Хайде на театър - 8

• 94 543
  • 942
  •   1
Отговори
# 855
Аз се редих малко повече от час! Много съм щастлива обаче, да видя толкова хора желаещи да гледат театър! Хората си говореха и не мрънкаха за чакането. Взех 4 за Дивата патица, 1 за Духът на поета и още 2 за Чудесна неделя за Креф Кьор. Браво за инициативата на Народния!

# 856
  • В страната на бурите
Аз се отказах да се редя и добре че се отказах... Моя позната също е стояла близо 4 часа. Хубаво е, че хората искат билети, искат повече театър, но да чакаш 4 часа за това, дори да бяха безплатни билетите! И аз не разбирам защо нямаше и опция онлайн.

# 857
Ще ми е интересно да прочета още отзиви за Бурята, мен много ме блазни да я гледам. Какво не ви хареса по-точно?

А за великото чакане - всеки сам може да си сметне колко му струват 4 часа от живота... Моят ми стана много скъп, особено в последните години и ще взема билети на редовна цена. 🙂

# 858
Olive, аз споделям впечатленията си от реакцията на 10-тина човека от публиката, които стояха, около мен, не от цялата зала. Една възрастна жена поспа час и половина, мъжът до мен така нервно си поглеждаше часовника, че едвам не ми изби зъбите Simple Smile, а нетърпеливи въздишки и зареяни погледи се наблюдаваха отвсякъде. Аз, лично, гледах постановката, защото взе Аскеер и Икар, и въпреки че частично разбрах защо, мисля че критиците оценяват една постановка, гледайки я с други очи. Просто обикновеният зрител не може да оцени това Simple Smile

# 859
Чакам и аз тази Буря...и ще ви кажа моето мнение. Пиеси, които тук получават суперлативи, на мен не ми харесват, а такива които не са одобрени, аз намирам за разтърсващи. Така, че на вкус и на цвет, приятели нет.

# 860
  • София
Да, да, Джинджър, аз не споря, че на много хора няма да хареса, познавам още един мъж /моят собствен/, който чак зъбите не ми изби, ама беше бая нервен, че съм го завела тази постановка. Joy
Също позната, която каза на моя приятелка, че ако друг я бил завел на тази постановка, нямало да му проговори, докато същата тази приятелка беше много впечатлена. А са двете с едно светоусещане. И на други познати не е харесала.
По-скоро не мисля, че трябва да си свързан с театъра, за да я харесаш, поне на мен ми хареса много, без да съм и без да имам претенции да разбирам от театър - Една испанска пиеса въпреки всичките й награди не ми хареса, например, така че явно не разбирам. Играта на актьорите беше страхотна, сигурно и режисурата е добра, самата пиеса ми беше скучна и тягостна, ненужно проточена.

# 861
Т.е. това е повече спектакъл отколкото театър ли? Някой може ли да обясни нещо по-конкретно, че това "хареса", "не хареса" и други лични емоции не е особено информативно. 🤷

# 862
... познавам още един мъж /моят собствен/, който чак зъбите не ми изби, ама беше бая нервен, че съм го завела тази постановка. Joy
Също позната, която каза на моя приятелка, че ако друг я бил завел на тази постановка, нямало да му проговори...
🤣👍
П. П. И благодаря за отзива за "Една испанска пиеса" - точно нея си бях набелязала😬Този сезон егати гредата удрям...😁👍

# 863
И аз си бях набелязала "Една испанска пиеса".

# 864
  • София
О, не се отказвайте заради мен - както казах, не съм свързана с театъра, не съм критик и вероятно не разбирам особено. Blush

# 865
Според мен в “ Една испанска пиеса“ артистите играят много добре. Самия текст не ми допадна особено, но си заслужаваше заради превъплащенията на актьорите. “ Бурята“ може би не е за всеки - красиво, визуално, като сменящи се картини е. Там актьорския състав е подчинен на нещо като немски стил в театъра. Много технично и перфекционистки присъстват на сцената. Осъзнаваш, че Шекспир може да бъде разказан и по този начин. Абе впечатляващо е с мащаба си, доста непознат по нашите сцени.

# 866
Снощи гледах "Майстора и Маргарита" и скоро няма да гледам руска пиеса. Мъка, драма, мъка, драма...в повече ми идва това оргазмично руско влечение към смъртта. Прехвалено и леко снобско представление. Драмата на руската душа, моля, моля, в контекста на днешния ден това ми идва в повече. Аман от потиснати алкохолици и психопати!...

# 867
Аз пък снощи гледах "Майстора и Маргарита" за втори път и пак ми хареса. Имам критики, но цялостно ми е много приятен спектакъл, който си има атмосфера (която за мен не е никак тягостна).

# 868
Tilda Moon, много благодаря за коментара, знам си аз, че за мен е правена тази Буря. 😬

# 869
Само суперлативи мога да кажа за Майстора и Маргарита, така че май май и Бурята може да ми хареса...

Общи условия

Активация на акаунт