За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Вие явно сте живели във всички държави по света и сте наясно с всички системи за отглеждане на дете, че така категорично давате мнения по въпроси, по които струва ми се никак не сте специалист.
Вие си знаете и си гледате детето както намерите за добре. Не ви се меся и не ви съдя. Но ако моето дете на 5 месеца беше почти 10 кг щях да се чувствам малко тревожна.
Всяко нещо в биохимията и физиката на човека има значение. Не мисля, че сте запозната с теориите на храненето и как се отразяват часовете на хранене върху мастните клетки на човека.
Но както казах, аз също давам на сина си храна, когато е гладен и именно за това не изпадам в категорични твърдения Simple Smile
 Хубав ден

# 136
Хахах и според вас ще трябва да го сложа на диета и да давам по 500мл на ден?
Не съм педиатър, но съм с медицинско образование. Килограмите не ме притесняват изобщо. Има си диаграма на растежа и детето се движи по една и съща права! Притеснително е когато се качи или падне 2 прави.

# 137
Не, аз не изразявам мнение как да си гледате детето и в случая изобщо не казвам според мен какво трябва да правите. Казвам как аз бих се чувствала.

# 138
Ами моето е на година и 2 месеца и още яде (суче) нощем.
Според мен е важно да се следи как наддава и да не е МНОГО извън всякакви норми. Мерене и теглене всеки ден и водене на информация колко изяжда не е нужно, ако детето наддава добре, но ако ви кара да се чувствате по-добре - няма лошо. Само гледайте да не се панирате, ако един ден е така, пък друг ден иначе. Simple Smile По-спокойно, не е рокет сайънс Simple Smile Най-добрият съвет наистина е - водете се по детето.

# 139
Аз не съм медицинско лице, но що годе я поназнайвам математиката.
Средностатистически дете на 5 месеца е около 65.9см - 7.5кг. (според СЗО).
Значи за 9.5кг, детенцето трябва да е около 83см., за да е спазено съотношението м/у височина и тегло.
Разбира се това са само сухи сметки, но на тяхна база се определят стойностите извън нормата. Simple Smile

# 140
  • Германия
Нещо съвсем различно от актуалната тема за килограмите... С какво махате химикал от дрехите? Тези дни сме на вълна химикали и моливи. Драска където си хареса😀.

# 141
  • В страната на мечтите
Нещо съвсем различно от актуалната тема за килограмите... С какво махате химикал от дрехите? Тези дни сме на вълна химикали и моливи. Драска където си хареса😀.
Сапун за петна от ДМ, мицеларна вода, бакпулвер, в краен случай спирт - по отделно или в комбинация, все някое ще подейства Simple Smile

# 142
  • София
Боб е отговорила за мл.в родилното,аз писах,че даваха повече.60 мл.плюс коластрата от мен първите дни.

Моята дъщеря към момента е 3,3 м.с размерите в кг и см на 4 годишно дете.Притисних съ.Grinning

# 143
  • Германия
Ми моето дете на 5++ беше 10,8кг, 73см. Сега аз какво, да го държа гладен ли, на диета да го сложа? Роден в 4,5кг, педиатрите ни са го виждали и не мислят че има проблем. Ние с баща му сме високи, защо той да не е едър?!

Сестра му също беше пухкаво бебе, сега на 4г няма и помен от сланинките! Децата с наднормено тегло не са така защото като са били на 40 дни майките им са им давала 110-120мл мляко, а не 100м и са им разширили сромахчетата 🙄 ама това вече в друга тема

# 144
Ама разбира се, че всяко нещо е индивидуално. Моето момче пък е много дълго и с големи стъпала Joy всичко долу му е късо, но аз съм абсолютно влюбена в него. На нас също ни казаха, че не трябва да качва повече от 500 грама този месец, ни той вече ги е качил. Не може да напъхаш всяко едно дете в унифицирани таблици. Не яде през три часа 6 пъти по 110 и в 21 да му е последно хранене - яде си както си иска той, но си е слаб, 60 см беше последно 4800, вече е 5200 не знам колко см. Всеки казус си е сам за себе си

# 145
Моето на 8 м още не е удвоило рожденото си тегло,дълга и стройна
Мид,все ми се струва слаба Ени,може би заради големите очи.

# 146
Сапун за петна от ДМ, мицеларна вода, бакпулвер, в краен случай спирт - по отделно или в комбинация, все някое ще подейства Simple Smile
Хм може да опитате с бебешкия Фрош за петна от пюре Simple Smile
А за храненето моето момиче е на годинка и вечер още пие ам ....не мога да въведа вечеря супа ....
Роди се 3,740 сега е 9,800

# 147
  • София

Ето,за малко вие преценете.Това е 17 кг 105 см.

# 148
Много е хубава.Но да,очите й са ме подвели Grinning

# 149
  • София
Гаднярка:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт