Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 795
  • 779
  •   1
Отговори
# 30
Това е апартамент от сградата на Ваклин груп в Лагера. Дали си заслужава и колко биха намалили цената според вас?
https://m.imot.bg/details/1e160164063151347

# 31
Последен етаж, кв без терасите излиза 1200€/кв. Отоплението може да излиза скъпо, проблеми с покрива, голямо чистене на терасите.

Ще може ли да се усвой някоя тераса Simple Smile. Поне нещо като зимна градина към дневната.

# 32
Здравейте,
Харесахме един апартамент в Хиподрума, ЕПК, на 2-ри етаж от 14.
Има 2 спални, хол, кухня, 2 бани, мокро помещение и 3 тераси, около 93 кв без терасите, изложения изток и запад, смъкнахме цената до за 130к евро.
Хареса ни и това, че сме в района на 51-ро училище, има много зеленина и изглежда страхотно за деца.
От доста време сме в Долен Лозенец, харесва ни, но ми се струва, че хиподрума е по-подходящ за деца.

Според нашата брокерка и обявите които гледах в imot.bg цената е доста добра, какво мислите вие, заслужава ли си?
Цената определено си заслужава, в Долен Лозенец за тези пари 60ина кв можете да вземете. Иначе си е подходящ за деца, защо да не е, има добри училища, има голям парк със спортни съоръжения и тенис кортове, става и за колелета и ролери, има езикови школи, и всичко е на пеш разстояние. Само цената му е висока.
На мен лична ЕПК не ми харесват, прекалено много хора на едно място, но тя затова и цената е такава.
С какво е особено 51 училище? Като гледам, по резултати от НВО е след 120 и 35, училищата в Долен Лозенец.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 01:06 от Анонимен

# 33
Здравейте,
Харесахме един апартамент в Хиподрума, ЕПК, на 2-ри етаж от 14.
Има 2 спални, хол, кухня, 2 бани, мокро помещение и 3 тераси, около 93 кв без терасите, изложения изток и запад, смъкнахме цената до за 130к евро.
Хареса ни и това, че сме в района на 51-ро училище, има много зеленина и изглежда страхотно за деца.
От доста време сме в Долен Лозенец, харесва ни, но ми се струва, че хиподрума е по-подходящ за деца.

Според нашата брокерка и обявите които гледах в imot.bg цената е доста добра, какво мислите вие, заслужава ли си?

На подобна цена пак 3-стаен в Хиподрума се продаде много бързо. Щом ви харесва - не го мислете повече. Проверете му документите и го взимайте. Този район е много приятен.

# 34
Това е апартамент от сградата на Ваклин груп в Лагера. Дали си заслужава и колко биха намалили цената според вас?
Доколкото знам не смъкват цени и този всъщност е продаден на сайта на Ваклин, така че явно обявата е стара.

# 35
Ваклин не смъкват цени, но пък плащате малка част в предварителен договор и останалото на акт 16. Не пречи да опитате да отбиете от цената.
Най-добре попитайте директно тях какво е свободно, защото и информацията в сайта им я обновяват със закъснение.

# 36

А колко апартамента има в този комплекс? На мен ми изглежда като няякоя от огромните стари панелки.

# 37
Много е хубав. Един от малкото апартаменти ново строителство, при които има отделна кухня. А още по-хубавото е, че при желание може да остане обединена с хола. Последен етаж също е супер. Ще има хубави гледки и няма никой да ви тропа. Имота е много добър, сградата е в напреднал етап и не е сигурно, че ще направят отстъпка.

# 38
@Poppea, тепърва сега започнахме да се интересуваме от училищата. Ние в момента сме по район към 35-то, но всички с които говорим и се интересуват преди нас гледат да не са там, всеки се опитва да се запише към 107 или 120-то.

За 51-во съм чувал много добри отзиви за дисциплината на децата и да отношението на учителите и директора към тях от познати, които живеят в района, както и чета много положителни отзиви в интернет.

Разхидихме се и обиколихме Хиподрума, много е приятно и има много междублокови пространства в които няма улици, много по-спокойно ще си играят децата.
В Лозенец много рядко съм виждал да излизат обяви на читави апартаменти и се продават супер бързо, но просто се замислям дали Хиподрума няма да е по-добре за децата.

# 39
@Poppea, тепърва сега започнахме да се интересуваме от училищата. Ние в момента сме по район към 35-то, но всички с които говорим и се интересуват преди нас гледат да не са там, всеки се опитва да се запише към 107 или 120-то.

За 51-во съм чувал много добри отзиви за дисциплината на децата и да отношението на учителите и директора към тях от познати, които живеят в района, както и чета много положителни отзиви в интернет.

Разхидихме се и обиколихме Хиподрума, много е приятно и има много междублокови пространства в които няма улици, много по-спокойно ще си играят децата.
В Лозенец много рядко съм виждал да излизат обяви на читави апартаменти и се продават супер бързо, но просто се замислям дали Хиподрума няма да е по-добре за децата.
35-то, 120-то и 107-мо са много добри училища. В София не са много районите с такава концентрация на добри държавни училища. На мои близки приятели детето им учи в 35-то и са много доволни.

# 40

Според мен е добре да отчитате, че всичко е относително -107-мо е на 6-то място по НВО, а 120 е на 19 място, и двете са преди 35-то (28 място), съответно родителите ги предпочитат. Гледам класацията в сайта на Алек Димитров, където са и частните училища заедно с държавните. Но 51-во (40-то място) е доста назад от 35-то (ясно е, че и от 107-мо и 120 е по-назад), тоест, то определено е по-зле от него. Иначе субективни мнения всякакви може да има, но за мен НВО класацията дава доста добра представа за обективното положение на нещата. Ако отсеете само държавните, ще видите, че 35-то стои много добре на фона на цяла София, просто е по-назад от 120 и 107-мо. И да ви кажа, че за 107-мо шансвоете са нищожни, ако не ви е по район с уседналост 3 години (т.е 1-ва група).

А  още нещо, 35-то от м.г. (2020) има нов директор(ка). Така че вероятно ще има промени, в каква посока предстои да видим.

Хиподрума няма да е по-добре за децата, според мен, обясних защо така мисля , но това, че в Лозенец много рядко излизат читави ап е напълно вярно, а ако излязат, са на много високи цени, така че при тези дадености трябва да изберете какво предпочитате - да чакате за ап в Лозенец на много по-висока цена или да вземете в Хиподрума на тази значително по-ниска цена, което е много добър компромис, защото е хубав квартал с прилично училище, макар и по-зле от Лозенец.

В Лозенец има и междублокови пространства - малки градинки, и вътрешни дворове за децата, така че не виждам разлика с Хиподрума, разликата е в размера на сградите, съответно в големината на тези пространства, защото при високи сгради в условията на соц.-а оставяха големи пространства, сега не могат да го правят заради пазарната икономика и частната собственост на терените за застрояване. Затова на места с огромни ЕПК-та от соц.-а има и повече отстояния, и по-големи междублокови. Но пък големината на сградите е недостатък, съответно.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 13:22 от Анонимен

# 41
35-то до 7-ми клас е добро, а след 7-ми в различните години или влиза в топ 10, или е на едно-две места от там.

# 42
  • София
Доколкото знам не смъкват цени и този всъщност е продаден на сайта на Ваклин, така че явно обявата е стара.

Много е хубав. Един от малкото апартаменти ново строителство, при които има отделна кухня. А още по-хубавото е, че при желание може да остане обединена с хола. Последен етаж също е супер. Ще има хубави гледки и няма никой да ви тропа. Имота е много добър, сградата е в напреднал етап и не е сигурно, че ще направят отстъпка.

Възможно е и да става въпрос за фалшива обява, набирателна. 684Е на квадрат за такъв безкомпромисен и панорамен апартамент, на акт 15!!!
Вярно, доста тераси има, но дори и на 50% от цената да ги сметнем (т.е. 250кв за 217кЕ), апартаментът пак идва под 900Е на кв. (868Е на кв, при 50% цена на тераси)

Друга сметка е, ако 181кв застроена площ се сметне по 1200Е на кв, всичките 140кв тераси са за 0ла, бонус.

# 43
@pavkata88, и още нещо - много по-добре за децата е да има вътрешен заключващ се двор, каквито има много в Лозенец,  отколкото да играят между ЕПК-та, макар и без да минават коли. Аз това бих гледала, ако е за игри навън, защото така можеш да ги оставиш сами и да ги наблюдаваш отгоре, докато в Хиподрума няма такъв начин.

# 44
Каква е вероятността да изпадне оферта за подходящия апартамент в Лозенец като местоположение, разпределение и т.н., и да има приличен вътрешен двор? А до колко години децата ще искат да играят на 150-200 квадрата затворен двор? Ако има с кого да играят, т.е. трябва в кооперацията да има и други деца на тяхната възраст. И някакви съоръжения за игра. Или място за каране на колела/тротинетки примерно.

И за училищата - какво се получава, ако детето не е в първата десятка училища по нещо-си, значи нямат никакъв шанс в живота?

За Ваклин - последните етажи с големи апартаменти с тераси си чакат точния купувач. Голямата квадратура, респективно по-голяма тотал цена, води до по-малък брой потенциални купувачи. Иначе и на мен ми хареса апартамента като разпределение, точно защото кухнята е голяма и светла, но едновременно с това е свързана с хола.

Общи условия

Активация на акаунт