Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 528
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Все съм се чудила, въздържала съм се досега да попитам, но след сравнението с хлебарки не мога да не задам въпроса - защо е тази злоба и подценяване на труда на хората, които работят в офис? Снизходителните определения като "офисен планктон", "разхождащи токчета" и прочее красноречиви за изказващия ги реплики по-скоро ме забавляват, но "хлебарките" вече ми дойдоха в повече. Защо е тази неудовлетворителна неприязън? Да не би всички работещи извън офис да са ядрени физици, пък ние да не сме разбрали?
Докога с това ганьовско профанско пренебрежение към чуждия труд? Да ви идва на акъла, че за някой над вас вие сте хлебарките? 
Все пък си мисля, че има и по-възпитан начин да се изкаже мнение.

Това изказване е на Зуки Су. Прочети повечко нейни мнения и ще ти се изясни.....

На чужд гръб и 100 тояги са малко.

Изказването за хлебарките е провокирано от въпроса как може да питаш за тоалетна и мнения като "Ако не дават 2000 лв, не работете там!"
Не всичко е офис.

Избягвам да коментирам твои постове. Съветът ми е да си мериш приказките поне в реалния живот.

# 481
  • Сф
Ако става въпрос за София, към повечето молове има и бизнес сгради, както и заделени парко места за служителите (някои безплатни, някои се заплащат). Ако имаш познат в мола и не ползва място, може да ти го преотстъпи. Или да видиш за платени паркинги на близо, месечния абонамент няма да е много голям.
Приеми новата позиция, ако можеш лавирай в старата фирма още 1-2 седмици докато ти дадат окончателен отговор новите за мястото, и чак тогава съобщи на старите дали напускаш.

# 482
  • Бургас
Soul Free, запозната съм с творчеството на потребителката. Но въпросът ми си остава, защото тя не е единствената, от която съм чела подобни коментари, със същата пренебрежително-снизходителна конотация. По-скоро взех повод от нейния пост, но си права, че бегъл поглед на други нейни изказвания дава яснота за доста неща.

Зуки Зу, продължавам да не разбирам как едното води до другото, че чак да стигаш такива висоти. Работила съм в офис, където те дебнат на всяка крачка, имаш точно преброена до секунда "почивчица "/не са случайни кавичките и умалителната форма/, а до тоалетна рядко стигах просто защото буквално нямах време. И работех 8 часа и половина без почивките. Никога не съм си позволявала да подценявам и омаловажавам труда на която и да е професия и позиция. Светът е шарен и има от всичко. Понякога умственото натоварване може да бъде по-опасно и унищожително от физическото. Пробвала съм и от двете, та мога да сравня.
Всички по веригата са взаимосвързани и едните без другите не могат, така че не бързай да слагаш етикети и да даваш оценки.

# 483
Значи ние коментираме да искаш разрешение за тоалетна, не става въпрос да те смени някой или да зарежеш всичко и да хукнеш. И аз стискам ако имам три часа среща или уъркшоп или съм от среща в среща. И в три обядвам ако се налага. Но не искам разрешение да го правя. Това са различни неща.
Много весело си представяте работата в офис. Личи си, че нямате представа. Изказвания, като офис планктон и хлебарки съм чувала само от хора, които не работят в офис, не и обратното. Дали е лесно да даваш отчет за милиони евра или да правиш програмно осигуряване, за да избегнеш глоби от милиони евра. Или да правиш репорти за хиляди служители, за писане на софтуерни приложения няма да питам, то какво толкова - лопаш по клавиатурата и то си се пише само.

# 484
  • Mars Hotel
Защо им се връзвате? Очевидно е, че нямат представа за какво говорят.

# 485
В крайна сметка е кой за каквото е учил. Да са се изучили за офис "планктон" и "хлебарки" и да тропат те с токчетата, като е толкова лека работа.... Явно си го представят, че отиваш, пиеш едно-две кафета,  провериш си мейла и готово. Някой даром ти дава заплатата.

# 486
Някой дали може да издържи цял ден с токчета на стола зад бюрото?И дали ръцете не те заболяват от цъкането с мишката?

# 487
Ти пък!!!! То в офисите не се работи! Не е ли то с мотиката, хич не се слагай към работещите!!!.....

# 488
  • Бургас
Значи ние коментираме да искаш разрешение за тоалетна, не става въпрос да те смени някой или да зарежеш всичко и да хукнеш.

Напротив. Потребителката каза, че трябва да се обади, ако ходи до тоалетна, но тука някои чели-недочели го изтълкуваха, че трябва да иска разрешение.

# 489
Някой дали може да издържи цял ден с токчета на стола зад бюрото?И дали ръцете не те заболяват от цъкането с мишката?
Ама и да цъкаме ли трябва?

# 490
Токчетата отдавна хвърлих, откакто нямам мишка, спестих и много излишни движения. Като следваща стъпка ще откажа клавиатурата и ще постигна офисната нирвана. То в леглото де, щото нали хоум офис... Само мъжете колеги малко ми липсват, не върви да ги каня в спалнята на спявка 😔 Както писахте: кой за квото е учИл 🙂

# 491
офисните калинки се обидиха...

# 492
на кво? че няма да ма земат на поточната линия? сириъзли?

# 493
Може ли тези, които не сме стъпвали в офис от март миналата година, да ни наричате домашен планктон и домашни калинки/хлебарки, моля. 😌

# 494
Падам, и аз съм домашна хлебарка вече Joy
Работила съм доста неща, още от ученичка, и уважавам всеки труд, пък и човек Simple Smile. Проблема на потребителката беше друг ,не знам как се стигна до хлебарките Joy

Общи условия

Активация на акаунт