Хайде на театър - 8

• 96 388
  • 942
  •   1
Отговори
# 735
diziler, приеми мнението ми с голяма щипка сол. Сещам се, например, че на теб ти хареса "Сцени от един семеен живот", а на мен не особено. Не бих искала да те подведа. Аз съм малко крайна в (не)харесването на неща.

Докато се изнизвах в антракта, дочух един младеж да съпоставя първия път, когато е гледал постановката, с настоящия - т.е. има хора, които се връщат и за повече от веднъж (аз няма да съм от тях). В theatre.art.bg също има добри отзиви.

Мен май ме разочарова и гръмкото описание за неща, които ме вълнуват ("Пиеса за търсене на житейски път, за смисъла на живота, за избора на съдба, за изконната борба на душата."), но не открих в пиесата. Или поне не открих по начин, който да резонира с мен.

# 736
Може, но каквото и да е с рима, няма да го изтърпя дълго. Иначе Сцените от един семеен живот не са нещо кой знае какво, но ми допадна пиесата. Естествено, че не е върхът на сладоледа. И много по-добри съм гледал.
На няколко пъти се каня да гледам "Горката Франция", голяма реклама беше за тази пиеса. Помня, че Фахрадин много слабо играеше в "Забранена любов",  а Сашко Кадиев си го знаем... Май Сашо Дойнов и Катето Евро изнасят цялата пиеса Grinning

# 737
Навсякъде вече се говори , че ръководството на НДК е затворило Театър Азарян - един от любимите ми, ДНК - театъра им за танц и Литературен клуб Перото. Явно назрява страшен скандал. Артистите са се вдигнали - вчера ми препратиха по ФБ да подпиша декларация за подкрепа и спасение на Азарян. Подписах - видях, че над 700 души също... и дори президента Стоянов се подписал, куп известни хора, звезди...Ех тези НДК ръководства - не спряха да крадат толкоз години, докато превърнаха почти цялата сграда в гробище... Дано този път успеят да ги надвият артистите.

# 738
Здравейте. Някой има ли отзиви за "Горчивите сълзи на Петра фон Кант"? Много харесвам Лилия Маравиля и Неда Спасова, но все пак да попитам.

# 739
  • София
Тилда, не следя откога е погрома върху НДК, но все пак помня, че г-н Боршош беше директор на НДК и някъде по същото врему дъщеря му бе назначена в Народния театър, още като ранен студент и директно в главна роля. Помня това,  защото бях впечатлена от млада актриса тип женско фръцкане и рецитация, маниер, който може да постигне всеки, стига да има желание. И тогава си казах: Я да проверя как се стига дотук. Избягвам я.
Но сега, в тази тема, пишете за пореден път за съсипания театър Азарян и потърсих в уикипедиа. Ето:
"През декември 2014 г. г. Боршош е назначен за директор на Националния дворец на културата. През юни 2017 г. е уволнен от министър Лиляна Павлова, към онзи момент принципал на управляваното от него търговско дружество. През 2018 г. срещу него е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост в особено големи размери.
...
На 11 май 2021 г. е назначен за заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ на Столична община
"
Да ни е честит такъв кмет по културата...

# 740
Боршош е отклонил доста средства. Няколко милиона, заделени за ремонт на НДК са отишли.. незнайно къде.
Скрит текст:
А понеже Столичната община все още е окупирана от ГЕРБ (резултатът от последните местни избори сочеше победа за Фандъкова) всички тези известни муцуни, които допреди година се вихреха в цялата държава, сега са назначени на местно ниво, в общините (в които ГЕРБ има кмет). Бившият главен секретрар на МВР Ивайло Иванов сега е назначен за Шеф на инспектората в Столичната община. И още много такива примери.

Дайте линк към петицията за театър Азарян, плс

# 741
Боршош е отклонил доста средства. Няколко милиона, заделени за ремонт на НДК са отишли.. незнайно къде.
Скрит текст:
А понеже Столичната община все още е окупирана от ГЕРБ (резултатът от последните местни избори сочеше победа за Фандъкова) всички тези известни муцуни, които допреди година се вихреха в цялата държава, сега са назначени на местно ниво, в общините (в които ГЕРБ има кмет). Бившият главен секретрар на МВР Ивайло Иванов сега е назначен за Шеф на инспектората в Столичната община. И още много такива примери.

То е Декларация, не е петиция. И тя мисля, че спря да събира имена. Аз успях да се запиша.

# 742
Не знаех, ок. Дано спасят театъра.

# 743
Нищо не срещнах като коментар за Г-жа министершата. Някой да го е гледал? Дали ще е интересно и за 14 годишни или ще се отекчат?

# 744
Търся отзиви за "Празникът". Заслужава ли си?

# 745
Г-жа Министершата ми хареса, но я гледах от позицията на жена на възрастта на главната героиня. Може би емоцията не би била разбрана от много млад човек

# 746
Търся отзиви за "Празникът". Заслужава ли си?
Писали сме за него. Тежка постановка, велика актьорка игра на Бойко Кръстанов, а и не само.
Не е подходяща за деца и тийнейджъри.

# 747
И на мен ми хареса "Госпожа Министершата". Хем е забавна, хем е "поучителна". Не вярвам чак да се отегчат, но и надали ще им е супер интересно.

# 748
[/quote]
 И аз прочетох някои неща за Боршош, но има информация , че през 2021 г. той е оправдан по всички обвинения. Всъщност - отклоняването на средства е станало в периода на ремонта по  Председателството, а Боршош вече е бил аут от НДК. Между другото и на мен дъщеря му не ми допада - хубава ама , някак обикновенна като игра. Въпросът е, че и Театър Азарян и Перото са доста красиви пространства за култура, погледнете повечето амортизирани театри... Все още събират подписи за Декларацията - вече са над 900. Днес е входирана и в Министерски съвет. Сега ще пусна линк към текста на Декларацията от тази сутрин със списъци на имена. Но за да се запишете директно в нея - трябва от ФБ - Снежина Петрова, Касиел Ноа Ашер с никнейм Настася Филиповна, и и една Елена Мечка ги вписват. Абе дано успеят артистите да надвият тази страшна, мелачка на култура... Министъра не ми изглежда много обнадеждаващ, хубаво момче ама без опит и знания...   https://skif.bg/index.php/stzena/novini/10819-nad-700-podpisa-sa … -j4HllKTdJI1qfTOA

# 749
Тази вечер гледах на "Лелята на Чарли" в Музикалния театър (в София). Преиграваха на моменти, но това са на първо място певци, все пак. Хареса ми като цяло. Доста дълга постановка, а хората аплодираха бурно Wink

Общи условия

Активация на акаунт