Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 526
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
наричам ви 'обслужващ персонал'.... с претенции за незаменимост

# 496
Тази тема ми е от любимите. Но има едни ей такива моменти.....много жалко.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 22:23 от Нищо лично

# 497
  • Mars Hotel
Herzen, защо така? От теб имам само хубави впечатления, не се самозакопавай доброволно, слизайки на нивото на Зуки.

# 498
Да не стигаме до кой какво е учил, намерил, заслужил и дали му харесва. В една и съща професия различните фирми предлагат от малки до високи заплати, условията са различни, средата също.

Обичам да си говоря с чистачките/хитлеристките. Научавам много от тях.

Не мисля че работещите зад бюро са хлебарки. Както ме коментираха в другата тема, явно завиждам или не мога. Може и така да е.

Изказването ми беше грубо и обидно но беше провокирано от пренебрежението към работещите в производство произнесено от работеща зад бюро.
Имаше хора които ме разбраха какво казвам.

# 499
Ако знаете с какъв интерес ме наблюдаваше баба ми как си работя на компютъра цял ден у дома Joy но жената е на 80, когато се е родила, тъкмо са пуснали ток в селото, къде ти разбира от компютри...а тук наистина сме се събрали във ВИРТУАЛНО пространство Simple Smile предлага се, съвременни и интелигентни хора. Мога да ви уверя, че на хората в офисите, в кол центровете, в ай ти фирмите, им изпиват здравето и си изкарват парите точно както всеки друг.

# 500
наричам ви 'обслужващ персонал'.... с претенции за незаменимост
Незаменими хора няма.Независимо какво,къде,как и колко работят.Както няма и незаменими работодатели.

# 501
Е, в крайна сметка хора сме, не дървета, винаги можем да се преместим. Който иска да седи зад бюро - да си търси бюро, не виждам къде е проблема. Ама да се обиждаме защо едните работят това, а другите друго... и нещата не опират до едната заплата, да не слизаме до това елементарно ниво.

# 502
Светлица, защото ме дразни да ме наричат ''с мотиката'
и защото има едни самозабравили се хора в офиса, които просто не знаят какво се случва на терен, но аз като работя, за да изкарам пари на фирмата, мнооооого трябва да мисля, как счеводството ще отчита пари/командировъчни/хотел/бензин/граждански договори
ми аз не се тръшкам на инвеститор кви невъзможности иска, айде и тия в офиса малко да се научат, че за да има вода и кафе е хубаво да я поръчваш мин 2 дни, преди да видиш последните капки
не е лично, извинявам се 🌺
в офиса ми е 30% от работата

# 503
Свърши се дискусията за смотаните 22-годишни пикли в човешки ресурси срещу зрелите, всезнаещи служители и се почна войната производство - администрация. Следващата трябва да е сервитьори - кухня. Joy
Това е една от причините повече да не бих искала да работя в подобно предприятие, ако имам възможност да го избегна. Много ме тормозеше, дразнеше и отегчаваше едновременно тази битка и надцакване кой е по-прост и кой върши повече работа.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 22:44 от Welt

# 504
За мен единствено несправедливо е положението в здравеопазването. Всички останали...всеки си знае плюсовете и минусите на работното място. Обичайно всякога работа е свързана с вредности. Дали чисто физически заплахи, дали някакви отговорности или друго- има ги.

# 505
Всеки човек в едно предпритие/фирма изкарва приходи за това предприятие. От чистачката до СЕОто. Това, че не създава директно продукта не значи, че не си скъсва г@за да намери пазари за тоя продукт, че да не си го чука в главата произвелия го или не координира пет дейности с 20 човека, че продукта да се продаде на договорената цена, в договорения срок и за договорените количества и да не ти го върнат обратно в ръцете на безценния производител. Или пък не си къса нервите да сметне заплатите на всички тия по веригата и да им изпрати болничните навреме. Или пък да подсигури фирмата, че отговаря на всички зконови изисквания, та да не се наложи да пусне кепенци и да прати всички видни и безценни специалисти на борсата.
Съжалявам да го кажа, но когато някой дава обяснения, като само производството/администрацията работи, то той едва ли е стигал ниво, което да му дава представа как точно функционира една цяла компания. Забил се е в неговите си задчки и мисли, че са най-важните. И ако не са чистачките да ви/ни чистят по префърцунените д-та, на втората седмица ще сме напуснали или пипнали някоя неприятн болест.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 10:42 от Iseis

# 506
Знаеш ли, дори го четох скоро в един учебник и ми стана смешно кому е нужно да се пише изобщо подобно нещо, нали е здрав разум( това ми се е забило в главата покрай предната дискусия за ЧР). Simple Smile Но си е нужно да си се напомня. Явно.

# 507
Всеки човек в едно предпритие/фирма изкарва приходи за това предприятие. От чистачката до СЕОто. Това, че не създава директно продукта не значи, че не си скъсва г@за да намери пазари за тоя продукт, че да не си го чука в главата произвелия го или не координира пет дейности с 20 човека, че продукта да се продаде на договорената цена, в договорения срок и за договорените количества и да не ти го върнат обратно в ръцете на безценния производител. Или пък не си къса нервите да сметне заплатите на всички тия по веригата и да им изпрати болничните навреме. Или пък да подсигури фирмата, че отговаря на всички зконови изисквания, та да не се наложи да пусне кепенци и да прати всички видни и безценни специалисти на борсата.
Съжалявам да го кажа, но когато някой дава обяснения, като само производството/администрацията работи, то той едва ли е стигал ниво, което да му дава представа как точно функционира една цяла компания. Забил се е в неговите си задчки и мисли, че са най-важните. И ако не са чистачките да ви/ни чистят по префърцунените д-та, на втората седмица ще сме напуснали или пипнали някоя неприятн болест.

Напълно съм съгласна, но, докато някои уважаваме чуждия труд, същите тези ни наричат "офисен планктон" и "хлебарки", щото, видиш ли, били се подразнили.....

# 508
Всеки труд е важен и тоеа го знае всеки нормален средноинтелигентен човек. За мен е глупав този спор.

# 509
Знаеш ли, дори го четох скоро в един учебник и ми стана смешно кому е нужно да се пише изобщо подобно нещо, нали е здрав разум( това ми се е забило в главата покрай предната дискусия за ЧР). Simple Smile Но си е нужно да си се напомня. Явно.

Иска ли ти се да подхванем пак тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт