Хайде на театър - 8

• 96 489
  • 942
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Да. Писала съм за него. А на тийновете особено им допада. Моята го гледа 3 пъти (на камерна сцена в Народния, на София съмър фест и в Театро на сцената Grinning), като единия път води приятели като почерпка за РД (как не съм знаела да я пофаля да я дадат по телевизора). Поради това, че голяма част от репликите не се повтарят, всеки път се получава различно представление.
По принцип много харесвам Бойко Кръстанов.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 08:53 от zvаnchе

# 541
  • София
Вчера случайно се натъкнах на някаква промоция в Сатиричния театър - билетите за всички техни постановки на половин цена, но важеше последните дни на месеца - 27-31 януари. За съжаление нямаше как да отскоча до театъра. Но може да е повтаряща се промоция и да я има и в края на този месец. Важи само за купени на място билети.
Сега видях, че има и някакъв Happy Hour - пак на 50% за билети, закупени на касата между 12,30 и 14,00.
Някой гледал ли е "Провинциални анекдоти"? Чудя се дали да не заведа майка на театър, че ни е на гости.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 09:41 от zazu1

# 542
Вчера случайно се натъкнах на някаква промоция в Сатиричния театър - билетите за всички техни постановки на половин цена, но важеше последните дни на месеца - 27-31 януари. За съжаление нямаше как да отскоча до театъра. Но може да е повтаряща се промоция и да я има и в края на този месец. Важи само за купени на място билети.
Сега видях, че има и някакъв Happy Hour - пак на 50% за билети, закупени на касата между 12,30 и 14,00.
Някой гледал ли е "Провинциални анекдоти"? Чудя се дали да не заведа майка на театър, че ни е на гости.

"Провинциални анекдоти" е нелош спектакъл. Има един момент, в който всички актьори споделят много лични истории и е супер въздействащо. Моят мъж още помни монолозите на някои от тях и оттогава им симпатизира... Докога ви гостува майка ви?

# 543
  • София
Благодаря за отзивите! Взех днес билети за тази постановка. Харесва ми актьорския състав и мисля, че би и допаднала този тип постановка. Да не е нещо тежко и прекалено сериозно.
Възпозвах се от Хепи ауъра в обедната почивка Simple Smile .

# 544
  • София
Извинявам се, че се включвам по този начин в темата, но да попитам, ако някой е гледал "Тютюн" как е постановката и каква е горе-долу продължителността й? Благодаря!

# 545
  • София
Аз пък гледах постановка по книга на дъщерята на Д. Димов.
И не мога да си кажа заглавието, много ми хареса.
"Поразените"
на Варненски театър "Стоян Бъчваров ", ще се играе на 24.02, препоръчвам!
Крайно неподходящ на непълнолетни, бременни и чувствителни хора.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 20:06 от ЗаСлон

# 546
Гледах "Човек от земята" в театър Възраждане. Твърде философска за моя вкус.

# 547
Извинявам се, че се включвам по този начин в темата, но да попитам, ако някой е гледал "Тютюн" как е постановката и каква е горе-долу продължителността й? Благодаря!
Здравей, аз съм писала няколко страници  по-назад:  Постановката  е 2 часа и половина, без антракт, но не се усеща. Единствено ти се схващат някои части на тялото. Постановката е сериозна, а играта на актьорите Великолепна! Горещо препоръчвам!

# 548
  • София
Здравей, аз съм писала няколко страници  по-назад:  Постановката  е 2 часа и половина, без антракт, но не се усеща. Единствено ти се схващат някои части на тялото. Постановката е сериозна, а играта на актьорите Великолепна! Горещо препоръчвам!
Действително не се усеща времето, постановката ангажира вниманието и те потапя напълно. Калин Врачански е изключителен в ролята си. Имаше крещене в излишък, напоследък по-рядко ми се е случвало да гледам изградени с крясъци драматични образи. Имаше и персонажи от романа, които на сцената стояха малко излишно (например госпожица Дитрих, която дори визуално, вероятно нарочно, беше пълен антипод на това, което съм си представяла). Извън това препоръчвам. Бяхме с децата, за деца не препоръчвам - сюжетът е трудно разбираем (освен за десетокласници, с каквито беше пълна залата).
В последните 2-3 години обаче не бях ходила в Армията и малко се стреснах от обстановката. Първо е трудно да си пробиеш път до входа - бях забравила как целият тротоар е плътно населен с хора, които се събират и изчакват и в голямата си част пушат. Абсолютна блъсканица. Залата беше разпродадена на 100%, за разлика от Народния театър например, където все още спазват някакви явно незадължителни правила и билетите са през място. Бяхме на първи ред на първи балкон и човекът зад мен, явно за да вижда изобщо, се беше навел напред и дишаше в ухото ми през цялото време. На излизане пък за първи път освен че си премислях още преживяването, изведнъж се стъписах при мисълта какво би се случило ако залата трябва да се евакуира (да не дава господ). Явно ЕГН-то си казва думата, преди не съм се замисляла за такива неща.

# 549
  • София
Аз идвам с негативен отзив за едно детско представление, а именно "Снежната кралица" в Сити Арт Марк Център.
Първо разказвачът като излезе на 2 пъти повтори със заповеднически тон "Пазете тишина в залата", а по това време все още нямаше никакъв шум. Просто ми се щеше някой да беше съобразил, че са деца и да каже примерно: "Мили деца, моля бъдете тихи, за да се чува добре или нещо такова".
Второ: Всяка втора реплика беше за клане или заплаха за убийство...
И трето беше твърде дълго според мен.
Детето ме пита защо се казва така театърът, при положение, че Снежната кралица се е появила 2 пъти и само са давали другите. 😀
Води се за 5+, дъщеря ми живот и здрави ще прави 6 г скоро, имаше и доста по-малки деца, ами категоречно не е за 5 г+. Вкъщи не коментираме и не четем приказки, в които кралят заклал леля си. През половината представление се размятаха ножове и пистолети и ако някой не беше доволен от нещо, както писах, заплашваше, че ще застреля другия... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

# 550
  • София
Тези отзиви оставяте ли ги на по-видно място?
Особено това в ТБА - крайно неприятно. Преди месеци така беше и в Одеон  - никакви мерки, а билетите на макс...

# 551
  • София
Гледала съм с децата "Снежната кралица" в Сатиричния театър и беше страхотна постановка. https://www.satirata.net/portfolio/%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B … 0%B8%D1%86%D0%B0/
За съжаление след пандемията няма много предложения за детски представления. Последно посетихме "Аладин" в Музикалния театър, което сме гледали преди години и отново останах възхитена.
Давам положителен отзив и за "Искам вашия мъж" в Сатирата- много приятно.

# 552
  • София
Особено това в ТБА - крайно неприятно. Преди месеци така беше и в Одеон  - никакви мерки, а билетите на макс...
В интерес на истината не съм оставила отзиви в сайта на театъра, ние снощи гледахме "Тютюн". Сега се замислих, че и за зелени сертификати не проверяваха, а навсякъде другаде са ни искали, дори ако не греша в "Азарян" ни помолиха и за лични документи. Зелените сертификати така или иначе вече не ги намирам за много полезна мярка, но специално ТБА има сериозен проблем по принцип с изхода към тесния тротоар, който не си представям как може да бъде решен.

# 553
  • софия
Изискванията са ЗС и маска. Отдавна няма изискване за определен капацитет незапълняемост.
Пред и в ТБА винаги е било така.

# 554
  • София
Гледала съм с децата "Снежната кралица" в Сатиричния театър и беше страхотна постановка. https://www.satirata.net/portfolio/%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D0%B … 0%B8%D1%86%D0%B0/
За съжаление след пандемията няма много предложения за детски представления. Последно посетихме "Аладин" в Музикалния театър, което сме гледали преди години и отново останах възхитена.
Давам положителен отзив и за "Искам вашия мъж" в Сатирата- много приятно.
Красиво изглежда. Поне по снимките няма нищо общо с вчера. 😀

Общи условия

Активация на акаунт