Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 367
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Апартаментите са с много хубаво разпределение, аз търся нещо много подобно на двустайния,но завършено,не бих рискувала със строеж в сегашния момент.
Харесаха ми Б01 за под наем и А-08 (типов,че е първи етаж) за живеене.
Б07 е с една малка баня и става за семейство с 1 дете, но ако има възможност,бих предпочела да има още една тоалетна.
Мястото е на бъдещ булевард с планирани 6 платна. Това колко е хубаво,всеки си решава. Ако сградата е по-навътре би било по-скоро плюс,заради комуникативността. Ако е точно към булеварда, не бих купила.
Рейсове има - точно там е обръщалото на Зоопарка,със сигурност има за към Гоце Делчев,поне 5-6 рейса спират на Парадайс,има и някакви селски рейсове за към планината. В Парадайс и около него има няколко супер добри фитнеса (Пулев,Ориндж,Атлетик),два магазина Била. Наблизо има три добри болници-Вита,Токуда и новият филиал на Надежда. Зоопарка ти е в двора. Има асфалт.
Като цяло мястото не е от най-добрите за мен, но не е и от лошите,а цената отговаря на това,което се предлага.
Основен риск за мен би бил спазване на сроковете на строежа и разположението на сградата спрямо други обекти наоколо.

# 436
На мене много ми хареса тази Рейна, даже за пръв път ми се прииска северен апартамент и висок етаж, че да си гледам животните.

# 437
Не искам да обидя никого, ама може ли да ми кажете какво е привлекателното на това да си до зоопарк? Имам спомен от стария зоопарк, на Гурко, миришеше си, това беше и една от причините да го махнат от центъра (освен, че нямаше достатъчно място за животните).
Преди 2 години ходих до сегашния зоопарк, може би има позитивно развитие в района, но тогава беше едно нищо-складов район, обръщало, обрасло с тръни, криволичеща улица.

# 438
Не искам да обидя никого, ама може ли да ми кажете какво е привлекателното на това да си до зоопарк? Имам спомен от стария зоопарк, на Гурко, миришеше си, това беше и една от причините да го махнат от центъра (освен, че нямаше достатъчно място за животните).
Преди 2 години ходих до сегашния зоопарк, може би има позитивно развитие в района, но тогава беше едно нищо-складов район, обръщало, обрасло с тръни, криволичеща улица.

Аз лично не знам, обаче в Кьолн жилищата около зоопарка са с 200-300 евро по-скъпи (за под наем говоря), само защото са в близост до зоопарка и от терасата си гледаш животните. Имам едни приятели, чиято тераса е точно срещу жирафите - ами, голям кеф е, да си пиеш кафето и отсреща 10 жирафа да се разхождат.

# 439
  • София

Аз лично не знам, обаче в Кьолн жилищата около зоопарка са с 200-300 евро по-скъпи (за под наем говоря), само защото са в близост до зоопарка и от терасата си гледаш животните. Имам едни приятели, чиято тераса е точно срещу жирафите - ами, голям кеф е, да си пиеш кафето и отсреща 10 жирафа да се разхождат.
С малката подробност, че зоопаркът в Кьолн както и в повечето европейски градове, са на светлинни години откъм поддръжка, външен вид и животинско разнообразие.

# 440
ами, голям кеф е, да си пиеш кафето и отсреща 10 жирафа да се разхождат.
Ах, говори ми ...
Аз лично предпочитам на животни да ми мирише, отколкото на изгорели газове. Още от детските години си мечтая за кон на верандата. Grinning А пък и там, като гледам как се строи от всички страни на Зоопарка, скоро и трън няма да остане. И това за 6-лентовия път ... боже, разсипаха района.

# 441
Вярно че шестлентов път до зоопарка не е добре. А за спокойствието на животните пък да не говорим. Освен да го изнесат някъде на тихо и зелено още по-далеч от града.

# 442
.
Аз лично предпочитам на животни да ми мирише, отколкото на изгорели газове.

О, още нося спомени от детските ми години от вонята от слоновете. Съжалявам, но не бих си го причинила. Предполагам, че и живущите на Гурко и до Спортната палата са почерпили за махането на зоопарка.

# 443
  • София
Зоологически градини доста са се местили през годините. В различни градове. И все заради миризмата.
Точно в тази точка, лошият ГТ е неудобство, но не чак толкова.
При идващи и отиващи си гости или деца, с кола, за 1-2 мин може да си на мол Парадайс и метрото. Разбира се, и гараж трябва да имаш.
Не е като да живееш в Банкя или Гърдова Глава, и да пътуват гостите ти по 1 час в посока. И да няма как да се приберат.
Сега не ми се мери колко е пешеходно до метрото, но предполагам не повече от 15-20мин. Т.е., ако си на зор е опция.

# 444
Пешеходно ще вземеш разстоянието, ако има тротоари и не са само складове наоколо. Е, някоя авантюристична натура може би и по канавките и сред лаещите кучета ще мине, ама повечето обикновени хора едва ли биха си го причинили.
Щом са започнали да строят наоколо, очевидно районът ще се облагороди. Въпросът е колко години/десетилетия ще отнеме. Примерно 10 години ако е необходимо (оптимистично), то от 25 г. вече ще си станал на 35 г., или на 45 г. примерно. Децата вече няма да са в детската градина, а в прогимназията/гимназията.
Всеки си преценява, но при преценката аз бих посъветвала да се смята по песимистичния вариант, не по оптимистичния. Това е съвет въз основа на жизнен опит в нашите условия.

# 445
Кой ти гледа тротоарите, на места улици няма и седи калта с години двуцифрено число.
Обаче да знаете, че е евтино и ще се вдига всичко, така че побързайте.

# 446
Сега видях в самия сайт на строителите,че се рекламират точно с нещата,които изброих,явно добре съм се ориентирала.
За локация са посочили това:
"Парцелът се намира в новия квартал „Промишлена зона Хладилника“ и граничи с бул. „Филип Кутев“ от северозапад, с други имоти от североизток, с ул. „Марин Тодоров“ от югоизток, с друга улица и с други имоти от югозапад.

В непосредствена близост до него се намират Ловен парк-Борисовата градина, Зоологическата градина."

Като локация си го представям зад розовата сграда на Могилата 7, в полето, тази улица Марин Тодоров още не е построена на север. Специално Могилата в момента се ползва като главна свързваща улица между Симеоновско и Парадайс и е известна с това,че не е ОК за пешеходци, доста е натоварена. Планът е трафикът да се пренасочи по Филип Кутев,който ще стига до Симеоновско шосе и ще се влива в Г.М. Димитров до Цариградско.
Удобно,на картинките в сайта на строителя е изобразениа малката уличка Марин Тодоров като асфалтирана. А вляво от сградата на Могилата е изобразена градинка,най-вероятно бъдещ парцел за застрояване,който ще скрива гледката от южна страна. Но поне има детска площадка,така че ще има отстояние.
Също не е изобразено планираното продължение на Филип Кутев и колко отстояние ще има до него.
Ето го линка: https://mdbuild.bg/bg/gallery

# 447
  • София
Кой ти гледа тротоарите, на места улици няма и седи калта с години двуцифрено число.
Обаче да знаете, че е евтино и ще се вдига всичко, така че побързайте.
Доста генерализиращо е това изказване, нямащо общо с конкретния случай

Улицата Филип Кутев си я има и е асвалтирана цялата. По права линия по нея се излиза на метрото. 12 мин пеш и 2 мин с кола. Току що проверих, половината е била с чисто нов тротоар още Окт 2019та, преди година и 5 месеца.
Подозирам и че другата ѝ част също има вече изграден тротоар. Най-малкото, след 1 година като завършат тази сграда, а и много други вече със сигурност ще има.
Не е за подценяване и близостта на Ловен и Южен парк.
Имаш къде да се видиш с приятели.

1200 евракис в строеж си е "число", но както казваме напоследък, предложете нещо по-добро.

# 448
Повечето имоти са пълни недоразумения, но днес попаднах на този, идва 165к евро, до мол Парадайс, с място за паркиране и таван 10к.
Ами супер е, то на акт 14 им искат малко по-малко..
https://www.facebook.com/commerce/listing/435864434135181/?ref=share_attachment

# 449
Супер е, ама зависи колко е до МОЛ Парадайз.

Общи условия

Активация на акаунт