Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 32 988
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Айде, отварям я темата с поредния пресен пример - човек си търси допълнителна, втора работа на 4 ч, а HR го съветва как да се представи на интервюто с огромна мотивация за развитие! И после елате да ми говорите колко са велики HRs. Светът ще свърши и аз няма да го повярвам просто.

# 511
Днес гледах как миеха голям булевард и се замислих покрай спора тук коя работа е по - важна. Има хора които изхвърлят биологични отпадъци от болниците, има работещи в крематориуми и погребални агенции. Ти пък са съвсем невидими. Ни познавам такива.

Преди години в разговор с познат ми спомена че има познат работещ в погребална агенция. Пиел много и често питал Като ти дойде малко дете как да го приготвиш да изглежда добре за последно пред родителите?

# 512
Аз имам познат, занимаваш се с подобна дейност.Не пие, но няма семейство . За съжаление доста хора го избягват, защото им е неловко. Да, труда на всеки е важен и достоен за уважение. 
И двете ми деца бяха адски запленени от боклукчийския камион с години. Ми хората махаха и светкаха като ни видят Simple Smile, за да им доставят радост.

# 513
  • София
Повечето деца искат да станат боклукчии -  впечатлява ги камиона.
През 90те години мой познат направи погребална агенция. Решил да ме покани за работа/организационна, не препаратор/  и в последствие съдружие. Но тогава имаше само домашни телефони и като позвънил попаднал на майка ми. Знаеха се с нея и подробно я  информирал какво ще се работи във фирмата. Тя веднага отказала от мое име, щяло да ми е гадно. Човека покани друга бивша колежка, разработиха бизнеса, разделиха се и сега и двамата са много добре финансово. Двете фирми държат половината тъжен бизнес в София. Разбира се, аз можеше и да не се справя и нещата да не са същите.

# 514
Погребалните агенции държат доста високи цени.

# 515
Аз, за това писах, че всяка работа е важна и всеки труд е достоен за уважение. Всичко е навързано, щом работата я има, значи е нужна.

# 516
На нашата чистачка мъжът и е гробар,копае гробове и пущат ковчезите.Материално са много по-добре даже от ИТ.Заплатата била минимална,но не я теглел,понеже всеки ден от почти всяко погребение им давали по 20 лева и си докарвал най-малко по 100-200 лева на ден.Отделно им раздавали храна и се разбрали с някой магазин да дават там пакетираните неща на половин цена,като им се съберат повече.Нормален си е човека,не пие,гледа си семейството.Ние сме в провинцията,в София може и повече да им дават.

# 517
  • на брега на морето
Ние дадохме 50 лв, когато погребахме майка ми.

# 518
Много искам да намеря една снимка, която видях скоро да ви покажа, но не успявам: поле с трактор, който оре и отдолу надпис: крайно време е да разберем, че да се обработва земята е също толкова важно, колкото да се пишат кодове (цитирам по памет, но смисълът е ясен).
Била съм офис хлебарка на 10-11 часов работен ден, била съм работник на въздух и слънце при Т на асфалт сигурно 50-60 С на 12-14 часов ден. Сега просто искам да не работя с хора, а ако може със зеленчуци например Wink...те поне не говорят Wink

# 519
Понеже аз споменах за искането за разрешение за тоалетна, държа да отбележа, че имах предвид действителен случай в една фирма – като едно от обясненията за голямото текучество. Работа на поточна линия. За да отиде една служителка до тоалетна, вдига ръка като ученичка. Идва надзирателката (супервайзер май им казват сега) и по собствена преценка решава дали да я пусне, или не. После сяда на мястото ѝ и върши нейната работа, докато работничката се върне. Съответно и засича времето. Ако се надвиши някакъв определен минимум, следват глоби.
Пък вие ако щете вярвайте...

# 520
Това е ужасно и за двете страни, но вероятно е регламентирано накъде Sad явно наистина не може да спре производството. Аз знам за служители с памперс, но това са специфики, които наистина не са за всеки. Нека не забравяме, че все повече хора зарязват програмирането и се захващат с друго.
Идеално работно място няма.

# 521
Понеже аз споменах за искането за разрешение за тоалетна, държа да отбележа, че имах предвид действителен случай в една фирма – като едно от обясненията за голямото текучество. Работа на поточна линия. За да отиде една служителка до тоалетна, вдига ръка като ученичка. Идва надзирателката (супервайзер май им казват сега) и по собствена преценка решава дали да я пусне, или не. После сяда на мястото ѝ и върши нейната работа, докато работничката се върне. Съответно и засича времето. Ако се надвиши някакъв определен минимум, следват глоби.
Пък вие ако щете вярвайте...
В нашия град имаше шивашка фирма,в която заплатите големи,почти три минимални,но никой не се задържа.Като дойде собственика чужденец да види какво става се разбра,че освен в почивките в останалото време не пущали до тоалетна.И това без негово нареждане или знание.Изгони и бригадирки и администрация и всички началници,но вече се беше разчуло за тоалетната и после никой не искаше даже да започва там.А инак условията добри-заплата хубава, работно време,храна от ресторант за обяд и др.екстри.Затвори човека,нямаше кой да работи.Веднъж като се разчуе,после иди обяснявай,че вече не е така.

# 522
Имам позната, която преди време /отдавна беше, поне 15 г./ работеше като шивачка за Агресия. Всъщност не съм сигурна дали Агресия беше.....тези, които шиеха Дика. Също не са им разрешавали тоалетна. Само през установените почивки. Веднъж пиела лекарства и забравила да ги вземе през почивката. Не я пуснала супервайзорката ѝ да си изпие лекарствата..... Тогава взе решение да се разкара от там.

# 523
  • Mediterraneo
Аз смених бюрото за физическа работа, работя като барман. Попаднах на един сервитьор, който на всеки 20 минути прекарваше по 5 в тоалетната. Сега, ако няма работа, да си стои, но откъдето и да го погледнеш не е нормално. Та шефовете се принудиха да му направят забележка. Оказа се, че ходи да си лафи с гаджето.

# 524
И заради един да се забранява тоалетна на всички ли?Има хора които пият отводняващи лекарства ежедневно,има жени с по-обилен цикъл,има хора с чревни и стомашни проблеми на които се налага да отидат до тоалетна.Не са длъжни да си развяват здравословните проблеми на Сульо и Пульо.И даже да нямаш здравословни проблеми ще ти се появят такива от задържане.Едва ли на работодателя ще му пука за твоето здраве.

Общи условия

Активация на акаунт