Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Cargil са ок, имам доста познати които работят там. Подробности не знам, знам само че са доволни
Благодаря! Чудя се, най-вече защото позицията за която съм одобрена е за покриване на майчинство..май само това ме кара да се двоумя все още...

Убедена съм че ако се справяш добре че ще ти предложат и за постоянно
а кога ще и предложат, като се върне майката ли? Те нямат интерес да търсят пак човек за покриване на майчинство, особено ако остане малко време до края.
@Маце как точно се постъпва в този случай от гл. точка на работодателя?

# 421
Фирма за бързи кредити-колко да е читаво?Ще се разправяш с цигани и утрепки.Читавите си вземат кредити от банките.

# 422
  • София
Аз също бях на три онлайн интервюта и беше супер. Едното на лаптопа, другите две през Teams през телефона и беше много удобно. Не губиш време в пътуване и тъй като си сам вкъщи се чувстваш много по-комфортно и удобно. Отделно не го мислиш ковид. Едното ми интервю беше дори с Мениджър в друга държава. Вече следващите интервюта ще са на живо, но е много добра идея за отсяване на голяма част от кандидатите.

# 423
Cargil са ок, имам доста познати които работят там. Подробности не знам, знам само че са доволни
Благодаря! Чудя се, най-вече защото позицията за която съм одобрена е за покриване на майчинство..май само това ме кара да се двоумя все още...

Убедена съм че ако се справяш добре че ще ти предложат и за постоянно
а кога ще и предложат, като се върне майката ли? Те нямат интерес да търсят пак човек за покриване на майчинство, особено ако остане малко време до края.
@Маце как точно се постъпва в този случай от гл. точка на работодателя?

Там има много еднотипни позиции и много екипи, винаги търсят хора. Ако не е висока ръководна позиция или нещо супер специфично ще и предложат същата позиция или подобна в същия или друг екип. Най-вероятно ще и предложат като се върне майката, но можени преди това.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 19:27 от SSll

# 424
Фирма за бързи кредити-колко да е читаво?Ще се разправяш с цигани и утрепки.Читавите си вземат кредити от банките.
оса
То ясно, контингента какъв е, въпроса е фирмата каква е? Защото искат копие на личната карта да се изпрати на имейл, за да се подготви трудовият договор
Относно онлайн интервютата, днес имах такова, в началото бях доста скептична и длъжността не ме грабва много. Но да ви кажа интервюто си мина успешно, без да губя време в пътуване и т.н. Така, че вече определено съм за онлайн срещите. А миналата седмица си ходих и на срещи и то в големи фирми.
Мен друго ме вълнува, как проверявате по-малките фирми  с обяви в джобса, до колко са читави. Какво имам предвид ето профила на една фирма
https://www.jobs.bg/company/164857
Да, но работата която се предлага не била от тази фирма, а от друга била пусната от този профил. Нещо много намирисва
Тук фигурира една фирма, ама не била тя с друга фирма ще е договора. Май е някаква измама, но не мога да разбера каква, или съм много подозрителна

# 425
Последните няколко мнения ми звучат точно като измама. Вие лично, звъняхте ли във фирмата, не те да ви звънят или пишат, ако не - направете го! Бъдете внимателни и  нищо не пращайте предварително, е моят съвет.

# 426
deede, мерси за клипа, дано го видят повече хора, не бях разбрала за тази измама. Не, не съм звъняла на фирмата. Интересно е дали и те са свързани или не. Нищо не съм и не  бих изпратила.

# 427
Аз не казвам, че вашият случай е такъв понеже не проследих дискусията ви в подробности, просто заради последните няколко поста реших да предупредя да бъдете по-бдителни.

# 428
И аз благодаря за информацията за измамата. Преди няколко седмици писах тук за странна обява, в която искат лична карта и шофьорска книжка, а беше за екскурзовод в музей. Пратих само CV, но много други хора сигурно са ги пратили, понеже няма много обяви, в малък град сме, в джобса има по 10-тина на ден....

# 429
Допитвам се до вас, за да разбера къде греша.
На новата ми работа обучаващата се държеше грубо, заповеднически.
Възникна конфликт между нея и друга нова колежка.  Началникът ни (също нов) уж потуши нещата, но се усети симпатията му към новата колежка (възоснова на предишната фирма, в която е била) но реално без да има поглед върху конфликта (кой крив, кой прав) или кой как работи.
Накрая излезнах аз виновна. Влияела съм зле на новата колежка.
Само аз ли смятам, че не е професионално да се показват личните симпатии?!? Как може някой да бъде сигурен, че при възникнал проблем началникът ще вземе безпристрастно мнение и няма да се влияе от симпатии?

# 430
Не може да е сигурен

# 431
Няма как абсолютно страничен човек да излезе виновен за конфликт, в който изобщо не е участвал. Или има предистория, или има реакция от твоя страна, която спестяваш. Няма лошо, не си длъжна да споделяш неща, които не искаш. Но ако искаш да получиш наистина адекватен съвет, препоръчително е малко по-подробно да опишеш как пък точно ти излезе виновна в конфликт между други хора.

# 432
Намесата ми ( по мое виждане) беше искането за мен и колежката на лепенки. Бяха ни излезнали мазоли. На нея дори се спукаха по време на работа. И аз се обръщам към обучаващата ни с искане. На което началникът( който също беше там) ме сряза с въпрос дали не съм адвокатка на колежката. Впоследствие видя и се увери, че наистина има такъв проблем.
Подчертавам, че конфликта от първия ден е между обучаващата и моята колежка. Аз не съм усещала негативи до този момент.
На другият ден отново обучаващата повдига въпроса за тези пусти лепенки и пита моята колежка защо самата тя не е поискала. Отговори ѝ, че не е искала, защото има създадено напрежение и не знае да каже ли, да не каже ли.
Аз не съм ѝ адеокатсвала, аз съм поискала и за двете.
Не описах дребните случки, не защото ги крия, а защото не разбирам категорично мнение на началника и усещането за предпочитание.
Зададох въпроса тук, защото знам, че мениджъри, човешки ресурси и т.н имат различно виждане за нещата.
Работя на ниво - служител/работник  в производство. Досега такъв фрапиращ случай съм нямала.

# 433
  • София
Големи, работещи жени - би трябвало да имате лепенки в чантите.
Като детска градина сте според прочетеното и работници, и меринджеи.

# 434
Ами, ето на, не съм си носила. Имала съм в чантата, когато съм знаела, че ще ми трябва. Не съм от жените с чанти, от които можеш да извадиш всичко. Нося единствено чадър, мокри кърпи, портмоне, превръзка и хапче против болки. 😄
Голяма жена съм, но съм на 20 по душа. 😄
Работната среда беше тегава. Съобщаваш дори, че отиваш до тоалетната.
Но все пак не за тези битови неща попитах.

Общи условия

Активация на акаунт