Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Смених си работата наскоро. Новата е от същото естество, но нещата са още по-зле, сравнявайки с предишния работидател. Ако го упомена в CV-то вероятно и до интервю не бих стигнала. Как се лавира в такава ситуация, при търсене на нова работа?

Аз не бих го упоменавала, ако срокът на работа е само няколко месеца - ако ме попитат защо не съм работила тези месеци, ще посоча лични причини.

The Catcher in the Rye, в твоя случай май ще стане нещо, само ако си намериш друго място и съобщиш на мениджмънта в настоящата фирма. Това може да ги накара да ти повишат заплатата, да променят задълженията, с които те товарят, и т.н. Може и в този разговор да им обясниш как ще се отрази на работата на фирмата твоето напускане, ако те сами не могат да го осъзнаят.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 16:33 от winni_

# 376
  • Русе
И аз забелязвам нещо подобно. Когато си вършиш работата, без много да мрънкаш, без да демонстрираш колко много и колко трудна работа вършиш, началниците си мислят, че не правиш кой знае какво, че това, което вършиш е лесно. Ако все се хвалиш какво си свършил и колко е полезно това за фирмата, те наистина си мислят, че е така.

# 377
И аз забелязвам нещо подобно. Когато си вършиш работата, без много да мрънкаш, без да демонстрираш колко много и колко трудна работа вършиш, началниците си мислят, че не правиш кой знае какво, че това, което вършиш е лесно. Ако все се хвалиш какво си свършил и колко е полезно това за фирмата, те наистина си мислят, че е така.

Да, а се предполага работата им да е точно да следят кой си върши задълженията и с какво качество, за да ръководят отдела/фирмата пълноценно.

# 378
  • София
За съжаление, е точно така. Работиш, не се оплакваш и всички си мислят, че работата е ок. Като кажеш, че има проблем, ти съчувстват, но до там.
След 8 г и половина във международна фирма си подадох предизвестието днес, защото работата като съпорт не ми харесва, а ме сложиха там последната една година, сред като предния ми тийм го разпуснаха. За съжаление, трябва и да си изчакам предизвестието от 2 месеца, а мен тази работа ужасно ме натоварва и не знам, как ще се справя психически, но не искат да ме пуснат по-рано. Чудя се, дали болничен не би помогнал, но не знам, колко мога да взема.

# 379
Мисля, че до 30 дена от личния лекар можеш да си пуснеш болничен.

# 380
За съжаление, е точно така. Работиш, не се оплакваш и всички си мислят, че работата е ок. Като кажеш, че има проблем, ти съчувстват, но до там.
След 8 г и половина във международна фирма си подадох предизвестието днес, защото работата като съпорт не ми харесва, а ме сложиха там последната една година, сред като предния ми тийм го разпуснаха. За съжаление, трябва и да си изчакам предизвестието от 2 месеца, а мен тази работа ужасно ме натоварва и не знам, как ще се справя психически, но не искат да ме пуснат по-рано. Чудя се, дали болничен не би помогнал, но не знам, колко мога да взема.

Може би просто трябва да мислиш за последния работен ден като за светлина в края на тунела. Намерила ли си си ново място или поне мислила ли си накъде да се насочиш?

# 381
Можеш спокойно да си пуснеш болничен. Два месеца са доста време за предизвестие, а като си в болничен ще можеш да ходиш по други интервюта (ако нямаш намерена друга работа).

# 382
  • София
Това не мога да го разбера, 8г да работиш в компания и накрая с болничен здрав, прав да си тръгнеш... По-добре поговори си с тях да намалят предизвестието или ако ти намерят по-рано заместник да си тръгнеш по-рано. За мен няма нищо по-зле от фалшив болничен.

# 383
  • София
Всъщност от стреса и натоварването стигнах до невролог и успокоителни, които няма как да взимам цял живот, трябва да се съвзема някак. Ако ще взема болничен, ще е от невролог и няма да е фалшив.
Не искат да ми намалят предизвестието, не съм и очаквала. Нямам друга намерена работа, трябва да търся.

# 384
Мисля, че до 30 дена от личния лекар можеш да си пуснеш болничен.
14, не 30

# 385
denizara, ще намерите работа, която повече ще ви удовлетворява. Не се ядосвайте, изкарайте си предизвестието спокойно Hug

denizara, а преди какво друго сте работила там? И как така са ви преместили съпорт?

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 08:21 от SSll

# 386
Според мен в такива случаи си личи добрия ЧР. Подобни ситуации със стари служители и с раздяла или с проблем с пряк мениджър как се решават.

# 387
Напоследък на всички обяви в джобс, за които кандидатствам, има въпроси "кога най-скоро може да започнете?" и "какво нетно възнаграждение очаквате?"
Това от фирмите ли си е или от сайта са въвели някакви нови правила?

# 388
  • София
Обикновено, като се кандидатства през джобса, се прехвърля към системата на работодателя и там се попълват още неща като очаквано нетно възнаграждение и дана за започване.

# 389
Явно си е от самите компании. Просто ми направи впечатление, че двата въпроса са еднакви и после те прехвърля към пращане на СВ. Рядко попадам на обяви, които директно прехвърлят към техен сайт. Естествено предпочитам те да си напишат диапазона на заплащане, а не да питат мен колко нетно очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт