Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 788
  • 779
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Цената не е изобщо голяма. 215к евра за завършен, готов 5стаен.
Ако броим кухнята става 6 стаен.
Те 3стайните са по толкова тук там.
Ако е реална обявата, аз се наемам да го купя! Simple Smile

# 46
А ако броим и баните става 7 стаен Wink
Омръзна ми с тия брокерски тъпотии.

# 47
Каква е вероятността да изпадне оферта за подходящия апартамент в Лозенец като местоположение, разпределение и т.н., и да има приличен вътрешен двор? А до колко години децата ще искат да играят на 150-200 квадрата затворен двор? Ако има с кого да играят, т.е. трябва в кооперацията да има и други деца на тяхната възраст. И някакви съоръжения за игра. Или място за каране на колела/тротинетки примерно.

И за училищата - какво се получава, ако детето не е в първата десятка училища по нещо-си, значи нямат никакъв шанс в живота?

Мандаринка, за тротинетки и колелета има парк, на 5-10 мин пеш, доста по-приятен за каране от междублокови. Има и съоръжения за малки. Има и куп спортни съоръжения за по-големите деца, пак на 5 мин пеш. Така че има за всеки вкус и за всяка възраст. Паркът на Хиподрума е много малък и не е толкова подходящ за тези неща.
По какъвто и критерий да сравним, Хиподрума за деца е по-зле от Долен Лозенец. Вкл и училищата.

За училищата Павката пита, явно го интересува  това. Малко е объркан, защото 51 е доста по-назад от 35-то по обективен критерий, а той си мисли, че е по-добро. но всеки се учи. Не че 51 е лошо, но е по-лошо от 35-то.
А дали ще чакат или не, те си решават.

# 48
Попея, помниш ли на какво си играеха децата примерно във възрастта 6-10-11 години? Как ще ги затвориш в малък двор, на какво точно ще си играят? Това да не са прохождащи и проходили малчовци на 1-2-3-4 години?
Ако ще се ходи в парк, то и в Хиподрума, и Стрелбище има как да се отиде в парк, но тогава не може без родител.
Блокът, за който говори Павката, е на микролокация с добри отстояния между сградите и възможности да излезеш с детето да потича/покара колело, дори да не ходи в парк. И с детски площадки вероятно между блоковете на места. Аз за парк говоря, не за гори с дървета  и шубраци.
Пак казвам - тезата за "елитните" училища до 7 клас се преекспонира. Все едно слушам чиновници от образованието, които се опитват да оправдаят едни похарчени пари за въвеждане на това чудо с оценяването. И все се сещам за един стар съветски виц в тези случаи.

Скрит текст:
Попитали Ленин за кого да насочат дълго пътувал влак с развалени колбаси. И той казал: "За децата, разбира се!"

И какво като е по-лошо това училище от онова училище. Хиподрума не е Ботунец, нали средата била най-важната. В Хиподрума едва ли средата е на ниско ниво.

Дописвала си, затова и аз ще допиша - Долен Лозенец специално не е добър за деца, няма достатъчно градинки и квартални площадки за деца. За възрастни е добър - за да отидат пеша на заведение, театър и т.н.

# 49
Нали няма пак да зациклим на тема Лозенец?

# 50
  • София
Няма опасност! Сега сме на тема Долен Лозенец. Satisfied

# 51
Попея, помниш ли на какво си играеха децата примерно във възрастта 6-10-11 години? Как ще ги затвориш в малък двор, на какво точно ще си играят? Това да не са прохождащи и проходили малчовци на 1-2-3-4 години?
Ако ще се ходи в парк, то и в Хиподрума, и Стрелбище има как да се отиде в парк, но тогава не може без родител.
Блокът, за който говори Павката, е на микролокация с добри отстояния между сградите и възможности да излезеш с детето да потича/покара колело, дори да не ходи в парк. И с детски площадки вероятно между блоковете на места. Аз за парк говоря, не за гори с дървета  и шубраци.
Пак казвам - тезата за "елитните" училища до 7 клас се преекспонира. Все едно слушам чиновници от образованието, които се опитват да оправдаят едни похарчени пари за въвеждане на това чудо с оценяването. И все се сещам за един стар съветски виц в тези случаи.

Скрит текст:
Попитали Ленин за кого да насочат дълго пътувал влак с развалени колбаси. И той казал: "За децата, разбира се!"

И какво като е по-лошо това училище от онова училище. Хиподрума не е Ботунец, нали средата била най-важната. В Хиподрума едва ли средата е на ниско ниво.

Дописвала си, затова и аз ще допиша - Долен Лозенец специално не е добър за деца, няма достатъчно градинки и квартални площадки за деца. За възрастни е добър - за да отидат пеша на заведение, театър и т.н.
Любопитно ми е какво ти е мнението за идеален център. Там добре ли е за отглеждане на деца?

# 52
Няма опасност! Сега сме на тема Долен Лозенец. Satisfied
Айде, пак се отприщи бентът със спам.....Мандаринке, откажи се моля те!!!! Не ми се чете едно и също от Попеа за Долен Лозенец за бога за милионен път.....

# 53
Любопитно ми е какво ти е мнението за идеален център. Там добре ли е за отглеждане на деца?

60-те и 70-те беше супер. Даже и 80-те вероятно, ама ми е трудно да преценя. След 90-а стана отвратително за едно или две десетилетия, но сега обаче малко се поправи и става, ама по-широкият центът е по-добре.

# 54
Ако Лъвов мост, Халите и Женски пазар влизат в идеален център, не бих казала, че е добре отглеждане на деца в този район. Според мен.

# 55
Имам предложение - да вземем да пуснем 2 нови теми - Пазарът на недвижими имоти (без Лозенец) и Обсъждане на имотни обяви-София (без Лозенец)? Така всички ще бъдат щастливи. Надявам се.

# 56
За възмутените потребителки- Павката специално попита за сравнение между Хиподрума и Долен Лозенец за деца (Аз съм отгледала децата си в Долен Лозенец, все пак, за разлика от вас), както и за 51 и 35 училища. Понеже имам опит, а и информация за класацията на училищата, която той явно няма, аз си написах мнението,, обосновах го,  дори написах, че Хиподрума с тази цена е добър компромис. Дали ще го купят, тяхна си работа. Аз съм до тук.

# 57
Имам предложение - да вземем да пуснем 2 нови теми - Пазарът на недвижими имоти (без Лозенец) и Обсъждане на имотни обяви-София (без Лозенец)? Така всички ще бъдат щастливи. Надявам се.
Обаче допълвам - без ДОЛЕН Лозенец. Той е богопомазаното място от квартала, другите са за плебеите.

# 58
Милитана, без никакъв Лозенец - долен - горен, ляв-десен, няма значение. Който е решил да си даде парите за жилище, което не е в долен Лозенец, а в десния Лозенец, примерно, ще чете коментарите на Попея в темата само за Лозенец.

Аз не се шегувам, не мисля, че е срещу правилата да пуснем такива теми, но ако трябва - ще питаме ръководството.
Защото на всяка обява да четеш коментар в смисъл - "да, ама не е в Лозенец" и/или "като нямате пари за Лозенец, така е." поне на мен ми идва в повече.

# 59
Факт е обаче, че не пишат много хора които са харесали обяви в непопулярните квартали. Обяснението ми е или че там има по-малко обяви и сделки съответно, или потребителите изпитват неудобство, защото очакват да прочетат "да, ама не е Лозенец......и всичкото там придружаващо го".

Общи условия

Активация на акаунт