Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 565
  • 749
  •   2
Отговори
# 390
  • София
Това е голям проблем, играем си на котка и мишка.

# 391
  • BG
Това е голям проблем, играем си на котка и мишка.

Да, така е! Аз така се подцених и започнах на по-ниска заплата от предвидената от тях. Но го разбрах по-късно. Беше и в следствие на получена грешна информация от бивш служител. Абе грешна преценка. :-/ Здраве да е!

# 392
Аз вече 5 години, работя на по-ниска заплата от средната за подобна на моята позиция. Но компенсирам с близост на офиса и що годе приличен колектив. Харесвам си работата, но за съжаление ще трябва да се ориентирам на някъде, само да приключи тази лудост с вируса, че сега не е момента.

# 393
  • BG
Аз вече 5 години, работя на по-ниска заплата от средната за подобна на моята позиция. Но компенсирам с близост на офиса и що годе приличен колектив. Харесвам си работата, но за съжаление ще трябва да се ориентирам на някъде, само да приключи тази лудост с вируса, че сега не е момента.

Аз и сега търся, но е предизвикателство, определно!

# 394
Аз пък защо не забелязвам някакъв рязък спад в обявите/предлагането на работа. Избрал съм си 2-3 категории и на ден си има по 200-250 обяви, което хич не е малко. Не мисля, че в момента е много трудно да се намери работа, особено сега с тези онлайн интервюта доста неща се улесняват общо взето.

# 395
  • BG
Аз пък защо не забелязвам някакъв рязък спад в обявите/предлагането на работа. Избрал съм си 2-3 категории и на ден си има по 200-250 обяви, което хич не е малко. Не мисля, че в момента е много трудно да се намери работа, особено сега с тези онлайн интервюта доста неща се улесняват общо взето.

Много зависи в какъв бранш и на какво ниво търсиш.

# 396

Много зависи в какъв бранш и на какво ниво търсиш.

Точно това изобщо го изключих. Абсолютно права си, а като бранш - администрация и счетоводство, което се предполага, че трябваше доста да се стесни предвид факта, че някои фирми нямат работа в момента или са затворили, но не забелязвам такава тенденция поне според обявите./говоря от гледна точка на entry/junior, който до скоро си търсеше работа/.

# 397
На тези, за които аз кандидатствам пише, че ще се свържат с одобрените по документи кандидати за интервю. Никъде не пише, че ще провеждат интервюта онлайн, което никак не ме улеснява. Ако всичките бяха онлайн, супер щеше да е!

# 398
Честно казано сега точно не търся, дори рядко отварям джобса, но, когато го преглеждам, виждам, че са основно обяви за IT или кол-центрове разни. Има и други, но определено са по-малко от преди, с повече изисквания и като цяло няма големи възможности.

# 399
  • BG

Точно това изобщо го изключих. Абсолютно права си, а като бранш - администрация и счетоводство, което се предполага, че трябваше доста да се стесни предвид факта, че някои фирми нямат работа в момента или са затворили, но не забелязвам такава тенденция поне според обявите./говоря от гледна точка на entry/junior, който до скоро си търсеше работа/.

Още едно нещо, което забравих да спомена е и възрастта, която за съжаление в някои случаи се оказва препъни камък. За входно ниво, предполагам, че има повече работа, защото се предполага и по-ниска заплата. За мениджърски позиции ситуацията е малко по-различна. А и аз съм с професия, която е малко по-профилирана, като това също играе роля.

# 400
На тези, за които аз кандидатствам пише, че ще се свържат с одобрените по документи кандидати за интервю. Никъде не пише, че ще провеждат интервюта онлайн, което никак не ме улеснява. Ако всичките бяха онлайн, супер щеше да е!
Това, че не го пише, не означава, че няма да са онлайн. Нека не Ви спира да кандидатствате.

# 401
  • София
Повечето са онлайн сега. Кандидатствах в една банка и там беше онлайн.

# 402
  • София
Това, че не го пише, не означава, че няма да са онлайн. Нека не Ви спира да кандидатствате.

Честно казано, в условията на нарастващи случаи, едва ли ще има фирма, която доброволно да подложи служителите си на риск с интервюта на външни хора. Нищо лично, но хората, които евентуално ще дойдат да кандидатстват, никой нито ги знае, нито ги познава що за хора са. На Си Ви всички сме супер и върха, но едва ли сериозна компания ще рискува да я коментират по ТВ как цялата е пламнала с ковид.
Кандидатствай смело, нищо не губиш.

# 403
В средните и големите предприятия на 100% е онлайн интервюто. За малките не съм сигурен, но като кандидаствах в по-малка фирма, първото интервю беше онлайн за второ ме викнаха на място вече, но това последното отпада за средните и големи предприятия. Доста вече изпращат оборудване и договор по куриер.

# 404
  • Русе
Някой по-горе беше писал, че не забелязва намаляване на броя на обявите за работа. На мен ми прави впечатление, поне в сферата, в която аз търся, че има обяви, но те са от фирми, които предлагат ниски заплати, лоши условия на работа, фирми, в които има текучество. Няма въобще обяви от големи фирми с добри условия. Явно работещите там не напускат, а фирмите не разширяват дейността си в тази криза, така че не наемат нов персонал. На кратко казано количеството на обявите може да не е намаляло, но качеството на фирмите, търсещи персонал -определено е.

Общи условия

Активация на акаунт