Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 396
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Колко е голямо това жилище за 35 х.евро?

# 196
  • София
35к евро е само ДДС-то.
Т.е. жилището е 210к евро

# 197
Колко е голямо това жилище за 35 х.евро?
ДДСто му е 35 000 Е

# 198
В търсене на ваканционен имот на планина съм. Нещо не мога да намеря имот, който да си заслужава годишната такса между 1200 и 1800 лв. засега намирам. Визирам двустайни(с една спалня) в Пирин Голф, Правец и Еуфория Боровец.... Самата цена на имот ме устройва, но поддръжката не ми допада, като на някои места даже се заплаща фитнеса и детски център(Пирин голф) - не че това е голямо перо, но е малко дразнещо на фона.
Както и да го смятам, трябва да се скъсаме да ходим, за да избием дори годишната поддръжка, каму ли 50-60К евро....Може би има и тема за ваканционни имоти, но ако някой е срещал нещо хубаво и заслужаващо си до 60К евро търся 1 спалня.
И аз съм в търсене на ваканционен имот на планина. Засега гледах и Аспен Голф. Имам доста изисквания- не първи и последен етаж, не обзаведен, близо да лифта- все пак за ски ваканция ми трябва... но 1800 евро ми се виждат неоправдано за плащане, ако не се ползва нон стоп и е на разстояние с кола до лифта.
А незнам колко ще ми се ходи на ски, мъжа ли ще може ли, децата...този сезон например
Вижте Пампорово - ще се радвам да обменяме опит

# 199
  • гр. София
https://www.facebook.com/groups/eurofootballtips/permalink/3377665819005670/
Ако е истина, е добра възможност.

# 200
Без банков кредит искат когато има проблем с документите. Я някое завещание, я някой наследник  Simple Smile

# 201
Там нямаше ли едно блокче, което беше пред срутване? Помня и други неестествено евтини обяви за спешна продажба в квартала и номерът на блока ми звучи познат, но не съм сигурна, дали е същият.

# 202
  • гр. София
Сега погледнах Гугъл мапс - зле изглежда отвън. Вярно, че имаше нещо за пропадащ / пред разпад блок там.
Относно бързането - всичко може да е (неизплатени кредити, наследство и т.н.).
Само подобни резултати излизат за бленуваните дори и от мен цени, в диапазон на СМР. За простосмъртни, не различните вариации на "Ц".

# 203
  • София
Не само зле изглежда. Но ми се струва  гредоред според видяното в ГМапс.

# 204
Гредоред е, да.

# 205
Обявата изглежда инстинска, но там имаше един апартамент, който се продаваше в един блок пред разпадане, който имаше нужда от цялостен укрепващ ремонт за маса пари на апартамент.

Или е точно този апартамент (или др апартомент в същия блок) или е някой, който има проблеми с документите. Трябва да се внимава за тежести и да не би апартамента да е придобид в миналата чрез дарение, което може да се оспорва в съда и това да причини куп главоболия на евентуален нов собственик.

Без кредити... или някой иска кеш под масата или е проблем и не искат да го гледа банка, защото ще лъсне. Ако е с ипотека няма проблеми - банките ще се оправят. Явно друг е проблема

# 206
Не е за същия блок. Онзи беше бл. 61, този е в блок 46. Аз пък се чудя в мапса изглеждат като 3 етажни блокчета. А на обявата пише 4-ти от 4. Това явно е някакъв тавански етаж (с тези скосявания). Не знам до колко това не е проблемно и чисто документално дали тези етажи са били предназначени за ползване като апартаменти.
Ето една обява от блок 61 (или някой подобен със сигурност):
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16013654291450 … k=6cp1b4&f1=1

# 207
С оглед на текущия разговор, как ви се струва следното:
Фирмата е собственик на земята, ще строят със собствени средства / средствата взети от купувачите на различните етапи. В София, имат построена сграда в същия квартал, както и още 2-3 в съседен.
Искат 20-30% на предварителен договор (като настояват голяма част от сумата да е кеш), междинно плащане от 10 000 евро в момента когато стигнат на плочата на етажа, на който е апартамента (4) пак кеш, на акт 14 - 35-40% (пак 1/2 е кеш).
След което, в нашия случай, ще влезе финансирането от банката.
За пред банката цената на апартамента ще е много по ниска (75 000, а не 120 000 както е наистина). Парите, които са дадени кеш до този момент ще бъдат включени в нотариалния акт като неустойки, т.е. цялата сума ще присъства в НА.
Не съм купувала на зелено и това даване на кеш ме притеснява.
Какво мислите, вие, по-опитните?

# 208
  • София
АДВОКАТ!!!!
Те знаят колко неустойка може да бъде призната при евентуален съд.
Разбира се, има доза "главата в торбата" и риск всякак.
Но поне малко от малко те помагат да се вържат гащите.
Ние тук няма как да кажем такива числа.

Вижте тия 2-3 сгради имат ли акт 16. Защото има фирми, построили са, но нямат акт 16.
Съответно целият "кяр" от купуването на зелено заминава. Отделно закъснения 1-2-3 години.

Принципно има една не много приятна закономерност (не анагажирам с достоверност, просто така забелязвам). Колкото повече искат предварително, толкова по-бавно и по-некачествено строят. Е, вероятно и евтино.
2-3 сгради са нищо за типичен софийски строител. Това е много малка и неопитна фирма.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 09:56 от Танграта

# 209
Аз не бих се съгласила. Как оформяте тези огромни кешови плащания? Ами ако се развали сделката от продавача преди изповядването? И какво значе неустойки при НА? Ей не се наядоха тези бе......сакън един лев данък да не платят.

Общи условия

Активация на акаунт