни напитки са „Кока-кола", „Пепси" „Фанта", „Килни" и „Спрайт".

В списъка са още адаптираните млека и бебешки пюрета „Hipp", майонезата, кетчупът и сосовете „Хайнц", всички детски храни, произвеждани от „Крафт фуудс", които се преименуваха на „Монделийз".

Какво още трябва да се избягва? Оризът и кетчупът на „Ънкъл бенс", шоколадът и какаото на „Кедбъри". всички храни на веригата „Макдоналдс", чипсовете на „Крафт фуудс", детските храни на „Юнилъвър", както и сухите супи на „Кпогг".

Този списък може да се допълни и от редица други европейски производители, за които беше установено, че предлагат продукти с по-ниско качество на съставките за новите страни-членки и цяла Източна Европа.

Проверки на компетентните европейски органи уличиха в подобни търговски практики корпорацията „Coca-Cola Co.", както и продукти на други производители например кафе „Якобс", подправките „Kotanyi".

http://www.desant.net/show-news/47086

# 586
  • Пловдив
Когато и почвата е отровена е все тая дали Нестле или Дерони има продукция засята там примерно.
Зеленчуците, които купуваме да не би да имаме информация как са гледани и какво съдържат, това, че вкъщи ги готвим примерно е все тая. И ние да отглеждаме нещо, пак нямаме идея какво има в почвата и пак се налага да ги пръскаме с нещо. Изобщо в днешно време да има нещо био и такова, каквото е било примерно ние като сме били деца е невъзможно. Самия въздух и водите са замърсени в пъти повече от преди 30-50 години. Индустриалните ни зони са в пъти по обширни и т.н.

# 587
Аз в началото бях заложила на Hipp като пюрета, но съм сигурна, че и те си имат своите "тайни".
Вече гледам да правя 90% от нещата аз.
Но пък зеленчуците и плодовете, които използвам, пак са купешки. Та не се знае и там какво са вложили.
Изобщо е трудно в днешно време освен ако нямаш домашна градина. Sad

# 588
И все пак е по-добре да купиш пресни плодове и зеленчуци и см да ги приготвиш.

# 589
Каквото мога, давам от градината на родителите ми, останалото купуваме и гледаме да е био, колко е био е отделен въпрос. Живеят в район, където съм сигурна, че почвата не е замърсена. Но някои зарзавати и овошки няма как да не се напръскат с нещо, въпросът е да не се прекалява и вечерта да го напръскаш, утре да е узряло. Може би е една идея по-добре, ако купувате от баби по пазарите. Майка ми така ме снабдява с ябълки и круши.

# 590
Ако приемете, че детето ще се буди от ден първи до 3-5г всяка вечер по n пъти /като първите 1-3г ще си търси и млякото вечерно време/ - ще живеете много по-спокойно. Децата растат много бързо и затова се събуждат и вечерно време, за да си набавят нужната храна за растежа. Най-лесно е и когато се практикува съвместен сън и всички са наспани и доволни.
Иначе през деня му говорете, правете упражнения при смяна на памперса. Да е светло и шумно. А вечерно време - никакви приказки, приглушена светлина. Бебета постоянно си менят "режима". Особено като са на няколко месеца. По нататък става по-лесно. Но в началото е трудно. Има таблици с това кой месец колко трябва да будува. Може да се водиш по тях, Ян. Те са ориентировъчни.

# 591
  • Пловдив
Добре е да са пресни плодовете и зеленчуците, ако са в сезон и от баби или от някое село купени, където изкарват маси, иначе по борси и подобни са масово внос.

# 592
Въпрос към мамите с по-големи деца кога и как научихте детето да се храни само с прибори 🙄
Моята не проявява никакъв интерес ...на годинка е

# 593
Племенницата ми на годинка се хранеше сама . Сега на две си бели дори варените яйца .
Въпрос към мамите с по-големи деца кога и как научихте детето да се храни само с прибори 🙄
Моята не проявява никакъв интерес ...на годинка е

# 594
  • София
Аз дори и сега понякога,на 3,4 г.я храня.Дълго не й давах на синът ми също.Полудявам да цапат,мажат,това е неуважение към храната.

# 595
  • Германия
Дъщеря ми е ЗВБ бебе, не съм я учила да се храни с прибори, тя сама си се научи, но нямам никакъв спомен кога е било. Просто в един момент започнах да ѝ давам виличка или лъжичка тя да пробва сама ( грубо казано някъде около годинката да е било)

# 596
  • Германия
Аз давам на моята прибори, когато я храня. Е не се справя, колкото да се наяде сама, но все пак опитва. Иначе с ръце яде всичко.  1г 5м.

# 597
  • Пловдив
TeoM83, какво беше първото нещо, което даде на ЗВД?

# 598
Какво е звд ?

# 599
  • Германия

Морков, броколи, карфиол, тиквичка и пащърнак

ЗВБ е захранване водено от бебето, ЗВД е захранване водено от детето

Общи условия

Активация на акаунт