Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Приятели ~ тема 131

• 33 190
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
Аз исках да видя силна Наре - не стана.

За това, че Наре не е показана като силна жена, вината носят предишните сценаристки.
За Гедиз- да, не беше нужно непременно да го убиват.

Краят на Наре е нескопосан, но какви бяха вариантите?
Да замине или да я убият.
Избраха да замине, за да падне вината върху нея, надявайки се така зрителите да приемат по-лесно една нова любов за Санжар.
Изоставен, захвърлен, има право на ново начало.
Ако беше загинала,  Наре става жертва, не може да бъде очернена, това задължава в по-голяма степен Санджар да остане верен на своята първа и най-голяма любов.
Предполагам, че така са разсъждавали.
Но в крайна сметка се оказа, че и двата варианта са еднакво неубедителни за зрителите.
Може би ако имаше скок във времето или по-плавен преход, усещането щеше да е различно.
Но трябва да се разбере, че се работи на пожар, и нещата не могат да бъдат изпипани до последния детайл.
Друг е въпросът доколко професионално е това.
Няма как всички да останат доволни.

# 316
  • Яко в Матрицата...
Да, предишните сценаристи започнаха това олекотяване на образа на Наре, новите го довършиха. Просто споделям какво аз исках да видя. И че няма да го видя, разбрах още в последните два епизода на първи сезон.

Какво е казал народът - бързата работа, срам за майстора. Толкова...

Ей това е да си баща на девойка Grinning Голям фен е Ураз Sunglasses

# 317
  • между морето и небето
Не съм се съмнявала, че новата героиня я вкараха, за да може Санджар да намери нова любов, нов живот, да забрави легендата и неговите постъпки и отношение към досега представените събития да възтържествуват. Ако СЦ не го възнаградят с нова любов, то отчасти ще реабилитират Наре, а те я затриха отраз и очерниха образа и достатъчно. Не вярвам да се изметнат  и да поддържат добри спомени за нея в живота на Ефето.

# 318
Аз исках да видя силна Наре - не стана. После исках Гедиз да отиде някъде далеч от Наре и легенрадната легенда - пак не стана...

Ако пофантазираме, може да го докараме до силна Наре Smirk
Според нея, тя носи нещастие на всички, които обича. Мелек иска да бъдат щастливо семейство, но за Наре се оказа невъзможно това, явно тежестта на миналото е по голяма, отколкото си е мислила...
Приятелството, братството на Санджар и Гедиз е сринато, бизнеса им също, Ефеоглу останаха без дом, семействата воюват... Тя се разпозна, като причината за всичко това. Причини- много, но тя пое целия товар отново.
Отказа се от себе си, от щастието, от бъдещето, от сърцето си,... Понесе всичко на своя гръб и тръгна към Ада, за да имат шанс, след като преболедуват, Мелек и Санджар да си създадат собствен Рай.
Погледнато от този ъгъл, да, Наре е много силна жена.

Що се отнася до Гедиз, той всъщност наистина отиде далеч Smirk По далеч, отколкото ми се искаше Cry
Далеч от лошия и разреден вкус на посредствеността Sunglasses

# 319
  • Яко в Матрицата...
Джули, аз имам друга представа за силна жена.

А за Гидьо си права, отиде твърде далеч... Но пък стана легендата на дизито Grinning

# 320
Рени, и според мен силната жена и майка е нещо друго, но нали все пишат, че нищо не сме разбрали, та реших да подхвърля и друга гледна точка Grinning

Каквото и да е, едно е сигурно- в моите очи Наре не може да е черна невър Sunglasses

# 321
Бъдете сигурни, че ако се беше наложило Енгин да излезе, а не Неслихан, и на Наре щяха да й намерят набързо нова легендарна любов. Grinning
Това е положението с телевизионните сериали.
Една серия да мине, друга да дойде.
Докато не се смени моделът, по който се подготвят и снимат телевизионните сериали, зрителят трябва да държи очакванията си под нулата.
Ако се появи някоя "бяла врана"- супер, ако не- примиряваш се и гледаш или не гледаш.

Най-доброто лекарство за вас е бързо да излезе нов проект на Неслихан и Ураз.Grinning
Иначе дълго ще страдате какво е можело, а не се е случило с Наре и Гедиз.

# 322
  • Яко в Матрицата...
Варна, да Grinning и Наре щеше да се преориентира набързо Joy Аз си я критикувах доста, ако беше станало така, пак щеше да го отнесе от мен. В моите очи Наре има една много голяма черна точка - неблагодарността, която прояви към Гедиз. Разбирам, че обичаше Ефето, че само търсеше повод да се жертва за бащата на дъщеря си, но при положение, че в живота й е имало малко хора, които са я разбрали и вярвали, не може с лека ръка да зачерква един от тях.

# 323
Ново от сторито на Несли.

# 324
Цитат
В моите очи Наре има една много голяма черна точка - неблагодарността, която прояви към Гедиз.

Така диктува стереотипът, по който се представя любовта в дизитата.
Заедно до щастлив край или до смъртта на един от двамата. Grinning
Може любовта да е токсична, болезнена, разрушителна, неистинска, даже безсмислена- няма отказване, търпиш докрай.

Ето това много ми хареса от коментара на Неда преди няколко дни.

Цитат
Можеха да създадат различна история за куража да пуснеш онова, което някога си обичал, но вече ти носи само болка, за борбата по пътя нагоре от дъното, за любовта на една майка към детето й, за любовта, която те учи на самоуважение.

Щеше да бъде наистина по-различен ракурс към любовта.
Раздялата не винаги е нещо лошо.
Много често е път към истинското щастие и любов и за двамата в една затормозена връзка.
Даже имам пример от истинския живот в главата си.

# 325
  • Яко в Матрицата...
Нямаше нужда да се влюбва в Гедиз, само да не забравя, че е бил до нея и дъщеря й в труден момент.

Точно това, което написа Неда, исках да видя и аз, това е силната Наре от моите представи.

Най-големият проблем на турските дизита е, че представят жени, които не обичат себе си и изобщо не се ценят. Губят себе си, за да са “щастливи” с единствения и неповторимия...

# 326
  • Плевен / София
Момичета, ние можем да си съчиняваме много неща по картинка, но в сериал, в който слагат думи в устите на героите, за да не остане никакво съмнение, че Ефето е добър и милостив, да оставят да виси нещо такова, ми е много смешно. Честно. В последната серия Халисе ни обясни, че няма нищо лошо в това Санджар да се занимава с непозната жена и нейните проблеми...
Но беше голям проблем, когато се занимаваше с майката на дъщеря си Наре....

# 327
А, не мисля, че някоя от нас страда за дизито и какво е можело да бъде...

# 328
  • Яко в Матрицата...

Червено шапо, червено палто... SunglassesHeart EyesGrinning

# 329

Като Червената шапчица е. Grinning Heart Eyes

savovas, аз съм от тия дето страдат за дизито. С такова нетърпение го чаках и когато се почна и като видях и каква история показват между главните герои ми стана болно. Супер крайно начало поставиха, но как да е, преглътнах с надежда за добро развитие. Е, накрая загорча още повече. Grinning Та, ще си страдам сигурно дълго за това дизи, че така се получи, понеже съм еднакво фен и на Неслихан, и на Енгин и исках да ги гледам заедно в нещо хубаво, ама.. късмет. Сега освен в някоя реклама да се моля да играят заедно. Joy

А финала на Наре, аз лично не го разчетох като "лошата майка", а точно както някой по-голям писа - майката и жената, която се жертва за любимите хора. С Това писмо и заминаване за мен тя целеше да ги накара да я замразят, за да могат да продължат и да бъдат щастливи без нея. Както и Санджар да не я потърси. Тъй си го тълкувам аз, че да ми е по-малко болно на душата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт