Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 533
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
До колкото знам, обикновено молбата за напускане се подава до управителя.
Но в случай че управителя  по документи е в чужбина и никога не се е появявал в офиса как се процедира?
Става въпрос за ИТ фирма със стандатна структура - мениджър на отдел и под него тийм лийд. Също така има и мениджър/директор на целия офис.
Въпроса ми е до кого от тях е редно да е молбата? До мениджъра на отдела?

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 17:08 от bboy

# 451
Който вие е подписал трудовия договор.

# 452
  • Варна
При подобна структура, този, който е подписал договора, най-вероятно няма нищо общо с конкретния служител. Договорът най-често се подписва от управител или упълномощено лице. Едва ли е някой от тийм лийдовете по веригата.
Най-удачно според мен би било да се адресира до отдел Човешки ресурси, тъй като те са и тези, които трябва да входират молбата за напускане. И вече да се говори с прекия ръководител.
Поне аз лично бих си "вързала гащите" като си изпратя (или лично занеса) молбата при HR. Не се знае дали дадена на тийм лидер няма да се забави той с някой ден да я препрати...

# 453
Работата беше в безпрахова среда, чиста стая се нарича. Работи се със специално облекло (скафандри), ръкавици, шапка за коса. Има определени правила за обличане, миене на ръце преди да се влезне.
Още малко ще изплюя и името на фирмата 🙄😄
Работила съм предимно в производството, но досега такива незначителни неща (като въпросната) не са влияели на работата. Да не кажа, че обучаващиат или самият началник биха предложили помощ, ако някой нещо се нарани или има затруднения. Тук нещата ми се виждат прекалено натегнати.
Но може моят опит да е малък, затова се допитвам.

Направо ми замириса на шоколад. Да не е Нестле? Grinning

# 454
  • София
Освен в производства, има и други места, където се съобщава, че се отива до тоалетната - BPO фирмите.

# 455
А аз си помислих за медицински работник...

В производство машината не може за спре за
да може обслужващия я работник да отиде до тоалетна. Работещите на бюро, да не използвам груби думи като хлебарки, няма как да го разберат.

# 456
Доста грубо и безсмислено заяждане
Точно защото явно работното място явно има специфичен режим на работа, предположих, че има и процедури за реакция при проблем.

# 457
Всяка машина може да се спре.Ако работника изведнъж умре на раб. място,умрял ли трябва да работи до приключване на раб. време?По- интересно е собственика дали знае,че не се ходи до тоалетна без уведомление.Това са жени,има дни когато може да им се налага да ходят и през час.

# 458
Освен в производства, има и други места, където се съобщава, че се отива до тоалетната - BPO фирмите.
Не ВРО, а кол центровете. У нас почти всяка мужда фирма е ВРО. Някои са на светлинни години по привилегии, камо ли да искаш разрешение за тоалетна.

# 459
Всяка машина може да се спре.Ако работника изведнъж умре на раб. място,умрял ли трябва да работи до приключване на раб. време?По- интересно е собственика дали знае,че не се ходи до тоалетна без уведомление.Това са жени,има дни когато може да им се налага да ходят и през час.
Теоретично може, да. Но има производства, в които стартирането на машина отнема много време и води до реални загуби, тъй като иска пренастройка и препрограмиране на цикъла. Затова и в такива производства машините не се спират по принцип, какво остава по няколко пъти на ден, за да отиде някой до тоалетна.

# 460
Да не дава Господ на никой да работи на такова място.

# 461
Да не дава Господ на никой да работи на такова място.
Напротив, това са високотехнологични производства и са супер интересно и добро място за работа. Просто изискват дисциплина. Там винаги има кой да те смени, за да излезеш. Просто трябва да сигнализираш, че искаш да излезеш. Което вие сведохте до "да искаш разрешение да ходиш до тоалетна". Не искаш разрешение, но съобщаваш, че имаш нужда да излезеш, за да дойде някой да застане на машината вместо теб. Особено ако работата е в чиста стая. Защото влизането и излизането в такова работно помещение си има специфичен ред.

# 462
Разсмяхте ме с тази тоалетна😄
Всъщност написах, че съобщавам, а не че искам  разрешение. Споменах го, за да добиете представа колко наптегнато може да се чувства работникът. Самата работа, която изисква внимание, търпение, прецизност. И  за капак някое неразбрано шефче.

# 463
  • Бургас
На много места се съобщава за тоалетна, не само в производствата. На прима виста се сещам за топлата витрина на големите хипермаркети. Ако е един човек, трябва някой да дойде до го замести. А ако няма кой в момента трябва да стиска. Не може да има опашка и той да изчезне, нали?
Нищо не знаете вие по офисите.

# 464
  • София
Не мога да повярвам, че трябва в 21 век на жени с минимум средно образование да се обяснява защо не може просто ей така да се спира производствена машина... то верно, че тук нямаме особено много високо-технологични производства, ама пък не е и само офис-работещи да има. Все някъде трябва да поне по телевизията да сте виждали как се произвеждат нещата, които потребяваме и колко много хора работят именно на такива места, че и клетви да се изричат.

Не знам Нищо лично как има нерви да отговаря вече толкова години.

Общи условия

Активация на акаунт