Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 478
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Не знам, всеки си знае.
Аз попитах, риторичен въпрос, докъде ще пътува авторката. Тя си знае къде в София работи.
То не е само да стигнеш до покрайнините на София, ами оттам да стигнеш и до точката на работа/училище и тн.
Ако "цар борис" ви устройва, ок. На мен ми е неудобно там.
За мен всичко над 15мин (айде, без да броим паркиранията) е твърде много в трафик.

Споменавали сме го и преди. Симеоново, Драгалевци, Киноцентър е хубаво, ако имаш къща, на цената на 2 апартамента.
кв Витоша, кога е казвано, че е хубаво?

Ако наистина беше толкова хубаво, в Драгалевци и Симеоново щеше да изобилства от кооперации и блокове. За блокове ли се натискат там хората?
Теб май те устройваше района на Студентски град. Повечето хора обаче не биха купили там. Явно хората са различни. Приоритет на постоянно присъстващите в този форум е да оплюват всичко.

# 376
Milittana, имайте си имоти за по половин-един милион лева, няма лошо,даже е супер. Въпросът е,че тук влизат нови хора да попитат,когато нещо им е належащо и търсят според своя си бюджет, който в 99% от случаите е в пъти по-нисък. И тогава коментари от типа: "купи си в по-централен квартал" не са особено приложими.
А и смятам,че обобщението ми,че подкрепяте старите сгради също е на място,защото както споделих, в моето обкръжение никой няма афинитет към стари сгради и преди да попадна в този форум дори не съм си представяла,че някой все още гледа такива и има интерес към тях. В обявите филтрирам след 2000г. и просто дори не ми излизат. Та за това сме различни.

А в случая с Алиса, за нея очевидно е важна ненаселеността и пространството,което в по-градските райони се случва по-трудно. Аз пък й благодаря,че ми напомни за тези райони,защото не съм разглеждала там. Един двустаен  в сградата в Бояна би ме устроил перфектно Simple Smile

# 377
  • на земята
Много благодаря,че се включихте,наистина търсим доста време и се налага да вземем,затова и усилено вече гледаме,ходим,питаме търсим.Мнения събирам всякакви.Всеки има мнение разбира се.
Да искам, да не е пренаселено,така сме решили,не искам терасата ми да гледа в друга тераса,не искаме нисък етаж,ей такива .
Да знаем,че идеално няма,затова гледам да се съобразя горе долу с това което искаме.Не знам защо винаги Гърдова глава предизвиква такива коментари,идея си нямам,но като ходих да гледам един,два апартамента изобщо не ми се стори лошо,напротив хареса ми,има пространство около кооперацията която гледахме,изглед към Витоша.После се отказахме,гледахме на няколко места,ами честно казано после се върнахме пак там да гледаме.Не е толкова далече,замислям се дали само там да не търся ,ако не харесаме тези които отиваме да огледаме в Лозенец .То и Лозенец го оплюват ,идеално няма,всеки си търси някакакви критерии.
ДОДО вие къде бихте си купили?
Благодаря

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 19:21 от _алиса_

# 378
  • София
Алиса, то сега не е пренаселено, има въздух и простор пред прозореца. Но имаш ли яснота как ще е след 5 - 10 г.?
Строи се постоянно,  който не е поискал - той не е вдигнал блок на ливада, пред прозорците на предните.

# 379
  • София
Благодаря за отзивите за апартмента до Заимов. Аз познавам района, живея от другата страна на парка, но ни теснее доста вече. Този апартамент ходих да го огледам отвън, мястото е  много ок, особено за децата, които ще могат да играят в парка скоро и сами. Интериорът не е моят, но ми е е поносим на първо време.
Аз не се ориентирам никак в следното - квадатурата вероятно включва общи части, т.е. едва ли говорим за реални 166 квадрата, нали? И за цената щях да питам, но видях, че сте писали, че е там някъде.
Алиса, с трамвай 5 поне някога беше съвсем прилично до центъра. Сега можеш с трямвай до Красно село и после с метро. Е, не е супер удобно, но не е драма. С кола не знам как стоят нещата откъм трафик, отдавна не съм минавала.

# 380
Иначе си има предимства естествено ,по близо са доста неща,но няма как всичко да е налице и да е идеално все пак,няма начин.Иначе това ми допадна
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16116048175682 … k=6dbsut&f1=1
Виж наблизо да има ресторанти и пицарии, защото такава кухня за готвене не става. Разпределението вътре въобще е идиотско, ама вие си знаете какво искате. Терасите и хола са супер, сградата също.

Цитат на: terpsyhora link=topic=1297620.msg42310736#msg42310736 date=1613143262
Бихте ли си дали мнението за този апартамент?
[url
Всичко добре, но холът не се вижда. Вижда се трапезария, бар и диван с изглед към кухнята. За тия пари няма ли да искаш хол като хората. Като дойдат гости само на бара ли ще седят и ще танцят през цялото време?

# 381
  • на земята
Алиса, то сега не е пренаселено, има въздух и простор пред прозореца. Но имаш ли яснота как ще е след 5 - 10 г.?
Строи се постоянно,  който не е поискал - той не е вдигнал блок на ливада, пред прозорците на предните.

Ами да,точно това казвам и аз,къде вече не е пренаселено?
В момента там не е,но не се знае и другаде как и какво ще стане ,нали така?Няма как да се гадае,строи се там,защото според мен мястото никак не е лошо.
В другите квартали в София не зная място където да е спокойно и не пренаселено.
Ако имате предвид нещо ще се радвам да споделите.

# 382
Много благодаря,че се включихте,наистина търсим доста време и се налага да вземем,затова и усилено вече гледаме,ходим,питаме търсим.Мнения събирам всякакви.Всеки има мнение разбира се.
Да искам, да не е пренаселено,така сме решили,не искам терасата ми да гледа в друга тераса,не искаме нисък етаж,ей такива .
Да знаем,че идеално няма,затова гледам да се съобразя горе долу с това което искаме.Не знам защо винаги Гърдова глава предизвиква такива коментари,идея си нямам,но като ходих да гледам един,два апартамента изобщо не ми се стори лошо,напротив хареса ми,има пространство около кооперацията която гледахме,изглед към Витоша.После се отказахме,гледахме на няколко места,ами честно казано после се върнахме пак там да гледаме.Не е толкова далече,замислям се дали само там да не търся ,ако не харесаме тези които отиваме да огледаме в Лозенец .То и Лозенец го оплюват ,идеално няма,всеки си търси някакакви критерии.
ДОДО вие къде бихте си купили?
Благодаря
След околовръсното плътността на застрояване по закон е много по-малка спрямо по-централните квартали. Съответно дори когато там се застрои ще има повече въздух и отстояния. https://www.capital.bg/biznes/imoti/2019/06/28/3930805_oshte_kus … olite_na_vitosha/

# 383
Терпсихора, аз цената не съм я коментирала. Холокухня и 3 спални вероятно ЗП е към 120-130 квадрата, грубо така. Всичко над това вече най-вероятно са общи части. Така цената отива към 2300 евро. Не мисля, че само холът гледа към Дондуков, вероятно и поне 1 спалня е натам. Сега на второ четене видях, че съм сбъркала в предишното мнение - гаражът е в евро, аз бях пропуснала тази "дребна" подробност. С гаража вече става доста пари. Не казвам, че не си струва. Но ако жилището ви устройва, бих се пробвала да преговарям за цената. Пък ако и доколкото стане. Знаеш, че в този район няма особено голямо предлагане, нито пък е евтино.
Една съфорумка доста време търсеше наоколо, 2-стаен голям или маломерен 3-стаен, дано вече да е намерила.

# 384
Апартаментът до Заимов ми харесва.
---------------------------

От това, което се вижда на снимките, не оставам с впечатлението за липса на презастрояване в Гърдова глава. Просто на висок етаж ще се вижда димящия комин на съседите, а не тераса като на по-ниските етажи. Една от снимките на терасите е точно на метри от комини.
Имам някакъв спомен, че Алиса и преди е гледала в Гърдова глава, или потребителка със сходен ник.

# 385
Няма да ви кажа къде не е презастроено, защото всички там ще идете. Wink

За моята обява, която бях публикувала тук - пазара Д,Петков, 8 етаж, последен, панел, 40 кв. или 42 ?  за ремонт 50 000 евро. 1-стаен - това е гарсониера реално, стая и кухня. Ами много е, каквото и да ми говорите. Никога няма да ги дам за онзи имот.

# 386
Milittana, имайте си имоти за по половин-един милион лева, няма лошо,даже е супер. Въпросът е,че тук влизат нови хора да попитат,когато нещо им е належащо и търсят според своя си бюджет, който в 99% от случаите е в пъти по-нисък.
А в случая с Алиса, за нея очевидно е важна ненаселеността и пространството,което в по-градските райони се случва по-трудно. Аз пък й благодаря,че ми напомни за тези райони,защото не съм разглеждала там. Един двустаен  в сградата в Бояна би ме устроил перфектно Simple Smile
Бих посъветвала Алиса да погледне с този бюджет /че и вече го направих/ квартали като Гео Милев и Слатина, около парка и т.н. може да й допадне нещо, бях намерила обзаведен тристаен до х. Плиска за към 140 х. евро. Не идеален разбира се, но има оферти. Аз на нейно място щях там да търся. И престанете вече с това половин, един милион. За всеки влак си има пътници. За апартамента в Заимов - ако е на Дондуков не го препоръчвам, аз помислих, че е по-близо до парка. Иначе на мен гараж от 35 х. евро ми е скъп, чак се учудих като писа Мандаринка че цената е била изгодна. Там мисля, че прелитат ниско самолети, проверете и това.  Апартаментът ми се видя и малко тъмен, но може снимките да са лоши. Но ако търсите в квартала е истина, че почти на излизат обяви, явно хората си харесват района в който живеят.
Ето за Алиса - само давам пример, не убеждавам никого - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16129464124283 … k=6dcvxw&f1=1
това също https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15221347570715 … k=6dcvxw&f1=1

# 387
Аз си признах грешката с гаража, на първо четене го прочетох в лева. Затова ми се видя евтин (в евро).
На самия Дондуков е кооперацията, залепена на калкан със сградата на Дженерали. Задната страна си гледа към парка, обаче. На практика излизаш от блока и през 1 кооперация си в парка.

# 388
  • София
Milittana, имайте си имоти за по половин-един милион лева, няма лошо,даже е супер. Въпросът е,че тук влизат нови хора да попитат,когато нещо им е належащо и търсят според своя си бюджет, който в 99% от случаите е в пъти по-нисък. И тогава коментари от типа: "купи си в по-централен квартал" не са особено приложими.
А и смятам,че обобщението ми,че подкрепяте старите сгради също е на място,защото както споделих, в моето обкръжение никой няма афинитет към стари сгради и преди да попадна в този форум дори не съм си представяла,че някой все още гледа такива и има интерес към тях. В обявите филтрирам след 2000г. и просто дори не ми излизат. Та за това сме различни.

А в случая с Алиса, за нея очевидно е важна ненаселеността и пространството,което в по-градските райони се случва по-трудно. Аз пък й благодаря,че ми напомни за тези райони,защото не съм разглеждала там. Един двустаен  в сградата в Бояна би ме устроил перфектно Simple Smile
Аз се имам за една от по-старите тук и съм ревностен привърженик на Новото строителство пред старото.
Повечето тук защитаваме различни тези, обаче те са обективни - едните искат централно за по-бързо придвижване, други сме за спокойствието. И точно затова реагираме адекватно когато ни се представя апартамент в Драгалевци - реално той няма никакви предимства в никакви посоки. Нито спокойствие, нито транспорт, нито слънце. Реално апартамент в Драгалевци е олицетворение на всички недостатъци на пазара в София.

# 389
За моята обява, която бях публикувала тук - пазара Д,Петков, 8 етаж, последен, панел, 40 кв. или 42 ?  за ремонт 50 000 евро. 1-стаен - това е гарсониера реално, стая и кухня. Ами много е, каквото и да ми говорите. Никога няма да ги дам за онзи имот.

Напълно подкрепям! Минусите си ги изредила, цената ми се вижда твърде висока, а и локацията не ми допада. В други квартали панелна гарсионера може би би струвала толкова(а може би и повече), но тук случаят не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт