The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 57 604
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм комбинирала ретиноид с матриксил. Може матриксилът да го слагаш и като воден сандвич, защото съдържа ХК и тя си дърпа влага.

# 556
И аз съм комбинирала ретиноид с матриксил. Може матриксилът да го слагаш и като воден сандвич, защото съдържа ХК и тя си дърпа влага.
Замених хиалуроновата с матриксил, когато ми свърши. Предполагам първо матриксил и после ретиноида?

# 557
Точно така. Върви се от по-рядка към по-гъста консистенция.

# 558
Един по-различен въпрос, миете ли си шишенцата след това, за да си ги ползвате за нещо друго. Отделила съм си само от тъмните няколко, но не знам как да ги почистя хубаво от мазнините.

# 559
Един по-различен въпрос, миете ли си шишенцата след това, за да си ги ползвате за нещо друго. Отделила съм си само от тъмните няколко, но не знам как да ги почистя хубаво от мазнините.
В миялната, но първо на ръка.

# 560
И аз така- първо на ръка и после в миялната. Ползвам ги за масло от жожоба за ноктите и съм си разпределила навсякъде такива шишета и не забравям да ги мажа.

# 561
А капкомерите как ги измивате хубаво от старата мазнина. От кофеиновия серум е ясно, но имам няколко от ретиноли и шипково масло и са пожълтяли гумичките около стъклената пипета, а и тръбичката отвътре е мазна.

# 562
Като се дръпне внимателно стъклената част на пипетата се разглобява, после накисвам с веро, минава и през съдомиялната и няма мазно останало, само оцветяването на капачката отвътре си стои, но на мен не ми пречи.

# 563
Здравейте дами, попринцип не използвам кой знае какво за лицето си.. най-много да го мина с тоник или мицеларна вода.. но вече виждам, че имам по-сериозна нужда от продукти.. на своя глава си взех три продукта на марката. Вкарала съм двата без серума в рутината си. 

Как се ползват трите?
1. Squalane Cleanser
2. Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in vit F
3.Natural Moisturizing Factors +HA

В тази последователност ли да бъдат? И мога ли да прилагам рутината сутрин и вечер ако кожата ми не покаже някаква лоша реакция?

# 564
Tap-tarap, да в тази би трябвало да бъдат.

# 565
Благодаря много .. до колкото чета от тук и там май успях да се орентирам

# 566
Здравейте доста чета за козметиката ,но май повече се обърках.
Може ли съвет кое кога да ползвам
На 37 години съм с мн чувствителна кожа .
Ще се радвам на вашите мнения кое да си взема и как да комбинирам .
Благодаря ви

# 567
А знаете ли дали има подходящ продукт за розацея?

# 568
  • София
И аз се интересувам от продукт подходящ за чувствителна кожа с розацея. На места вече виждам бръчици и отпускане на кожа. Искам да пробвам buffet, но не съм сигурна 100% сигурна дали не предизвитва раздразневия докато привикне кожата (за ретинола съсигурност знам, че дразни)
И също се чудех кое е най-добре като за начало-  buffet или  buffet + Cooper peptides или Matrixyl, от кое сте видяли най-голям ефект и много ли са силни като състав за чувствителна кожа.

# 569
Отново да помоля някой да сподели как се извършва доставката след Brexit и след промените от 1-ви юли?

Общи условия

Активация на акаунт