Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 496
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Вероятно им е по-лесно да ги обработват после някак си. Може да имат някаква програма, знам ли?!? Иначе pdf си съхраняваш от word, като дадеш save as и отдолу под прозорчето с името може да избереш от падащо меню pdf. (в случай, че не знаеш как става...)

# 181
За да не се размества текста при отваряне и принтиране.

# 182
Да и аз си мислех да пратя само СV и мотивационно писмо, но после видях изискването за pdf и съвсем се озадачих...
Поради каква причина моое да искат да е pdf?

Аз лично никога не съм пращал CV/мотивационно на формат различен от PDF. По прегледно ми е и повече ми радва окото така. Но като изискване никъде не съм го виждал.
Да кажем, че това изискване е като неписано правило за мен Grinning

Щом има HR-ки имам въпрос, който именно от HR беше зададен и почнах да се замислям дали съм дал адекватен отговор.
Въпросът беше следния: Дали бихте помогнали на колега, който изостава, ако да - системно ли?
Моят отговор беше следния: Да, бих помогнал стига моите задачи да не изостават и за определено време бих помогнал. Ако вече системно се иска помощ от мен - ще поговоря първо с колегата, ако не се оправят нещата - ръководител на екипа. В крайна сметка всеки подписва договор с определени права и задължения и никой не е длъжен да върши работите на другите.

Това ми бяха 90% от думите. Как го приемате, адекватно или не?

# 183
Смятам, че е добре.
Аз съм по пестелива с думите и бих казала - Да, бих помогнала, ако не е системно.

# 184
Питам, защото отговора ми не беше видимо задоволителен от отсрещната страна./не ме одобриха естествено/ Лично аз започнах да си мисля дали бъркам някъде.

# 185
И на мен ми е любим, но се опитвам да мисля като тях.Да не говорим,че имам опит и знам за какво говориш.Виж линка , има доста интересни варианти в тубата.

https://www.youtube.com/watch?v=dwnnALooFEk

О, не, любимия ми въпрос за след пет години. До сега никога не се е сбъдвало това как се виждам и какво в действителност става. Живота поднася много изненади. Преди 5 години определено не се виждах на сегашното си място и то даже е далеч и от най-смелите ми мечти.

А всъщност какъв е правилния отговор на този въпрос?

# 186
Благодаря ви за отговорите, но сега ми изникна и друг въпрос.
Как да кандидатствам през джобс със CV в pdf формат. Не позволява да се качи при моите файлове... и после при самото кадидатстване как го изпращате?

# 187
  • София
How to answer "Why do you want to leave your current job?"
1. Be clear about your reasons for exiting

Take time to write down all the reasons you’re looking for a new opportunity. I

И каква беше целта на горния чаршаф?
Да покаже Крисито колко е навътре?
Или да покаже колко добре владее английски и е над нас?
Или пък ще си подобряваме английския?
Че той вече е задължителен + втория език, всеки го знае.
Смешно е вече с тези чуждестранни практики.
То май няма толкова могъщи фирми, колкото ЧРки и подобни се наппреварват тук да ни изкарат тъпи мизерници.

# 188
Питам, защото отговора ми не беше видимо задоволителен от отсрещната страна./не ме одобриха естествено/ Лично аз започнах да си мисля дали бъркам някъде.

Те може да си търсят човек за всичко и да попълва дупки всякакви....мерси аз викам на такваз либоф!
Катоса видели, че не си склонен да вършиш всичко и на всяка цена, може затова да не са те одобрили. Не е и нужно да работиш за смотани фирми.

Как да кандидатствам през джобс със CV в pdf формат. Не позволява да се качи при моите файлове... и после при самото кадидатстване как го изпращате?

Преди можеше да се качва точно в "моите файлове". Скоро не съм пускала СВ, та не знам, може да има промени някакви....

Aisha, +1 Wink

# 189
Благодаря ви за отговорите, но сега ми изникна и друг въпрос.

Като за начало, отиваш на секция Вашите файлове/нещо подобно/ и качваш там файловете, които искаш да качиш. След което отиваш на някоя обява и отиваш на кандидатстване/стига да не те препрати към техния сайт/. Излиза ти нов прозорец - на него имаш 3 полета + едно голямо за мотивационно писмо. На тези 3 полета имаш падащо меню, от което всъщност ти излизат "твоите файлове", които си качила и си ги избираш/ при кандидатстване в джобс имаш право на 3 файла макс + текст/мотивационно/.
По принцип това е процедурата, а каква грешка дава ,че не позволява да се качват PDF файлове, аз нямам никакъв проблем.

# 190
Целта беше да се покажат възможни варианти за отговори. Не, не показвам колко съм навътре или ниво на английски. Когато някой пита е добре да се отговори защо. И не от позицията на HR,а от позицията на предприемач и наемащ хора. Английския не винаги е задължителен, да не говорим за втори. Може и да важи за София, но не и за останалата част от страната.
Колкото и знания да имаш, е важно и как приемаш критиката.Едно от най-важните умения е именно това. Това се търси на едно интервю, защото ако не си способен да я приемеш и разбереш къде грешиш, никога няма да си полезен за компанията, за която работиш и за себе си.Процес на израстване....

How to answer "Why do you want to leave your current job?"
1. Be clear about your reasons for exiting

Take time to write down all the reasons you’re looking for a new opportunity. I

И каква беше целта на горния чаршаф?
Да покаже Крисито колко е навътре?
Или да покаже колко добре владее английски и е над нас?
Или пък ще си подобряваме английския?
Че той вече е задължителен + втория език, всеки го знае.
Смешно е вече с тези чуждестранни практики.
То май няма толкова могъщи фирми, колкото ЧРки и подобни се наппреварват тук да ни изкарат тъпи мизерници.

# 191
  • Бургас
Е, да де, ама как хем да си честен с причините за напускане (както съветват в точка 1), хем някакси да замазваш и да не изглежда, че напускаш заради пари/лоши условия/други причини.
Точка 1 противоречи с целия останал текст.

# 192
Явно не се е получавало от телефон. От компютър качих PDF формат CV  и се надявам да имам късмет..., и на мен така ми изглежда по-пригледно.

# 193
Затова по интервюта масово се говорят глупости и HR-ите само кимат със задоволство колко добре отговарят някои кандидати. После се оказва, че точно тези идеални, дето са много "научени" как да приемат критиката, едвам си разбират от работата и не се вписват изобщо.
Винаги са ми били супер тъпи тези въпроси от рода на какъв плод си, как се виждаш след 5 години, ако спечелиш от тотото, какво ще направиш и т.н.
По-назад четох нечие мнение, че е назначавана само при интервю директно с шефовете. Като се замисля, и при мен е така. Интервюта с директор и/или пряк ръководител и въпроси основно по длъжността.

# 194
Използвай негативното, за да направиш позитивно.На всички е ясно, че причините са 3-пари, лоша работна обстановка или липса на кариерно развитие. Фокусираш се на натрупания опит, но и подчертаваш, че за съжаление е нямало възможност за израстване и поемане на повече отговорност. Аз бих взела човек, който търси да се развива .Концентрирай се върху начина, по който поднасяш информацията.

Аз не мога да коментирам качеството на HR в България.Последното ми интервю в Англия беше от 5 нива с психолози,които знаеха всяко мое кимване какво означава. Като силно изразен интроверт, само можеш да си представиш какво ми е било.В България , но и не само умението да четеш хората , го владеят малко.Да не говорим за девойки на по 22 години, завършили вчера и сега почнали работа. Мен са ме оценяли и такива с 20+ години стаж, които изобщо си нямат идея какво означава интроверт или екстроверт и как да подходят.
Моят съвет е първо изучи себе си и работи на слабите си места.

Е, да де, ама как хем да си честен с причините за напускане (както съветват в точка 1), хем някакси да замазваш и да не изглежда, че напускаш заради пари/лоши условия/други причини.
Точка 1 противоречи с целия останал текст.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 22:01 от kissi1983

Общи условия

Активация на акаунт