За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 455
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Моето дете е на 1 год и 3 месеца. Ще поръчваме такова легло, за след около 2 месеца. Искам да му направим нова стая, че неговата си е бебешка. Но и като цяло всякаш кошарата му отесня и нв се чувства окей в нея. Та на това сме се спряли като модел - на земята.

# 541
Дух,аз не съм го правила.Сама почна да се наддига и да сяда ,не ми харесва това упражнение нещо.

# 542
Мамчета от другата седмица и ние започваме захранване , педито каза че вече може. Предложи ми и тя пюретата на гербер , мисля да вземем от тях. Каза ми да започна по малко да давам.. първия ден 1/2 лъжички 2 ден 3/4 .. и т.н докато заместя едно цяло хранене. След това въвеждам друго.. каза до следващия месец да давам само зеленчуци, за да не вземе да й харесат плодовете и да откаже кърмата 😁 ще видим как ще се случат нещата отново , ще пиша пак.
Вие как действахте, за колко време заместихте едно хранене .. по колко лъжички давахте като за начало ?

# 543
Pinky, не препоръчвам Гербер.
Те са една от компаниите, в чиито пюрета има завишено ниво на тежки метали.
Пускам ти статията:

https://darik.news/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0 … %D1%81%D1%8A.html

# 544
Моята логика е, че ако на опаковката има български надпис значи е направено конкретно за България и качеството на храната може да не е толкова добро като тези произведени за чужд пазар.
Примерно ако на бурканчето или кутията с АМ пише директно на немски, италиански, испански значи е направено за съответните пазари там и съдържанието е оригиналното си качество. Само лепкат етикетче с превод.
Предполагам пюренцата на които пише само на немски на бурканчето няма да са толкова лоши.
Но не знам дали е така наистина или всичко е боклук без значение от държавата. Вие как мислите за това?

# 545
  • Пловдив
Тази статия за Гербер не се отнася за Бг, разпространява се няколко дни и из фейсбук пространството и явно майки с много свободно време набиват канчетата на останалите.
За пюрета мисля да заложа на Ганчев или дм-ските.

Вкъщи е гранитогрес и ламинат, понеже не пълзи, а стои на едно място почти, застилам стара олекотена завивка и му нареждам играчки.

# 546
Гербер е на Нестле. Тази фирма не заслужава парите Ви. Може да прочетете как преди над 40 години фирмата оставя да умрат от недохранване над милион и половина бебета. Подлъгват майките  в бедни райони да дават формула като им я предоставят безплатно в болницата, съответно им спира кърмата и след това семействата нямат пари за формулата и децата измират, а друга още по-голяма част ослепяват. За Нестле до утре може да се изреждат такива истории свързани с храна, вода и етика към служителите им...

# 547
Гербер е на Нестле. Тази фирма не заслужава парите Ви. Може да прочетете как преди над 40 години фирмата оставя да умрат от недохранване над милион и половина бебета. Подлъгват майките  в бедни райони да дават формула като им я предоставят безплатно в болницата, съответно им спира кърмата и след това семействата нямат пари за формулата и децата измират, а друга още по-голяма част ослепяват. За Нестле до утре може да се изреждат такива истории свързани с храна, вода и етика към служителите им...
А какво ще кажете за пюретата на Ганчев и на Хип какво е вашето мнение.

# 548
А какво означава, че не се отнася до България? Те специално отглеждат плодове и зеленчуци за пюретата в България ли?

# 549
А какво означава, че не се отнася до България? Те специално отглеждат плодове и зеленчуци за пюретата в България ли?

Отнася се за САЩ, където няма норма за тежки метали в детската храна. Така де, не са въвели минимален и максимален праг. В ЕС не е така, има много тежки проверки и ограничения, когато става въпрос за бебешка храна.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 07:07 от Misery.

# 550
Цитат
А какво ще кажете за пюретата на Ганчев и на Хип какво е вашето мнение.

Нямам мнение. Детето инцидентно е яло пюре на хип и на лидъл. Ако говорим вече за захранване, а не за етика на пазаруването, личното ми убеждение е, че бебетата трябва да се захранват на масата с родителите си с непюрирана храна. Ако Ви е интересно, прочетете за захранване водено от бебето.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 06:41 от tonid

# 551
Привет. Малкия е на 1м.и почна денем да спи 5 часа и да изпуска едното ядене. Много се зарадвах, че вече има един дълъг сън, само че трябва да е нощем. Та го държах буден през деня, за да може нощно време да си го вземе този сън. Е да, ама не. Сега се получи, че денем будува и нощем също става на 3 часа да яде. И пак няма дълъг сън. Някакви идеи защо само през деня спи много, а нощем си се буди на 3 часа? Надявах се вече да почне да влиза в релси и да има здрав нощен сън, и да махнем едното ядене. Дайте съвет какво да правя..

# 552
  • София
Надявам с,че не очаквате от едномесечно бебе да има режим и да му изключвате хранене.Дълъг сън  едва ли ще има скоро.
Водете се по детето.

# 553
  • Германия
Как държите бебе на един месец будно? Ще се превъзбуди и няма да спи и през нощта, а ще плаче и ще бъде кисело. А вие ще имате повече гравоболия. На тази възраст само по него можете да се водите. Щом спи през деня пет часа, лягате с него и почивате, за да имате сили зъ през нощта.

# 554

Отнася се за САЩ, където няма норма за тежки метали в детската храна. Така де, не са въвели минимален и максимален праг. В ЕС не е така, има много тежки проверки и ограничения, когато става въпрос за бебешка храна.
Т.е. искаш да кажеш, че въпросната компания произвежда два вида пюрета за европейския пазар и за САЩ така ли?

Общи условия

Активация на акаунт