Хайде на театър - 8

• 96 410
  • 942
  •   1
Отговори
# 705
Много харесвам моноспекталът в Сити Марк Арт Център, Живак.
Ех, за Чамкория имах билети, отмениха постановката, аз пък баш тогава бях с ковид, после пак пуснаха,аз не бях в София.. чудя се ще се вредя ли някога за билети.

Може да си купите билети за Чамкория за 19 май в София:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/chamkoriya-sofiya-theatro-573247/event.html

Междувременно има представления из страната - Пловдив /днес/, Плевен, Бургас.
40лв, и то за моноспектакъл Flushed - ще речеш, че са викнали Пачино и сервират дон Периньон в антракта...

За мен определено 40 лева си заслужават. Спектакълът е страхотен, много близо до книгата и по спомени е повече от 2 чАса. Бахаров е невероятен в тази роля. Хората чакат с години за възможността да си купят билети и салоните са препълнени.

# 706
Утре Билалов ще играе "Бум-бум....." в Sofia live club, много е яка постановката😁 Ако някой иска на по питие и комедия, това е мястото👍
https://www.eventim.bg/bg/artist/bum-bum-evolci-na-prestpnoto-mi … -135/profile.html

# 707
  • софия
Аз най-накрая успях да гледам моноспектакъла на Мариус 50 години. Не мога да дам отзив, защото толкова ми хареса, че съм без думи.. просто е неповторим Мариус и никога няма да му се наситя.
Един от спектаклите, които не можеш да разкажеш, защото трябва да си там.
Били сме заедно снощи.

Миналата седмица за пореден път гледахме Чамкория. Там здраво съм запецнала. Не мога да определя дали е заради езика или Захари.

# 708
  • София
"Излъгахте" ме и взех два билета за Чамкория Blush.

# 709
  • София
И аз бях на "Мариус на 50". Вълшебен! Много съжалявам, че не съм го гледала, когато е бил млад и е играл "Дамата с кученцето" - първият му моноспектакъл. Гледах го на запис, но друго е наживо.... Ето това е актьорът, който никога няма да ми омръзне!

Пиша тук с една лоша новина, но и за да "предам нататък" един призив, който стигна до мен от артист, когото уважавам. Слушах интервю на Касиел Ноа Ашер, че Театър "Азарян" е опасно близо до фалит. Тя помоли да помогнем, като отидем на представленията до края на месеца - аз бях на "Нощта на покера", ще ходя на 25 март на "Отело - гибелта на идеалиста" и на 26 март на "Животът е сън", за да ги подкрепя - ще ги гледам за втори път. Представленията са много хубави, има хумор, има и екшън, има и смисъл. От април не се знае дали ще има програма или само ще се отдава под наем залата. Явно НДК е пред фалит.

Поздрави на всички, обичащи театъра, малко останахме и все по-малко ще ставаме... Много трудно си намирам другарче да отидем заедно. Преди беше по-лесно, сега хората за друго мислят... и ги разбирам.

# 710
И за мен едно време моноспектакъл беше равно на скука, но се оказа, че жестоко съм се объркала. Най-изключителното представление, което съм гледала, беше Черното пиле на Мариус. Разкошен, перфектен, недостижим. Един човек, а цялата зала изпълва. Без думи, само вълнение. Simple Smile

# 711
  • София
Някой ходил ли е на "Пер Гюнт" да изкаже впечатления? Като махнат сертификата, ще отида да го гледам Wink

Препоръчвам "Peter Gynt" в Театър Натфиз.
Осъвременена историята на "Пер Гюнт" от награден с Оскар жив драматург - Дейвид Хеър. Има мюзикъл елементи, доста е забавно, приятно и е подходящо и за деца над 10 години. Много съвременни препратки...

# 712
  • София
То и от отзиви до отзиви има разлика. Преди години помня как слушах супер отзиви за "Ножица трепач", една колежка се спука да го хвали. Отидох ... е няма такава глупост. Хумор, който изобщо нито ме разсмива, нито изобщо мога да нарека "хумор". Но в същото време хората се смеят на всяко второ изречение. Казах си "явно аз нещо не съм наред" (както и човека, с когото бях). Плоски лафчета и маймунджалъци не ме разсмиват. Единствено ме разсмя звукът на хрупане зад гърба ми, човекът си хапваше солети или пуканки, не знам. И нонстоп чувам "хруп-хруп-хруп", а като настане някаква тишина в залата и този човек замръзваше, мъчеше се да хрупа безшумно, но не му се получаваше. Това ме разсмя повече, отколкото глупостите в "Ножица трепач".
Скрит текст:
Последно ходих на театър точно преди пандемията в Алмати, Казахстан, една пиеса на Карло Гоци ("Счастливые нищие", на руски се играеше) и ми хареса много като изпълнение. "Красива птичка с цвят зелен" я бях гледал в София преди години и също ми хареса, пак е от същия автор.

О, напълно съм съгласна. Имах същото преживяване точно на "Ножица трепач", докато цялата зала се смееше... Затова вече много внимавам и подбирам. По шарените плакати и помпозните заглавия в повечето случаи познавам кое не е за мен.

# 713
  • София
Много ми хареса Майстора и Маргарита в Младежкия, препоръчвам, с леки изключения така си представям книгата (ако има почитатели).
Със смесени чувства съм само за изпълнението на Ивайло Христов, макар че ако по време на представлението ме дразнеше леко, сега като се замисля, може би е бил правилно изигран Пилат Понтийски по този начин. Ще се радвам да чуя мнения за това, ако още някой го е гледал.
Койна Русева обаче е велика, а младият актьор, изиграл Азазел - страхотен!

Olive, много се радвам, че ти е харесала "Майстора и Маргарита"! Споделям резервите ти към изпълнението на Ивайло Христов. Определено не си представям Пилат от романа по този начин - като леко изкуфяло мърморещо старче. Наистина не знам защо беше избрал такава интерпретация на образа. Коровиев - Азазело и мен ме впечатли много.

"Мастора и Маргарита" и според мен е от най-добрите традиционни представления на сезона. Да, не е иновативен театър, книгата ми е любима и също имах някои свои си представи, изградени с годините за някои от героите, но се опитах да гледам на спектакъла, както на всеки филм по любима книга - без очаквания да е направен така, както бих искала. И ми хареса. Направен е умно, с вкус и актьорите много се раздават. Много харесах Бездомни, на мен лично ми допадна Ивайло Христов (и аз си представях Пилат много различно, той е един от любимите ми персонажи, но точно това, че той никак не наподобяваше представата ми, ми позволи да оценя какво нещо е театъра и как един и същ текст, един и същи герой може да бъде представен на сцената тотално различно, макар и да казва същите думи. Това е доказателство, че текстът е само половината представление, другото е режисура, а после и актьорска игра.)

Младият актьор, когото сте харесали в ролята на Азазело - Фагот - Коровиев се казва Боян Арсов. Известен е много в средите, взе ИКАР за водеща мъжка роля за "Животът е сън" едва на 25 години, както и международни награди от фестивали. Играе в Младежки още в "Ромео и Жулиета", в "Азарян" в "Животът е сън" и "Отело - гибелта на идеалиста", в мюзикълите на Софийска опера и балет и е на щат в Сатиричния театър - там препоръчвам "Всички освен мен" на Лили Абаджиева. Признавам - фенка съм му определено и съм гледала всичко с него. В някакъв смисъл ми прилича на Мариус - не че го наподобява, ами че е много ярък, има свой собствен стил и си личи, че голямата му любов е театърът.

# 714
  • София
Ще помоля някой друг да направи следващата тема.

# 715
И аз бях на "Мариус на 50". Вълшебен! Много съжалявам, че не съм го гледала, когато е бил млад и е играл "Дамата с кученцето" - първият му моноспектакъл. Гледах го на запис, но друго е наживо.... Ето това е актьорът, който никога няма да ми омръзне!

Пиша тук с една лоша новина, но и за да "предам нататък" един призив, който стигна до мен от артист, когото уважавам. Слушах интервю на Касиел Ноа Ашер, че Театър "Азарян" е опасно близо до фалит. Тя помоли да помогнем, като отидем на представленията до края на месеца - аз бях на "Нощта на покера", ще ходя на 25 март на "Отело - гибелта на идеалиста" и на 26 март на "Животът е сън", за да ги подкрепя - ще ги гледам за втори път. Представленията са много хубави, има хумор, има и екшън, има и смисъл. От април не се знае дали ще има програма или само ще се отдава под наем залата. Явно НДК е пред фалит.

Поздрави на всички, обичащи театъра, малко останахме и все по-малко ще ставаме... Много трудно си намирам другарче да отидем заедно. Преди беше по-лесно, сега хората за друго мислят... и ги разбирам.
    Да и аз слушах интервюто и! Покъртително просто, как е възможно в 21 век да се унищожава Театър!!! Плачем за Театъра в Мариопул, а тук в България като си имаме чудесен, стилен театър ... се налага артистите да се молят за помощ да не им превърнат сцената в тв студио например или направо да я изкорубят! И то сцена наречена на Големия проф. Крикор Азарян! Аз съм гледала неговата трилогия на Чехов - ами велик режисьор, а явно и Учител след като учениците му се кълнат в него!  И аз бях за втори път на Нощта на Покера - хареса ми дори повече от първия път. Играят много истински - хваща те за гърлото. Имаше доста публика, но за мен не беше достатъчно спрямо качествата на тоя спектакъл. Заслужават повече хора да ги гледат. Слава богу, че имаше вино...щото цялото НДК като мъртво - няма една вода да си вземеш! Ами нали за това са тези финансисти дето са шефове на НДК - да го разработят, хората със желание да го посещават... И аз мисля да отида на Отело утре, не съм го гледала и да помогна! Искам да отида и на Шахнаме. Някой гледал ли го е?

# 716
Плачем за Театъра в Мариопул, а тук в България като си имаме чудесен, стилен театър
Е, сега не е хубаво да се правят такива сравнения. Нещастията и трагедиите не е нужно да ги степенуваме и сравняваме. При всички положения е неприятно. Кино Влайкова беше на ръба на закриването години наред. А помните ли театралната "реформа" на Веждичката отпреди 10 години? Понеже познавам актьори в кърджалийския театър "Кадрие Лятифова", който го сляха с някакъв друг... А разградският театър "Назъм Хикмет" го сляха с драматичния "Антон Страшимиров". Даже имам спомен, че и някакви оперни театри сляха.
Дано се спаси театър "Азарян", жалко, ако наистина положението е плачевно...

# 717
  • София
Една испанска пиеса в МГТ - с много смесени чувства съм - страхотни актьори и слаба пиеса според мен, или поне те извлякоха максимума и я спасиха, вероятно заедно с Б. Харалампиева. С големи очаквания бях, защото харесвам Ясмина Реза - Богът на касапницата, Живот х 3 и т.н., но тук определено имаше моменти, в които, ако не беше играта на актьорите, щях да си тръгна. Може и да не съм била в настроение, разбира се. Някой друг гледал ли я е?

# 718
Бях на азербайджанска пиеса, нещо като "музикална комедия", това беше премиера на "Аршин мал алан" на  Юзеир Хаджибейли. Самата постановка е  на кърджалийския театър на сцената, като в случая гостуваха на Музикалния театър Ст.Македонски в София. Действието на оперетата е в  гр. Шушá -люлката на Карабах.
Скрит текст:
Премиерата е била през 1913 г. в театъра на Хаджи Зейналабдин Тагиев в Баку.

p.s. И понеже по-горе стана въпрос за театъра в Мариупол, не знаех подробности, но погледнах. Всъщност той е взривен, а жертвите са над 300. Е това вече е трагедия. https://bnr.bg/horizont/post/101621828/okolo-300-dushi-sa-zagina … eatara-v-mariupol
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 13:39 от diziler

# 719
  • София
Вчера питах билетния на НТ за Полет над кукувиче гнездо - нищо не знаеха.
Гледах го преди 3г. Има ли нещо подобно, като драматизъм... и мащаб?

ПП: Това ли е най-доброто в МГТ (4-5ред ОК ли е там)?
https://zadkanala.bg/spektakli/praznikyt

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 15:41 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт