Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 312
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
Лофт ли каза Simple Smile
Ето тук имаше лофт-апартаменти. На мен лично много от разпределенията ми харесаха, с уговорката, че гледам само на картинка.
Красиво е, но защото не е тяхно. Имам предвид картинките, ако не се разбра. А локацията наистина е ... кална. Но ми харесва комплекса горе-долу - малки ниски блокчета и не са много едно върху друго. Бива, ама без детските площадки. И като цяло - не.

# 571
  • SF
Тази локация, подобно на околните, скоро ще се превърне в квартал с нови блокове и улици. Кално е, защото се строи, а и защото е част от един по принцип кален град.
Аз нямам против тази локация и съвсем не ме интересуват училища, БЪДЕЩИ метростанции и т.н.
Харесва ми близостта с планината, евентуално гледките към нея и близостта с Центъра.

# 572
Аз много се радвам, че не съм израснал в София, гледайки децата тук. Ходил съм сам на училище от 2 клас, а не живеех много близо. Всички квартални деца нямахме търпение да си напишем домашните и да излезем около блока докато стане тъмно и почнат да ни викнат да се прибираме. По цяло лято съм прекарвал на село и съм много щастлив от този факт. Знам какво е и с 2, и с 200. За мен това дава много повече свобода и по- скоро животът тук е ограничен. Децата не могат да излязат сами до гимназиална възраст и нямат идея за нормалния живот извън големия град. Да, в момента София ми харесва, но нека не изпадаме в крайности.

Това е свързано по-скоро с времето, не с града. Аз съм израснала в София и съм ходила сама на училище още от първия ден на първи клас. Това за да ходя да уча, иначе съм ходила сама да си играем в училищния двор още като съм била на 5 или 6. Също така бяхме по цял ден навън, а уроци не съм учила докато не отидох в НЕГ - запомнях си всичко в клас и домашни съм писала  минимално. И аз съм стояла с месеци на вилата в едно село, но не си падах чак толкова, с нетърпение чаках да се прибера. И също знам какво е с 2 и 200 и изобщо както виждаш даже съм била по-свободна от теб. Сегашните ограничения са от времето, не от града.

# 573
Ама те децата не ги приемат като ограничения. Пред нашия блок слизат деца от съседния и нашия блок, отиват на паркинга отзад и цял следобед се снимат в тик-ток как танцуват. Те са различно поколение, което не мечтае да рита до тъмно, или да готви на куклите по цял ден, гледам ги че слизат долу и сядат и си говорят нещо или звънят на някое приятелче, но определено контактуват и се забавляват по техен си начин.

# 574
Кално е, защото се строи, а и защото е част от един по принцип кален град.
Ти го каза.
И аз не се вълнувам от метростанции, но виж училище е добре да има някакво .. някъде, само не в съседство. Но пък и транспорта там е катастрофален, за хора като мен които разчитат на него. Освен Симеоновското автобусче друго няма и е 3 дена път с камили маршрута му.
Иначе разгледах разпределения, никак не е зле - като застроена площ, общи части, цена. Има един лофт останал, ако някой го иска. Последните 3 блокчета не се отварят, странно, а пише 2022г. Явно нямат концепция за тях още. Това докато се оправи, застрои, че и презастрои там, да достигне до точка на спокойствие и асфалт по улиците .. сигурно ще се пенсионирам дотогава.

# 575
  • SF
Е, аз го казах, защо? Забравих ли, че съм го казала? Simple Smile
Не съм писала от твое име, а от собствено и транспортът не ми е приоритет, стига сградата да е добра. Като се засели районът, ще има и транспорт. Хубаво е да го има, но пак аз да го кажа - за мене не е определящо при избора ми на покупка. А "бъдеща метростанция" не означава нищо, ако не се уточнява колко е бъдеща.

# 576
Evencee, в комплекса отделните сгради ги пускаха поетапно за продажба, съответно последните 3 блокчета тепърва предстоят да стартират.

# 577
Е, аз го казах, защо?
Защото си е така. Правилно е, подкрепям.
Ти пишеш от свое име за инфраструктурата, аз от мое .. разбрахме се. Пак да кажа - комплексът е добър, но място не е моето. И все пак ще следя да видя какво ще пуснат в последните 3 блокчета.

# 578
  • SF
Търся нещо точно около Хладилника. Но не в частта Лозенец, въпреки чудесния транспорт - метро, трамваи, автобуси...
Повече ми харесват местата с бъдещите метростанции, въпреки че бързо ще нацъфтят всякакви блокчета, спирки, магазинчета и аптеки.

# 579
Ама те децата не ги приемат като ограничения. Пред нашия блок слизат деца от съседния и нашия блок, отиват на паркинга отзад и цял следобед се снимат в тик-ток как танцуват. Те са различно поколение, което не мечтае да рита до тъмно, или да готви на куклите по цял ден, гледам ги че слизат долу и сядат и си говорят нещо или звънят на някое приятелче, но определено контактуват и се забавляват по техен си начин.
Не исках да пиша за децата, защото наистина мисля, че по-добрата половинка решава къде и какво ще е семейното жилище. Но Адвенчър пише клишета за София. Защото и сега, а и по негово време в София може да има детство навън. Писала съм го, ако ап има ограден заключващ се двор, децата са навън по цял ден, играят с кукли, карат тротинетки и изобщо правят всички тези неща, които той описва за себе си. Това от съвсем пряк личен опит. Така че като за всяко  нещо пак е според зависи.

# 580
Защо като се каже малко населено място си мислите за някакви села, в които живеят само пенсионери и в които няма нищо. В повечето градове с население 10-20к души си има и заведения, паркове, банки, често и спортен клуб и магазин от голяма верига. И млади хора от немалцинствен произход също има.
Ясно е, че след 18-20 годишна възраст не е добре да живееш с родителите си, но такива случаи има не само в малките, но и в големите градове.

Абе не е точно така. Тва че има банки и магазин не го прави баш като в София. След 19 е мъртвило по улиците.

# 581
Здравейте, какво мислите за тази обява:
https://m.imot.bg/details/1b161192392460813
Нямам никакъв опит, живея под наем, но ми се иска това да приключи. Беше първият ми оглед. Цената е доста висока, но пък имам сериозно пристрастие към района. Сега съм на квартира в Лагера. А и имам куче :/ Търся място и с близък парк.
Едно от притеснителните неща е, че е на улица Хайдушка поляна, срещу нея и бившия Трамкар, четох, че 2008 Столична община е искала да продаде имота. Т.е. ако там се издигна някакво ново и масивно строителство, ще скрие гледката към Витоша и цялото слънце, което влиза, защото и трите помещения гледат към тази улица.
Гледах в плана на района, но не се ориентирах какви може да са бъдещите творчески планове.
Твърде скъпо ли е на квадрат за старо строителство?
Имай в предвид, ако е НС в тези 50 кв едва ли ще имаш отделно кухня и хол, пък били те й малки. Мебели се сменят местоположение НЕ ( толкова лесно).
Още повече в НС таксата подръжка ще е значително по висока.

# 582
И аз това си мисля, още повече, че 2/3 от цената ще е с кредит, който ще плащам сама. Колкото и да гледам обявите в Лагера/Хиподрума/Красно село/Славия никак не ми се вписват в схемата като цена. Хем да е в района, хем да се отдава после под наем лесно, хем да е изпълнимо с ипотека за 15 години. Не искам да се обвързвам за повече.
Не си търся толкова тип семейно жилище, колкото да си имам свое място, в което ако след години бъдещите ми семейни планове се провалят, да не се окажа на 50 с две чанти дрехи и на улицата.

# 583
Трамкар е най-апетитният терен в района и със сигурност няма да остане на произвола, но не знам какво се случи че изведнъж замлъкна и от тогава нищо. Но едно е ясно, че тръгне ли грандоманско строителство там, тези малките блокчета на Славия потъват в сянка.
На мен ми харесва жилището, за един или двама, че дори и с малко дете донякъде, върши работа. Не е нужно да се изкорубва, готов си е за живеене.

# 584
Прочетох в разни статии от 2008 - 2009, че са искали да го продават и да местят дейността в депото на Красна Поляна. Всеки ден минавам от там и не изглежда нито работещо, нито в процес на разчистване и така си е последните години. До него е комплексът на Божков, който така или иначе си е мащабен по размери. От една страна си мисля, че няма как да построят още нещо огромно толкова близо, най-малко инфраструктурата на Борис няма да може да поеме още коли, но от друга, предвид какво направиха в Лагера, едва ли ще го направят парк/училище/спортни съоръжения. Все в някакъв момент икономическият интерес върху имота ще надделее и ще го продадат.
Това е гледката от терасата, обърната точно към горната част на Трамкар.

Общи условия

Активация на акаунт