За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 514
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
Така е, много ми идват тревогите. Трудна и рискова бременност, трудно раждане. Сега малкия ту бил дребен, ту едър. Не знам колко ни е добра педиатърката,но гледам да я слушам засега. Гледам, че вкарва данните на компютъра и ми казва как е наддал. Явно засича нещо.. Ще пробвам по 90мл,ако много реве, си давам по 100мл и така. Rolling Eyes

Дух, да на АМ е

# 166
Има ли мама давала Бебелан АР ? Няма много отзиви за това мляко,а се води швейцарско. Налага ни се смяна на млякото от ХИП АР на друго АР и сега съм в главоблъсканица кое да взема. Приятелка ми се пофвали от Бебелан,че детето много го харесвало и видях,че имат АР.

# 167
  • София
Ян, моята госпожица я и писаха 2500 гр. и първия месец качи 1,2 кг. Педиатърката беше доволна и каза, че по-малки те бебенца първи и втори месец качват с по-бързо темпове, за да навакса, после се нормализира. Така и стана. Втория месец качи 900 гр., после 700 и тн.Не се притеснявай, давай си по 100 мл. Втория месец ще забави темпото, ще видиш.

Една вметка- ако даваш чай, винаги го давай преди млякото, а не след него.

# 168
Ян,нашата качи едно кило първия месец,от там по 300-500 гр.Храних на поискване,от два месеца се храни на 4 часа.Как не чай,изобщо не давай чай.

# 169
Аз няма да ти давам акъл, защото не се чувствам компетентна. Моят син на почти три месеца яде по 100, а като беше на 25 дни ядеше около 40-60. Изписаха го 2550 и като си дойдох у дома се чувствах точно както ти сега. Караха ми се, че не ядял, гладна съм го държала, а той просто не искаше да яде повече от 20-30 мл. Чувствах се ужасно. Накрая се свързах с консултант по кърмене и с една неонатоложка. И двете казаха, че тия схеми не са релевантни, защото засягат възраст, а не килограми като стойност, по която се мери.
Личната каза по 100 да яде, а на кутията на млякото пише по 170. Та в общи линии по него се водя. Той днес пък хич не ще да яде, реве от шишето.
Аз давам и чай от копър и вода, иначе няма изакване, а и той си я търси. Чаят много добре му действа за изпръцкването,щ.

# 170
Yan, тогава ще е най-добре да слушаш само нея. Много информация ще те държи под напрежение постоянно.. Hug Ще видиш, че като се поуспокоиш всичко ще се нареди.

# 171
Аз пак за храненето.. Бяхме на консултация и сега пък е качил повече от необходимото. Bowtie педиатърката каза, че много лакомо яде, което усилва и коликите. Той наистина като усети шишето излапва всичко на един дъх за 5мин. Ха сега обаче ново 20 как да го приуча на малка доза като е свикнал на голяма?! Наистина сякаш няма усет колко да яде..
Ние на 5 ти Януари направихме 2 месеца
На 8 ми Януари бяхме на конституцията при педиатърката и го претегли 5750 кг
Тоест качил 1600кг трябва ло  да качи 1 кг за възрастта си.  Едва ли не лекарката не ми се скара че бил качил много .Сина ми е роден 3290 кг изписаха ми го 3250 кг
Първия месец ми качи 900 грама

# 172
Аз само да вметна, че наддаването не е ок да става рязко, защото се получава недостиг на калций и оттам може да се развие рахит. Това, разбира се, не е задължително да стане с всяко бебе, което наддава много. Просто трябва да се наблюдава за симптоматика.

# 173
Дух (:, водата помага за изакването ли?

# 174
Дух (:, водата помага за изакването ли?
Синът ми е само на АМ и да, иначе ака дарадонки.

# 175
Аз само да вметна, че наддаването не е ок да става рязко, защото се получава недостиг на калций и оттам може да се развие рахит. Това, разбира се, не е задължително да стане с всяко бебе, което наддава много. Просто трябва да се наблюдава за симптоматика.
само да вметна че моя мъж също се е родил едрничък 345кг  сега е голям мъж едничък и е почти 180 см
Аз също не съм много дребна 164 см
И аз съм се родила 3300 кг.
Така че всичко е до ген.
По добре ли е да не се храни
Знаете има всякакви деца

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 20:01 от Tan4eto.23

# 176
И моята я водеха лакома в болницата ...да имаше апетит ...но като дойдат зъбите вс се променя Wink
Сега е 9.8кг изобщо няма вид на лакома

# 177
Първите 3 месеца бебето расте рязко и удвоява теглото си! Дефакто това е периода с най- бърз растеж.

# 178
Дух , ще посочиш ли приложението ?Simple Smile

# 179
Има едно приложение Glow, първите месеци го ползвах, но не бях редовна.

На мен ми е чудно дали часът на хранене или количеството оказват влияние на мастните депа, ако кърмиш? Предполагам адаптираното мляко е по-хранително от кърмата, но калорийно нещата са еднакви, за да расте и да се развива нормално едно бебе. Също ми е чудно как следиш колко изяжда, ако кърмиш.

Не съм фен на мерките, теглилките и таблиците, защото са усреднени стойности. Тоест, взели са много бебета в този възрастов диапазон, премерили са ги и са изчислили една средна стойност. Но в тази група е имало бебетата с по-голямо тегло и такива с по-малко. Това са усреднени стойности и винаги има отклонения, което не прави детето недохранено или с наднормено тегло. Нещата трябва да се разглеждат комплексно, а именно костна структура, ген, килограми при раждане, при изписване, тип метаболизъм и др. Разбира се, ако отклонението е много голямо, бебето не наддава изобщо, трябва да е вземат мерки и да се промени нещо в храненето.

Мид, страхотна сладурка си имаш.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:40 от zila1

Общи условия

Активация на акаунт