За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 23 832
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
  • Германия
Без да претендирам да съм капацитет на тема детски сън, според мен детето си ляга твърде късно. Нормално е да спи по около 10-11 часа нощен сън, но най-полезния сън е преди полунощ. След като спи до 10 предполагам не ходи на ясла? Аз лично бих му изместила съня, будите го сутрин към 7:30-8:00, занимавате се с каквото се занимавате, на обяд 1-1,5 часа сън и вечерта в 8 часа в леглото.

Вие си знаете, но според мен е хубаво от сега да въведете някакъв ритъм на ставане и лягане в “нормално” време. По-лесно е и по-нататък като тръгне на градина, на училище и т.н. да се буди сам сутрин наспал се, а не с триста зора защото вечерта е заспал късно.

# 646
Без да претендирам да съм капацитет на тема детски сън, според мен детето си ляга твърде късно. Нормално е да спи по около 10-11 часа нощен сън, но най-полезния сън е преди полунощ. След като спи до 10 предполагам не ходи на ясла? Аз лично бих му изместила съня, будите го сутрин към 7:30-8:00, занимавате се с каквото се занимавате, на обяд 1-1,5 часа сън и вечерта в 8 часа в леглото.

Вие си знаете, но според мен е хубаво от сега да въведете някакъв ритъм на ставане и лягане в “нормално” време. По-лесно е и по-нататък като тръгне на градина, на училище и т.н. да се буди сам сутрин наспал се, а не с триста зора защото вечерта е заспал късно.
Всичко си зависи от детето и неговата възраст.
Ние сме на 3 месеца и 1 седмица.
Ако заспи към 22.00 часа се буди към 05.20-05.30 часа.
А ако заспи по рано ме буди към 02.30 часа после към 06.00часа

# 647
  • Германия
Да, но това е бебе, а дете на 2г спокойно може да има режим и да се научи да ляга по “нормално” време.

И аз имам бебе, първите 1-2 месеца заспиваше към 21:00-22:00, но след това започна да си заспива към 19:00-19:30 и сутрин спи до към 7 и ставаме. Дъщеря ми е на 4г и по същия начин - ляга към 20:00-20:30 и сутрин в 6-7 е кукуряк 😅

Разбира се има дни в които и двамата заспиват по-късно, но това е изключението, а не правилото.

# 648
  • Бургас
Абсолютно съм съгласна с Тео. И съвета за буденето и режима. Точно същото бих посъветвала и аз. Не мога да си представя децата да стоят с нас до сред нощите.

# 649

Съгласна съм на 100% с мнението и съветите.
Моето дете е на 1 год и 3 месеца. Вечерта заспива между 19:30-20:00ч., става в 7:30 сутринта. На обяд спи от 12:30 до 14:00ч.

# 650
Tancheto, бебе на 3 месеца няма нищо общо с дете на 2 години.
Те затова на английски ги водят: baby (1-12м), toddler (12-36м) , kid (36+м). Това са различни моменти в развитието на малкото човече.
Иначе и на мен ми се струва, че 23 - 00 е късно за лягане и мисля като Тео.

# 651
Абсолютно съм съгласна с Тео. И съвета за буденето и режима. Точно същото бих посъветвала и аз. Не мога да си представя децата да стоят с нас до сред нощите.
Абсолютно,аз също се надявам заспиването около 20 да си остане при нас .Колкото и да ме убеждават околните,че лятото било рано,живота кипял и т.н .Ние сме се накипели в живота и хич не ни дреме .
И да ,важен е и часа за заспиване,мелантонина се отделя до около 22 часа май беше,а кортизола след това

# 652
  • Пловдив
Аз съм от тези, където бебето в случая заспива по-късно, но за нашия режим е добре така, защото сутрин е абсурдно да стана в 7:30-8ч и да съм адекватна през деня. Обикновено яде в толкова и после го взимам при мен в леглото. А и си мисля, че като тръгне на ясла/детска градина ще си нагоди режима като стане ежедневие.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 18:10 от Десиссслава

# 653
  • София
Вашите са мънички,за две годишно режим трябва.Моите в 21 ги сплесквам,дори и големият.

# 654
  • Перник
То даже не бих казала, че стои с нас до нощите, а по-скоро ние стоим заради него, аз с удоволствие бих лягала по-рано и бих ставала по-рано, но заради неговия ентусиазъм до късно, едвам отлепвам сутрин към 9-9.30 🥴 така или иначе не след дълго ще се наложи да ходя на работа, така че ще трябва да поработим върху режима дотогава. А иначе за другите питания някой нещо може ли да сподели - за ортопеда най-вече?
Благодаря ви!

# 655
То даже не бих казала, че стои с нас до нощите, а по-скоро ние стоим заради него, аз с удоволствие бих лягала по-рано и бих ставала по-рано, но заради неговия ентусиазъм до късно, едвам отлепвам сутрин към 9-9.30 🥴 така или иначе не след дълго ще се наложи да ходя на работа, така че ще трябва да поработим върху режима дотогава. А иначе за другите питания някой нещо може ли да сподели - за ортопеда най-вече?
Благодаря ви!
Аз искам да попитам друго нещо.
Кажете ми  какво мислите за памперс гащички номер 3 те били от 6 кг до 10кг
Ние сме на 3 месеца и 1 седмица
И на  5 ти Февруари ни измериха 6850 кг
Във момента сме на марката памперс размер 2.
Според вас може ли бебе на 3 месеца да използваме памперс гащички номер 3 ..
Моля за вашето мнение..
Бъдете живи и здрави вие и вашите слънца

# 656
  • София
Нищо не пречи да пробвате.
Аз лично на толкова малко дете не мисля,че ще е удобно.

# 657
  • Пловдив
Трябва да пробвате, аз имам приятелка, която нейната е само с гащички и е супер доволна. На моя пробвах, но памперса ми е по-удобен.

# 658
Трябва да пробвате, аз имам приятелка, която нейната е само с гащички и е супер доволна. На моя пробвах, но памперса ми е по-удобен.
Благодаря ви за вниманието.
Това ние първо детенце и за това гледаме винаги да се съветваме .
Тогава може ли обикновения памперс номер 3 да ползваме .
Тоест като ни свършат тези който имаме от размер 2 да преминем на размер 3
Да не купуваме  вече размер 2

# 659
Благодаря ви за вниманието.
Това ние първо детенце и за това гледаме винаги да се съветваме .
Тогава може ли обикновения памперс номер 3 да ползваме .
Тоест като ни свършат тези който имаме от размер 2 да преминем на размер 3
Да не купуваме  вече размер 2
Да, разбира се. Щом влезе в долната граница на килограмите (в случая - 6 кг.), може да смените размера. Ако случайно му е голям, ще ползвате още известно време по-малкия.

Общи условия

Активация на акаунт