Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 293
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Като започнем от това,че е нов квартал, наоколо е индустриална зона. Тепърва ще се изграждат всякакви социални и търговски обекти - точно като кв.Витоша. Самият комплекс ще бъде луксозен,което оскъпява цената,но навсякъде комплексите с по-добри условия са по-скъпи от такива без луксове.

# 136
Понеже гледам основно последнитя няколко месеца, но и преди около 2 години търсихме малко, та забелязвам, че ЕПК държи цена колкото или идея по-ниска цена от тухлата, но пък много често апартаментите са по-просторни, с големи стаи и тераси.
Като се заговорихме за Лозенец, освен Долен, доста ми допада и частта около Спартак, какво мислите за там?
ЕПК са строени по различни типове проекти от малките тухлени. Защото са високи и с много жилища. Ако харесате някой ЕПК на хубаво място, за мен това е приемлив компромис. Но съжителството с много други на едно място си има недостатъци, малко на хотел ми прилича.
Басейнът Спартак е много презастроен, 1990го завари с къщи и го застроиха във времената на хаос и липса на контрол. Има и хубави, с гледка към парка, срещу арх. Разкопки.

# 137
В търсене на ваканционен имот на планина съм. Нещо не мога да намеря имот, който да си заслужава годишната такса между 1200 и 1800 лв. засега намирам. Визирам двустайни(с една спалня) в Пирин Голф, Правец и Еуфория Боровец.... Самата цена на имот ме устройва, но поддръжката не ми допада, като на някои места даже се заплаща фитнеса и детски център(Пирин голф) - не че това е голямо перо, но е малко дразнещо на фона.
Както и да го смятам, трябва да се скъсаме да ходим, за да избием дори годишната поддръжка, каму ли 50-60К евро....Може би има и тема за ваканционни имоти, но ако някой е срещал нещо хубаво и заслужаващо си до 60К евро търся 1 спалня.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 20:33 от ElleBg

# 138
Скрит текст:
Това беше шега, за горния лозенец.
А че е "близо до Витоша" не го намирам като никакъв фактор.
То и Лозенец е близо до Витоша.
А Витоша е близо до Симеоново.

По тая логика да определим цените на Витоша като средно аритметично между Лозенец и Симеоново?

Недостатъците на Витоша са вътрешни, инфраструктура. Иначе като локация е супер място.
Абсурд да се съпоставят цените с Витоша. Тоя комплекс е заобиколен от Ловния парк.

Доста пъти сме го обсъждали в темата (а и на живо с приятели). Навремето, преди 20 години цените се определяха единствено и само в зависимост от квартала. Сега се определят индивидуално, спрямо микролокацията.

Коя точно инфраструктура липсва? Комплексът е на съществуващи улици. А вътрешните улици не могат да не ги изградят.
Под инфраструктура се разбира не само улици... Това са и държавни детски градини и училища, паркове,  магазини, озеленяване (междублоковото пространство)и т.н.

# 139
  • София
Ловен парк е буквално залепен. Южен парк е на 5 мин пеш. Молът и метрото също са на 5 мин пеш. Билата и тя е там.
Автобуси минават по тая улица сребърна. В Гугъл мапса имаше 6-7 изброени. Не знам до колко е вярно.
Междублоковото пространство, така както го гледам на рендовете е мнооого зелено. Даже във рекламното видео се споменават някакви брой декари вътрешен парк.

Единствено градини и училища са под въпрос. Градини ще има вътре, частни. За който си плаща. Училище, вече ще се търси.
Въпрос на приоритети.

# 140
  • София
Ще ползват у-щата в Лозенец - 21 СОУ, 122, 120, 139, 107, ОУ.
Няма как да ги ограничат - основното  образование е задължително.
И детските ясли и градини така - лозенските.

# 141
Ще ползват у-щата в Лозенец - 21 СОУ, 122, 120, 139, 107, ОУ.
Няма как да ги ограничат - основното  образование е задължително.
И детските ясли и градини така - лозенските.

От тези, 107 и 120 надали, не са им в района, а те нямат места за 4 група, обикновено, а 107 няма места за никоя освен 1 група. Ще ползват това училище, в чийто район са, а кое е то,се проверява в наредбата на СО.

# 142
ElleBg, дразнеща е таксата поддръжка, но се получава срещу нея, няма проблеми и разправии със съседи, аз като цяло съм за имотите с такса управление и поддръжка, а ваканционен имот могат и да ви го отдават. В Поморие имаше такава опция, където те го управляват и собственика си дава дати кога ще ходи, накрая получава от отдаването на жилището. За имот на разстояние с прилична такса поддръжка според мен не е драма.

# 143
https://enoti.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0% … 0%B0-2EFTUHT2.htm

Какво мислите за този имот - плюсове, минуси, добра ли е цената? Районът ми е познат, това е улица Лидице. Детски градини и училища са без значение.

# 144
  • София
Района е хубав. Апартамента не ми харесва заради колоната и камината в центъра на кухньохола.  Първи етаж над магазини - сигурно ще е шумно ако работят, зареждат. Ако пък са празни като на снимката - ще е студено.  Изложение север и запад - ще събира всички студени ветрове.
Специалистите тук ще ти кажат, че строежи от 2000 - 2002 г. не са според съвременните изисквания, че може да не са спазени нормативите. Но пък същите специалисти харесват строежи от преди 60 - 80 години...
За цената - такива са сега.

# 145
Aisha, благодаря.
По-рано от 2000 година е строена сградата.

# 146
За двустаен цената ми се вижда прекалено висока. Дневната при сегашното разпределение трябва да е 24.25+7.8+11.1,т.е. поне 43 кв.м.,а ако са усвоили и коридора,то още повече, а на мен ми е вижда тесничко и не си представям как би се обособила спалня в дясно от колоната.
Но има възможност за обособяване на преходна спалня и в ъгъла след кухненската маса, тъй като има много тераси и прозорци. Харесва ми, особено на фона на другите предложения тук.

# 147
Аз ли нещо съм се объркала със скицата, ама спалните наистина ли са с ширина 2,58 и 2,28?

# 148
  • София
А холът е 3м. Къде са тия 90кв чисто, мистерия.
На снимките май малката спалня е обединена с хола и са го направили 2ст.
А и не видях на снимки 2ра спалня.

# 149
Няма втора спалня, холът ми е с много чупки, няма отделна кухня, първи етаж и като цяло не виждам тези 90 квадрата ЧЗП къде са разположени. Иначе цената е добра за този квартал, ама...

Общи условия

Активация на акаунт