Хайде на театър - 8

• 100 648
  • 942
  •   1
Отговори
# 435
Последният потресающо депресиращ филм, който гледах е "Жените наистина плачат". Нещо като бг мама, но умножено по десет...аз се върнах болна вкъщи, но на който му харесва, го препоръчвам.

# 436
  • София
Аз обратно, обичам да се депресирам още повече, и максимално да бъда разтресена от постановка или филм. 😁

Много е пречистващо, когато е умно поднесена една силна история.
Както баладите от песните често са най-добрите и въздействащи песни. Ами препоръчвам ти всички гореизброени (като искам да кажа за останалите, че не са тъжни и депресиращи, но определено са разтърсващи и замислящи. Идеални са за тийнейджъри - като тийнейдър най-обичах да е драматично, експресивно, силни чувства и големи конфликти). Това е като филмите - аз предпочитам трилър или драма. Романтичните комедии отдавна ми оставят чувство на неудовлетвореност, защото не успяват да ме "излъжат" и да им повярвам. А и преди много ги гледах и за съжаление вече знам наизуст сюжета на новоизлезлите. Но има и добри като например The Holiday или Love Actually. Например от този тип за спектаклите на Галин Стоев в 199.

Относно "Бащата" - аз много повече препоръчвам "Синът", защото не е само тежко, а замислящо и същевременно говори за живота... Мисля си, че "Синът" е по-добрата постановка от двете и може би най-силната на Диана Добрева. В него е постигнала единство на средства и смисъл, послание. Освен това е на важна тема, за която е добре да сме нащрек...

# 437
Аз според настроението - понякога обичам да се смея до припадък (но изключително рядко попадам на хубава, смислена комедия, защото не ми допада хумор в стил "Комиците"), а друг път обичам да се депресирам и да изляза замислена, разтърсена. Grinning
Диана Добрева и Гърдев ги обожавам, за великия Мариус вече казах. Simple Smile
Иначе щях да препоръчам едно много силно, замислящо представление на съдебна тематика в театър София, но виждам в програмата, че вече не се играе, което е много жалко.

# 438
Май и друг път съм писала, но:

1. Обичам да ходя на театър сама.
Скрит текст:
Понякога взимам два билета и, ако не усетя, че искам да поканя някого, пак ходя сама. Случвало се е приятелка да заспива, друга да си пише по телефона постоянно, трета да закъснее и въобще да не влезе, четвърта да търси място за паркиране в центъра в последния момент и едва да свари да влезе и всички тези неща ме напрягат. Имам другарче за театър със сходни вкус и уважение, но той пък е с претенции да не е през уикенда.
2. Категорично предпочитам тежки и/или депресиращи постановки.
Скрит текст:
"Нощна пеперуда", "Празникът", "Страх" (на старозагорския театър), "Господин Ибрахим и цветята на Корана" - гледала съм ги повече от веднъж. "Синът" също ми хареса повече от "Бащата".
Яна Борисова не е моето, спектакли по Гогол не са моето и може би Харолд Пинтър не е моето, но не съм 100% сигурна.
В "Сфумато" в повечето случаи постановките са ми прекалено фрагментирани, но и аз съм счупена към експерименталния театър, откак прекарах няколко месеца в трупата на Алма Алтер като студентка. Харесват ми предимно неща в МГТ, Възраждане и Народния. Сити арт марк център също има добър потенциал.
Искам да гледам, но не съм: "Фицрой", "Боклук", "Лисичета" (имах билети, отмениха), "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" (имах билети, отмениха), "NORDOST" и всичко от Мартин Макдона в Младежкия и 199. Отворена съм към отзиви за всички тези, с изключение на "Лисичета", защото за него сте давали доста и доста противоположни отзиви и явно трябва да се види.

# 439
  • София
Скрит текст:
Стая за гости
Строителите на Тадж Махал
Къщата на гнева
Всички в театър Възраждане ( на мен ми е любим).
Най-много ми хареса Къщата на гнева. Другите ме подтиснаха една идея в повече. Но аз предпочитам халтура, на живота да се гледа лежерно и спокойно. Не обичам да се замислям, да страдам,да преживявам. За това и търся леки и приятни пиеси, с хумор, от които да излезеш развеселен или поне отпочинал.
Т.е. това са различни /за масовия зрител/ от това което търси Melody?
Аз обратно, обичам да се депресирам още повече, и максимално да бъда разтресена от постановка или филм. 😁
Слушам и си записвам Bowtie Smirk

АлисаВСтранатаНаЧудесата кое е това замислящо се представление?

# 440
Starrydream, Съгласие. Прекрасно представление! Но е тежичко. Темата е за справедливостта, правосъдието, истината, любовта. Касиерката ми завидя, че тепърва ще го гледам, когато си купувах билетите. Simple Smile Гледах го в края на 2019, гледам, че го няма в програмата за декември, но на сайта на театъра още го има в "репертоар".

# 441
Лисичета непременно трябва да се гледа. Много добра актьорска игра. Аз също ходя сама на театър, но аз съм си малко борсук и си ми е добре да съм сама.

# 442

И само за информация - МГТ отново настаняват на 100%, въпреки че вчера заетостта беше не повече от 25%.

Вчера бяхме на "Турандот" от Пучини и също ми направи впечатление че местата вече не са през ред.

БТВ и аз предпочитам понякога да съм сама на театър, и при възможност най-близко до сцената на местата, които никой не иска.

# 443
И аз обичам първия ред. На "Тирамису" Лилия Маравиля ми прати въздушна целувка от сцената. Joy

# 444
  • София
Май и друг път съм писала, но:

1. Обичам да ходя на театър сама.
Скрит текст:
Понякога взимам два билета и, ако не усетя, че искам да поканя някого, пак ходя сама. Случвало се е приятелка да заспива, друга да си пише по телефона постоянно, трета да закъснее и въобще да не влезе, четвърта да търси място за паркиране в центъра в последния момент и едва да свари да влезе и всички тези неща ме напрягат. Имам другарче за театър със сходни вкус и уважение, но той пък е с претенции да не е през уикенда.

И на мен ми се налага да ходя сама, защото много ме разсейва, ако някой охка около мен и се върти или пък обясни как нищо не му е харесало, а всъщност мен постановката ме е замислила и ми се иска да остана още в нея. Добра компания е някой, с когото после можеш да обсъдиш или поне останеш в това, което сте гледали, а няма веднага да смени темата все едно нищо не е било.
"Боклук" аз го гледах и е ок, но по-скоро ми хареса затова, че е нова драматургия от млада актриса, а и актрисите, които участват, са добри, но темата не беше моя и ми остана някак далечно за тези сестри, не можах да "вляза" в разказа.

Относно втората част на поста ти. "Нощна пеперуда" и на мен ми е любимо. Надявам се да продължи да се играе.

Щом харесваш психологически театър (Бина Харалампиева, но на първо място слагаш Явор Гърдев) сигурно ще ти допаднат повечето представления на Крис Шарков (софийските, в провинцията са малко по-особени) като "Дивата патица", "Серотонин", "Демони" и сега предстои премиера на "Галерия Стриндберг"

Изненадва ме, че на фона на другите споменати, казваш "Страх". И аз го харесвам, мисля, че най-доброто на Веселка Кунчева все пак си остава "Аз, Сизиф" - тя е много добра във формата, ансамбъла и ефектите, понякога заедно с това ако спектакълът има и силен смисъл и актьорски издържани психологически моменти, става много добре. Ако ти допадат по-екстатични може да пробваш "Животът е сън" в Азарян. Там също има визуални, хореографски и по-неконвенционални елементи.

Някой ще гледа ли моноспектакъла на Деян Донков в зала 1 на НДК сега на 8.12?

# 445
И на мен много ми хареса Нощна пеперуда. Simple Smile

# 446
  • София
Оглеждам се за постановка /без крайности/ - за под 100-110 мин...  тези от 2ч пак ли са без антракт?
Това долу ли е времетраенето понеже има разминаване в двата сайта?!
https://theatrevazrajdane.bg/12-%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0%BD%D0%B8___4426
Скрит текст:
Скрит текст:

# 447
Оглеждам се за постановка /без крайности/ - за под 100-110 мин...  тези от 2ч пак ли са без антракт?
Това долу ли е времетраенето понеже има разминаване в двата сайта?!
https://theatrevazrajdane.bg/12-%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0%BD%D0%B8___4426
Скрит текст:
Скрит текст:
Когато го излъчиха онлайн беше 2 часа и 27 минути. Няма антракт.

# 448
  • София
Сега се сетих, че съм пропуснала да спомена в първия си пост "Всички освен мен" в Сатиричния театър - за мен това е завръщането на Лили Абаджиева и е едно от събитията на годината. Любо Нейков от "Комиците" играе съвсем различно, няма нищо просташко. Боян Арсов е невероятен, Алекс Сърчаджиева е много различна и интересна... Играта им с текста на Фьогел създава една красива комедия за любовта и недоразуменията. Много усмихващо представление и естетско, режисьорски и актьорски изпипано. Simple Smile

# 449
Още един + за "Кафе с претенция", чудесни актьори! Неангажираща, без претенция, забавна, разтоварваща и подходяща за над 16-17г. и то по-скоро за младежи.

Общи условия

Активация на акаунт