The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 420
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Раздразнена ли ти е кожата по някакъв начин? Имаш ли някакви ранички, пъпки и т.н.

Не. Само този дискомфорт след нанасяне, който трае около 30мин.

# 721
Здравейте, искам да попитам дали може да ми кажете как да съчетая продуктите на  the ordinary, които имам. Нова съм в грижата за лицето с тази марка
А те са:
- 100% plant-derived squalane серум
- niacianamide 10%
- hyaluronic acid 2%
- AHA 30% +BHA 2%
- glycic acid 7% tonic
- vitamin c suspension 23%
- retinol 1%

# 722
Здравейте, искам да попитам дали може да ми кажете как да съчетая продуктите на  the ordinary, които имам. Нова съм в грижата за лицето с тази марка
А те са:
- 100% plant-derived squalane серум
- niacianamide 10%
- hyaluronic acid 2%
- AHA 30% +BHA 2%
- glycic acid 7% tonic
- vitamin c suspension 23%
- retinol 1%
Хм, доста силни и "биещи" се  продукти. Напиши какви проблеми се борят и каква е кожата, за да те ориентираме с какво да започнеш.

# 723
Кожата ми е смесена към мазна. На носа и брадата имам черни точки, а на бузите разширени пори. Появяват ми се по бузите дебели подкожни пъпки.

# 724
Може да пробваш в началото така:
Сутрин ХК, нанесена с воден сандвич, ниацинамид, хидратиращ крем или гел, слънцезащита. Вечер двойно почистване ХК, нанесена с воден сандвич, ниацинамид, ретинол 2 пъти седмично (доста силен си си избрала, бих ти препоръчала Гранактив ретиноид 2 % емулсия за начало), хидратиращ нощен крем. В дните, в които не ползваш ретинол, може след почистването да ползваш тоника, после ниацинамид и крем. Пилинг маската веднъж седмично и после крем, после може да я увеличиш до 2 пъти седмично. Не я съчетаваш с другите продукти в една рутина. Аз лично си я правя в почивните дни през деня, а вечер си ползвам ретинола.  Като свикне кожата, може да увеличиш честотата на ползване на ретинола, а после и да включиш вит. С сутрин, но по схемата ХК, вит. С, хидратация, слънцезащита. Ниацинамидът го пропускаш, тъй като има конфликт с вит. С.
Въвеждай всичко много бавно и внимателно и ползвай добра хидратация и задължително слънцезащита.
Моята кожа е  суха и  към вит. С добавям ресвератрол, но може би при теб  ще омазни. На мен лично ретинола ми докара жестоко изгаряне на кожата, докато ретиноидът съм съчетавала с червения пилинг в една рутина без поражения. Може да пробваш да  изградиш толерантност първо с него, преди да скочиш на  високата концентрация.

# 725
От това което разбрах значи:
(1)
Сутрин- почистване, Х.К., сквалан,SPF
Вечер - почистване, гликолова к-на, ниацианамид

(2) сутрин - почистване,ниацинамид, spf
Вечер- почистване, ХК, ретеноид(по-слабия вариант), крем

(3) сутрин- почистване, ХК, сквалан,spf
Вечер- почистване, АНА-ВНА, крем

(Извинявам се за дългия пост)

# 726
От това което разбрах значи:
(1)
Сутрин- почистване, Х.К., сквалан,SPF
Вечер - почистване, гликолова к-на, ниацианамид, сквалан и евентуално крем

(2) сутрин - почистване,ниацинамид, spf
Вечер- почистване, ХК, може и ниацинамид, ретеноид(по-слабия вариант), крем

(3) сутрин- почистване, ХК, сквалан,spf
Вечер- почистване, АНА-ВНА, крем

(Извинявам се за дългия пост)
Добавих някои неща с италик, че те виждам как да променя цвета в момента. Зависи какво понася кожата ти, но аз лично бих добавила лек хидратиращ крем след серумите. Киселините са доста изсушаващи и  може пресушаването да доведе до прекомерно производство на себум и да влоши състоянието. Също така не се стряскай, ако в началото ти избият повече пъпки, това е т.нар. purging effect - натрупаната в кожата мръсотия се чисти и избива ударно. Ниацинамид може да включваш във всички рутини. Няма конфликт, освен с вит. С, а действа добре на черните точки и порите.

# 727
Много благодаря!

# 728
Здравейте, искам да въведа в рутината си The Ordinary Matrixyl 10% + HA, как да го направя? Интересува ме също как да го съчетая с THE ORDINARY Niacinamide 10% + Zinc 1%? Благодаря, дами ☺

# 729
Матриксил съм ползвала в сутрешна и вечерна рутина без проблем, но не ползвам продукти, с които има конфликт. С Ниацинамид съм съчетавала без проблем. Единствено има нужда от овлажняване с флорална вода кожата, заради ХК в него. Иначе ми дърпа и опъва.

# 730
Благодаря много! Първо нанасям ниацинамид, после флорална вода и след това матриксил, така ли? ☺
Матриксил съм ползвала в сутрешна и вечерна рутина без проблем, но не ползвам продукти, с които има конфликт. С Ниацинамид съм съчетавала без проблем. Единствено има нужда от овлажняване с флорална вода кожата, заради ХК в него. Иначе ми дърпа и опъва.

# 731
Аз нансях Ниацинамид, Матриксил и флорална вода.

# 732
Здравейте, знам че Ниацинамида и Витамин С не са съвместими заедно, но мога ли да нанасям Витамин С - вечер, а Ниацинамид - сутрин ..? И хеалуроновата киселина с кой от двата продукта и как точно е най-добре да я използвам ?

# 733
Здравейте, знам че Ниацинамида и Витамин С не са съвместими заедно, но мога ли да нанасям Витамин С - вечер, а Ниацинамид - сутрин ..? И хеалуроновата киселина с кой от двата продукта и как точно е най-добре да я използвам ?

Може едното сутрин, другото вечер, да.
Иначе само на ТО има несъвместимост.
На други марки може да се комбинира вит.С и ниацинамид.

# 734
Да допълня - ХК може да нанасяш и с двете.

Общи условия

Активация на акаунт