Размяна на парфюми - 69

• 68 325
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
Има всякакви парфюмани сред нас - и щедри, и точни, и разбрани. Давали са ми,  давала съм и то не от парфюми, които не понасяме.

Конкретният казус би бил по-скоро изключение. Очакваме отсрещната страна да представи позицията си.

# 676
Като гледам не съм единствената получила менте.
Всеки си има причина поради която е премълчал. Преди повече от година аз бях от другия бряг - обвинена, че предлагам парфюм със съмнително качество.Чувството, че някой те е прецакал /търговец/и ти го правиш в момента е много гадно. Аз от моя страна ще й дам време да преосмисли постъпката си и очаквам адекватна реакция.

# 677
Ина, не разбрах или съм пропуснала факта, който предполага, че парфюма е менте
Надявам се да не го видя повече в размените
. Къде е въпросния парфюм в момента? Получихте или отказахте пратката?

# 678
И на мен ми се е случвало да ми заявяват тук цена по-висока дори и от Дъглас, широко известен с най-високите цени в цяло БГ.
Всички знаем че често пазаруваме от намаления и промоции, или с отстъпки, кодове и купони, и подобни цени ми идват некултурно нагли опити да взимат краставичар за обикновен ратай. Не знам защо понякога хората предлагащи нещо за размяна си мислят че ответната страна не знае цената на това към което проявява интерес и може да бъде нагло излъган с двойна цена. На мен лично ми се е случвало тук една дама да ми поиска 95 лева за ползван тестер на парфюм на който аз мога да си купя чисто нов тестер за 55 лева и то с безплатна доставка, тоест крайна цена.
Аз лично знам цените на всички парфюми от които се интересувам и преди да предложа мойте за размяна гледам актуалните цени на пазара, защото аз може да съм го взела за 100, но ако същия сега струва 70, и моят е и ползван разбира се че това трябва да се съобрази при размените, а не да се настоява че е струвал еди си колко и сега трябва да се размени отново за толкова че и повече.
На такива нагли хора им напомням че няма смисъм да взимам техния ползван продукт като мога да си го взема нов и по-евтин.
Аз лично от деситилетия пазарувам само от утвърдени и проверени сайтове и ако съм имала съмнение че нещо не е читаво съм го връщала веднага без дори да се замисля, и вариант да запазя подобно нещо за мен няма, защото парите не растат по дърветата и аз си ги уважавам много. Затова ми е много трудно да се съглася с мнения от рода на " Аз не знаех че е менте" особено от хора участващи във форума. Защото ако участват в него значи знаят за проверените ни сайтове и къде е най-изгодно всичко.
Ако някой е решил да продаде нещо или да го размени то е хубаво да каже и от къде е закупено това нещо може и на лично не в поста. Аз например помня мойте покупки от къде са. Трябва да се предоставят и снимки (по-добре на лично за да няма злоупотреби с кражби на снимки), да се изисква задължително преглед при получаване. Също така съфорумци с малко мнения и регистрирани наскоро трябва да се гледат с подозрение. Аз лично не бих направила размяна с такъв потребител никога.
Най-важното което трябва да се разбере че некоректните потребители на форума за размени ще бъдат изключвани от участие в него и няма да бъдат толерирани по-никакъв начин. Смятам че хората тук които целенасочено разпростряняват ментета трябва да разберат че номерата им няма да минават и е най-добре да си търсят друго място за изява!

# 679
Ина, не разбрах или съм пропуснала факта, който предполага, че парфюма е менте
Надявам се да не го видя повече в размените
. Къде е въпросния парфюм в момента? Получихте или отказахте пратката?

Развалих размяната с дамата,като и обясних,че парфюмът е мента,а съм сигурна в това,понеже го ползвах в продължение на години и то само него.познавам го и на сън.Най-интересното е,че самото шише беше ок,но течността с различен цвят и миризма .Посъветвах жената,на която го върнах, да се обърне към съфорумката,от която го е получила .Какво е станало после,не знам.

# 680
В OLX е пълно с обяви на празни шишета от оригинални парфюми и от там се започва цялата история с "докараните" ментета. Аз лично не знам що за човек трябва да си за да си продаваш празните шишета от парфюм, но ето че има всякакви "тарикати", а после и жертви.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 21:00 от Lale_Lili

# 681
Все се каня да питам при бартер в тази тема  как точно се случнвт нещата? Моля някой да ги опише по стъпки. Въпрос на договорка, но все пак...
Lale_Lili, браво за този пост, абсолютно точно и синтезирано. Нямах нерви да го напиша Hands Clap
Дано се разпознаят и осъзнаят част от списващите.
Ина, добре, че нещата са приключили благополучно за вас.
Да, не пасем трева. Арсенала ми е малък /лично мнение /, но пък знам какво търся и ми е тъпо да снимам импровизирано, за да докажа на потребител регнат преди няма и 2мес /стар, нов, клонинг, парашутист-все тая/, че съм изразходила колко бутилки и имам в запас, пък съм наясно и с цената....но пък всеки е свободен да си обяви такава.
Като кажа, че съм изразходила 100мл Номад Абсолю колко от вас ще си помислят, че съм си купила бутилка100мл? Close Всъщност не ми е тъпо, жал ми е.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 07:38 от bubanka

# 682
Chergui Serge Lutens отливка 5мл без 4 фъс. Купувала съм я от частна колекция,  правена е на 27.01.

Търся за проба най-много Borneo 1834 Grinning или Ambre sultan SL, някоя Delina
Делина ме намери Simple Smile
Отливката Chergui SL е все още налична за размяна

# 683
Здравейте,
Виждам, че към новите потребители се гледа с недоверие, но в даден момент всеки е бил с такъв статус 🙂
Съвсем наскоро попаднах тук, по препоръка на приятелка, който ми каза, че преди време е направила няколко успешни размени, от несполучливи подаръци. Реших да опитам, защото и аз имах парфюм, с който не се сработихме. Получих както оферти за размяна, кои равностойни, кои не, но всеки е в правото си, така и предложения за продажба.
Така или иначе, за месец осъществих две размени с много приятни дами от форума, на които благодаря за доверието и мисля, че трите останахме доволни.
Колкото до изпитаните сайтове, аз лично нямам особено доверие, въпреки промоциите и доста по-ниските цени, защото моя близка работеше за такъв и качеството на предлаганите от тях продукти е доста съмнително. Предпочитам да дам малко по-висока сума, но да знам, че това, което купувам наистина си заслужава. Всеки решава за себе си 🙂
Пожелавам на всички прекрасна и ароматна нощ 🙂

# 684
"Също така съфорумци с малко мнения и регистрирани наскоро трябва да се гледат с подозрение."

Ето това ме провокира.
Има го и обратния случай - новорегистриран потребител, с малко мнения, но с интерес към парфюмите и някаква дребна колекцийка, който решава да размени нещо интересно тук и тъй като не е познат, пък и е неориентиран в обстановката, опитна потребителка с много мнения му дава в замяна на неговия парфюм менте.
Още си пазя и парфюма, и едно от съобщенията й на лични, за да не я забравя коя е. Вече май не я срещам много-много тук, не че аз влизам често, де. Не направих проблем тогава, замълчах си. А и представяте ли си какво щях да си навлека тук, ако се бях обадила. Някаква си, дето ей сега се е появила, срещу уважаван член на парфюмната част на форума! Парфюмът може би е бил неудачен подарък за нея, но не вярвам да не е знаела, че не е съвсем ок.
Както и да е, минаха много години оттогава, споменавам случая само защото се подразних от написаното по-горе.
Та щом трябва да се гледа с подозрение на тези с малко мнения, ок, като трябва - трябва. Но не е лошо и тези с много мнения да са по-самокритични. Коректността и добронамереността в отношенията не са задължително правопропорционални на броя написани мнения.

# 685
Изпитаните сайтове са "изпитани" точно поради тази причина че са се споделили мнения дали нещата продавани там са ментета или не.
Смятам че мнението ви не е особено подплатено с пример, защото има сайтове и сайтове. Ако вече кажете че вашата приятелка е работила в Елинор, Парфюми шоп, Нотино, Парфимо и Венера козметикс и това не са места на които можем да се доверим въпреки стотиците доволни от там потребители, мога да се съглася да повярвам на източник от офиса и вътрешен човек, но за разтегливо мнение не подплатено с факти не мога да кажа окей.
Бъдете така добра и споделете за кой сайт работеше вашата приятелка и ако е от списъка с наши изпитани ще го вземем в предвид. Благодаря!

Относно по-старите членове, това може и да е така, но не го вярвам особено. Винаги има изключения от правилото, но ако се хващате буквално за думите ми, то съвсем не сте разбрала смисъла на общата картина която визирам. Хубаво е нещата да се погледнат цялостно и общо преди да се раздробяват на думи и изречения, които да се третират както му е удобно на всеки за да извлече полза или повод за "кавга".

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 22:43 от Lale_Lili

# 686
maggymagic, Бихте  ли споделили опасенията си с факти-евентуално доказани поръчки, скрийншот? За Кой точно изпитан сайт е работила вашата близка? Моля светнете лампите!
"Колкото до изпитаните сайтове, аз лично нямам особено доверие, въпреки промоциите и доста по-ниските цени, защото моя близка работеше за такъв и качеството на предлаганите от тях продукти е доста съмнително".
Кофти! Много кофти! Който умее да чете между редовете.  
Аман и амин! Тя литературата се оказа сложна наука Joy

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 22:59 от mimoza7710

# 687
  • София
Хора, мисля, че ако Arusi спира да коментира размяната, темата ще се разводни в друга посока. Сайтове и т.н коментираме на друго място.

# 688
Все още разменям Франк 29/30 мл.
Моля някой да се смили над него и мен. 😥

# 689
Относно по-старите членове, това може и да е така, но не го вярвам особено. Винаги има изключения от правилото, но ако се хващате буквално за думите ми, то съвсем не сте разбрала смисъла на общата картина която визирам. Хубаво е нещата да се погледнат цялостно и общо преди да се раздробяват на думи и изречения, които да се третират както му е удобно на всеки за да извлече полза или повод за "кавга".
Натъжена съм да науча, че не вярвате особено на написаното от мен. Както и притеснена, че не съм схванала смисъла на общата картина, която визирате. Приемам сериозно препоръката Ви да погледна нещата цялостно и общо, преди да ги раздробя на думи и изречения и изразявам искрена загриженост и съжаление, ако съм оставила впечатление, че търся повод за кавга, третирайки казаното от Вас в смисъл, който не сте имали за цел да вложите или иначе казано - както ми е удобно.
Оставам с уважение и добри чувства към Вас.
С което смятам да приключа темата.

Общи условия

Активация на акаунт