Хайде на театър - 8

• 94 497
  • 942
  •   1
Отговори
# 870
Аз щях да давям отзив за Железният светилник в ТБА. Ами.. разочаровах се, може би е, понеже съм изключителен фен на книгата, както и на цялата четирилогия, чела съм ги многократно и си представях нещо друго. Но нито играта на актьорите ме впечатли, нито атмосферата. Единствено актрисата, която изигра Султана беше на ниво, другите бледнееха или преиграваха за мен. Малко беше направено като за ученици само, а знам, че е постановка, която се играе от години.
И пак май само в Народния никога не съм се разочаровала от постановка и винаги всичко е на ниво. За Бурята и аз чувам много, много противоположни мнения, бих я гледала, заинтрегува ме точно това.

# 871
  • София
Да, имаше атмосфера но .. трудно го издържах, а и рецитирането на Тея руски имена (х три) ми дотягаше, толкова дълга постановка отдавна не съм гледал без антракт. Мисля да се върна към камерната сцена.

# 872
За "Бурята" и около мен има силно противоречиви отзиви. За най-отрицателния отзив обаче със сигурност е допринесла и цената на билета, защото човекът (фен на Шекспир) е бил на първи балкон Smile
Полезно ми е, че споделяте. Накрая наистина любопитството ще надвие и ще отида да проверя от кой лагер съм.

# 873
Моят билет е промоционален, така че ще съм обективна. Обещавам.

# 874
Е, няма как, всички сме субективни. 🙂

# 875
  • София
Взех билети за "Бурята" в началото на юли. На сайта си избрах съвсем прилични места по 15 лева ( имаше и по 10 лева на втори балкон). Много са полярни мненията и ми е любопитно дали ще ни хареса. Крайни места са, имаме дискретен изход, ако стане непоносимо. Sweat Smile

Промоцията вчера не знам как да коментирам. Струва ми се неуважителна към почитателите на театъра, но както е модерно да се казва, "всеки сам си преценЯ".

Някой гледал ли е "Нирвана" в Театър 199 с Деян Донков и Радина Кърджилова?

# 876
Днес и Сатиричният театър пусна същата "промоция". Hug

# 877
Не беше лошо... Яворов и Лора май/ако не бъркам постановката/. Става, не е нещо "Уау", но няма да се прецакаш Simple Smile

# 878
Олив, благодаря! А Двубой, Народът на Вазов, Наблюдателите, Големанов, Караконджул, Neoдачници?

Ще преброя!
Преброих, това са 500 човека! Пуснали са и южната каса.
Много, много вълнуващо!
Тази снимка да не е от времето на пандемията? Тези хора стоят на 2 метра един от друг, като през 2020

# 879
[/quote] Аз съм го гледала. Тази пиеса ми е любима и съм била зрител на три трактовки до сега. Честно, винаги Яворов и Лора са били играни от добри артисти, но никога не ми е достигало нещо във всяка версия и не вярвам докрай. В случай с Кърджилова и Донков, за мен режисьорът е някак прекалено естет за сметка на истинското чувство. Не знам дали ме разбирате какво имам предвид. И двамата актьори са прекалено подчинени на това решение, а отвреме навреме имаш усещане, че направо се спасяват в нещо като семейни свои лични отношения без връзка с историята на Яворов и Лора. Кърджилова е прекалено истерична, направо болезнено... няма загадка. От всяко положение обаче, уважавам усилията на екипа да създадат качествен спектакъл.

# 880
Препоръка за хубава постановка в Сатирата да закрия сезона? Simple Smile

# 881
Препоръка за хубава постановка в Сатирата да закрия сезона? Simple Smile
Там харесах Без Задръжки. Нелошо беше и Искам вашия мъж. Гледала съм и моноспекатакъла на Силвия Лулчева, Мъжът ми е виновен, не е лошо, но не е уау. Всички обичат Гари не ми хареса, дълго и нещо не ми хареса.
Помощ, имам две деца съм гледала преди много години, смешно е, леко, неангажиращо.

# 882
  • София
Спрял съм се на Нордост и Портокалова кожа и няколко концерта в зала България...

Кое бихте 2-3 бихте избрали/ добавили?
 За тези се сещам:

Ало, ало
"Лабиринт" от Даниел Кийс
"Последната тайна на Фреди Меркюри"
"Иначе казано" с Георги Кадурин
"Специални поводи" -  в Младежкия театър
Фермата на животните  /199/
Хаос /199/

Препоръчвам комедията "Квартет за двама" на 19 Юни /има ваучери в грабо/

# 883
Спрял съм се на Нордост и Портокалова кожа и няколко концерта в зала България...

Кое бихте 2-3 бихте избрали/ добавили?
 За тези се сещам:

Ало, ало
"Лабиринт" от Даниел Кийс
"Последната тайна на Фреди Меркюри"
"Иначе казано" с Георги Кадурин
"Специални поводи" -  в Младежкия театър
Фермата на животните  /199/
Хаос /199/

От тези, които съм гледала препоръчвам Хаос 199 - приятно е. На Нордост съм била преди години, спомням си че ме беше развълнувало, но не знам дали не са го съсипали вече. Портокалова кожа за мен е ужасно най - вече като некачествена драматургия, но пък то получи доста награди, така че мнението ми е крайно субективно. Фермата на животните е много компромисно. Въпреки Снежина Петрова, която много харесвам като актриса - тук спектакълът не се е получил за мен. Във Възраждане последно гледах Госпожица Юлия - ами има смисъл, до голяма степен ми допадна. Останалите от вашият списък не съм ги гледала.

# 884
  • София
"Госпожица Юлия" в 199 ми е любимо, гледала съм го само веднъж, преди няколко години. И ми е много хубаво да знам, че мога да го гледам пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт