Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 337
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Когато търсих жилище, гледах единствено НС. И то основно видени, харесали ми с локация строежи, някои на ниво поставена оградка. Звънях си на строители/инвеститори, гледайки табелите. Ами много хубави неща си имаше - и като разпределения, и като изложения, и като етажи. Факт е, че докато го докарат до 3-та-4-та плоча огромна част от хубавите неща в малки и средни по големина кооперации заминават и в имот.бг излиза на 90% плява. Другите 10% са основно задържани от строителите и пуснати на по-висока цена като напредне строежът. А иначе когато някой голям строител пусне нов проект с 300 апартамента в него - кеф ти избор. Строежът на БЛД в Лагера например. Има си страшно хубави разпределения, но цената им не е хубава. А не знам дали дори са почнали... Артекс в Дружба също супер дълго имаха свободни добри неща в техния мастодонт там. Ама то това там бетер ЕПК.

Иначе Инфинити строят наистина висок клас сгради и предполагам задават винаги много голям процент общи части, за да не им е толкова "грозна" цената. В последно време обаче строежите им са на силно компромисни локации. Може ли да си забиеш най-луксозната и скъпа до момента сграда (знакова едва ли не) до две бензиностанции, заключена между два много натоварени, шумни и мръсни булеварда, за капак под самолетния коридор?

# 166
Явно това не са непреодолими недостатъци, щом сградите са продадени.
На идеалната локация пък цените ще бъдат недостижими.
Така за всеки на пазара има по нещо.

# 167
  • София
Когато търсих жилище, гледах единствено НС. И то основно видени, харесали ми с локация строежи, някои на ниво поставена оградка. Звънях си на строители/инвеститори, гледайки табелите. Ами много хубави неща си имаше - и като разпределения, и като изложения, и като етажи. Факт е, че докато го докарат до 3-та-4-та плоча огромна част от хубавите неща в малки и средни по големина кооперации заминават и в имот.бг излиза на 90% плява. Другите 10% са основно задържани от строителите и пуснати на по-висока цена като напредне строежът. А иначе когато някой голям строител пусне нов проект с 300 апартамента в него - кеф ти избор. Строежът на БЛД в Лагера например. Има си страшно хубави разпределения, но цената им не е хубава. А не знам дали дори са почнали... Артекс в Дружба също супер дълго имаха свободни добри неща в техния мастодонт там. Ама то това там бетер ЕПК.

Иначе Инфинити строят наистина висок клас сгради и предполагам задават винаги много голям процент общи части, за да не им е толкова "грозна" цената. В последно време обаче строежите им са на силно компромисни локации. Може ли да си забиеш най-луксозната и скъпа до момента сграда (знакова едва ли не) до две бензиностанции, заключена между два много натоварени, шумни и мръсни булеварда, за капак под самолетния коридор?
Ами това си е чистата истина, и моят опит също.
Писано е за това в темите.
Но на много хора не им отвърва. Искат готово, хубаво и евтино. Ами при това търсене на имоти, как да стане.

Има и много хора, не им е ясна динамиката. Сравняват само цени. И си правят следната сметка.
Колко струва на зелено? А колко струва завършено? А 20-30% разлика. За 2 г аз ще ги избия с акции. Няма какво да се занимавам.
Да, ама жилищата не са като акциите. Неподвижни са. Не е само цена, но и изложение, етаж, локация. А те се изчерпват и променят с времето.

# 168
  • sofia
Скрит текст:
Нова обява от вчера: малко по на изток, на "Коста Лулчев". Да, старо строителство за ремонт, първи етаж, но несравнимо по-просторно.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c161227625902050

Ето още една обява в Гео Милев за нов проект от "стар" инвеститор

https://infinity.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a1127122991 … amp;f4=&f11=2

Гео Милев им е "родният" квартал май, доста сгради имат там.
Поне да бяха качили една скица на тоя апартамент. А тези безумни визуализации, без грам да се отрази околния пейзаж, спокойно могат да ги пропуснат.... глей какъв простор и зеленина на ул. Хр. Максимов, как не съм ги видяла! Satisfied

# 169
Веси, това не го правят само те. Но е много смешно наистина, едни ширнали се паркове, да се ненагледаш! А на място - кон до коня, юнак до юнака. Аз не случайно не гледам въобще НС - разкази по картинки не са ми по вкуса.

# 170
  • sofia
Знам, всичките обяви за НС са така. Ако има разпределение някакво е пак добре.
Скоро зяпах някакви обяви в наше село...ако не знаех на какъв баир са въпросните къщи, щяха да ми харесат. Визуализацията - двор отзад, един хубав широк път от пред.... ама с тая денивилация не знам как биха го осъществили в реалността! Иначе гледката от баира е един път, ама до там.

# 171
Чак пък всичките... Моето впечатление е, че точно НС се предлага с точни чертежи и размери, а не като СС със снимки на изтърбушения диван и соц секцията в хола. Все едно ме интересуват.

# 172
ЧС, не винаги има чертежи, но картинки с хубава околна среда, дръвчета и пейки винаги има. Нищо, че в момента отпред има само кална локва, или че на три метра има друг десететажен блок. И в стара София в миналото са строяли на калкан в центъра, ама по средата е имало вътрешни дворове за игра на децата, за отмора и сушене на пране и тупане на килими ако щете. В НС освен че блоковете са залепени един за друг, няма такива екстри, всичко те е подпряло и отпред и отзад. И става дума за последните строежи, които ме оставят без думи, не нещо отпреди пет или седем години.

# 173
Това с пейзажите е характерно за много тъмно зеленото НС. Но вие обобщавате за НС изобщо. Но и много тъмно зеленото не може да се рекламира без скици, как човек ще избира конкретен апартамент по нарисувана фасада? Е, има и такива, ама са рядкост.
Ето едно просто търсене, виж колко картинки излизат:

https://www.google.com/search?q=%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D … =1366&bih=626

# 174
Инфинити никога не пускат чертежи в имот-бе-ге-то. Само в техния сайт, но този строеж още го няма там качен. Строежът в Сухата река/Подуене чак сега го качиха в сайта, съответно има чертежи на останалите апартаменти.
Явно такава им е маркетинговата политика. Не че ми харесва, аз предпочитам да видя и да си реша дали ме интересува въобще разпределението или не, съответно да не си губя времето.

# 175
  • София
На Инфинити ( а предполагам и на други) хубавите апартаменти са взети още преди чертежът да стигне до простия купувач, като мен. Не се учудвам, все има такива с връзки, а и собствениците на парцела също избират. Аз силно се надявам да не ми се налага следващата зима все още да съм в тази квартира и това е една от причините да не търся на зелено. Въпреки това останах с добри впечатления от Инфинити и звънях като оградиха новия парцел до Черковна. Като за мен имаше 2 ателиета ( автоматично отпадат) и 2 апартамента по 50-60 кв с по 20 кв общи части.  Бяха и със странно разпределение, не ми харесаха. С паркомясто сумата отиваше около 100к евро на тъмно  зелено, което трябва да е готово след малко повече от 2 години. Видях горе, че в Дружба оставали за повече време, което е нормално, особено ако има и много апартаменти. Не съм запознат с въпросните обекти, изобщо не бих гледал в Дружба. На Инфинити сградите са доста малки и бързо се изкупуват, защото до момента изглеждат коректни. Изключение прави небостъргача до нас ( моста Чавдар), но и той се изкупи за отрицателно време Grinning .

# 176
За запазените апартаменти е така. Обикновено собствениците на земята са първи, зависи колко е голяма, но може да се стигне и до 5-6 апартамента обезщетение. После са строителите, приятели и познати. Следват други, проявили интерес преди пускането на цените и накрая нищо не остава за обикновения човечец. Една сграда на Контракт Сити, която гледахме и очаквахме да ни изпратят цени, след пускането й, половината беше продадена. И със всички други е така. Много рядко ще се случи да имаме възможност първи да избираме.

# 177
Ако някой много се интересува от въпросната сграда на Хр.Максимов, аз имам чертежите от комуникацията с тях по имейл.
Пред и зад въпросната сграда има едни 12-14 етажни ЕПК блокове, та хич няма да е толкова зеленко и красивичко.

# 178
Обикновено собствениците на земята са първи, зависи колко е голяма, но може да се стигне и до 5-6 апартамента обезщетение.

Да, бе, 5-6.  30% е стандарт, да кажем за голяма сграда 25%.

# 179
  • София
Аз 2 пъти съм уцелвал полупълна сграда, и съм купувал остатъците.
2 пъти уцелих и чисто празна сграда. Можех да избирам навсякъде.
Но се постарах много, защото знам какво значение има. Не е било случайност.

Общи условия

Активация на акаунт