Любители на кучета - 113

• 30 633
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
С тия мои чаршафи дето написах днес едва ли някой ще изчете докрай, ама важното е да не подценяваме квартални ветеринари и клиники и сляпо да се доверяваме на големи имена и прехвалени клиники. В малките градове също се намират страхотни ветеринари, начетени и компетентни. Ако бях се водила по големите клиники и имена Вивата щяха да и оперират скъсаната колянна връзка, а в една провинцилна Враца ми предложиха да опитаме с добавки, а операцията няма да избяга ако не подействат. Е, успяхме само с добавките да възстановим колянните връзки.

# 316
  • о`майна лунна нощ е
....
Аз също така съм решила, понеже моя куч има проблем със зъбния камък - да взема да клъцна свещените топки и да оправим и същевременно камъка - ако разбира се, стане на един път процедурата ...Ще видим какво ще каже доктора ...

Става, става. Даже идеално се получава, защото, докато е под упойка заради кастрацията, могат да се вършат и разни козметични процедури, които изискват спокойно и нешаващо куче.
Ние точно този момент използвахме, за да почистим зъбите.

Сиви, винаги съм приветствала точно това - първо квартален ветеринар, и ако нещото не е по силите му - да насочва накъде.

# 317
  • Sofia
Белчето лятото на Адвантикс пипетки,зимата на Prac-tic (разликата в репелента в първите). До сега само 1 кърлеж я прелази октомври и това бе.

Относно докторите ние още не сме патили (да чукна на дърво),но като ви чета явно както и при човешките "важното е потока да върви и пари да има". Ако попаднеш на свестен,попаднеш. Сбъркана работа,ама такава ни е пропадналата държава и докторите (независимо за кои)....

Така и така пиша,да покажа един пор Blush

# 318
  • тук-там
Сиви, в кой град сте, мила? Впечатлих се от твоя местен вет! Евалата!
Абе как го виждате този зъбен камък? Аз явно не знам какво да гледам.
Ей ги моите от днес на Алеко, от серията смешни съм заснела:

# 319
  • Пловдив
Щом не го виждаш, значи няма. Той се вижда много лесно.
Сага с кокера бива /има поносимо/.
В далечната 2000-2005 имахме мелезче при, което бяха направо скали, а тогава в провинцията трудно някой се хващаше на стоматология. В последната година ветците се инфектираха, навлезе и в синусите и после страшни гнойни сополи, беше диагностицирана и пиометра /макар да беше раждала, което означава, че раждането не е никакво спасение/, умувахме за операция и т.н. беше вече на 14 г. много влоши общото състояние, кръв в урината, навярно полиорганна недостатъчност и си отиде.
Не, че всичко това е от зъбния камък, ама е лошо да го има.

# 320
Сиви ако съм на твое място ще подам да разни институции,все пак това си е животно и не може така да се отнасят към тях...Бясна съм като прочетох какво е преживяла и как е извършена операцията.Подай сигнал и потърси,вярвам и ветеринарните лекари имат контрол и асоциация в която членуват.Иначе нямат право без регистрация да практикуват.
Аз както съм писала пострада кучето при кастрацията,уж добра клиника в града ни,та дано не ми се налага да я водим по лекари .
А котките въпреки че са дворни,като ги кастрих беше обяснено  кое как,приспа ги при нас и трите и след два часа бяха готови .Даде съвети как да се грижим и какво да наблюдаваме,съвет за хранене,за обезпаразитяване.

mtz
страхотни снимки правиш,дали защото обичам шарено или заради пухкавата козинка, са ми любимци.
Така се спи в къщи.

# 321
mtz от Видин съм аз и наистина ветеринаря ни е страхотен. Не съм очаквала, защото го открих преди малко повече от година време, но съм впечатлена от знанията и уменията, които има. А се оказа, че и каго локация ми е на съсесната улица кабинета, ако въобще в малкия град можем да говорим за далечни разстояния въобще 😁
Твоите са още малки за да имат зъбен камък. Той се натрупва доста по-късно. Макс е на почти 6 години и едва сега виждам, че има леки наченки на петна на два зъба. При Вивата пък съвсем и се белее усмивката и няма нищо. И двамата се хранят с гранули, готвено и кокали от време на време да си вземат мерака. Давала съм понякога дентални пръчки, ама толкова рядко, че едва ли това е дало резултат. Периодично им взимам и кокали от пресована кожа с някакъв пълнеж.
pisenxeto мислех си какво ли не, ама в крайна сметка за мен важното бе да се оправи момичето ми. Дори докато не се убедих, че вече всичко е наред не ви и написах какво всъщност се е случило и кой е ветеринаря. Поне така някой ако търси информация като мен ще попадне на темата и ще си има едно на ум, защото аз нямах а трябваше.

Допълвам се като в скрит текст щв сложа снимки след двете операции за да видите нагледно за каква разлика иде реч:
Скрит текст:

След първата от д-р Борисов:

След втората от нашия си ветеринар:

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 16:01 от Sivi

# 322
Иланг, как е Саско днес? Хапна ли нещо, хайванчето?

Sivi, това за Борисов много кофти, милата Вива измъчили са я... Никакво управдание не успявам да скалъпя - никое животинче не заслужава така да си оставят ръцете и то при такава сериозна манипулация/операция... Тамън се наканих да запазя час за Маги (окото й не се подобрява от капките, които са ни изписали в момента) при въпросния доктор и сега май се разколебах, след като те прочетох...

# 323
  • София
Oххх,Сиви,мен ме заболя като прочетох през какво сте минали с Вивата. Аз преди време бях споделяла тук в темата недобри впечатления от доктор Борисов,но явно не си попадала на тях.Може би преди време е бил наистина добър , но вече май само парите го вълнуват.
Стела,не знам дали ти е близо,но препоръчвам д-р Савова във вет.клиника Нова в Младост 4.
https://nova-vet.net/%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf/

# 324
Слънчогледка наистина не съм попаднала на твоите мнения, иначе щях да проучвам още. Аз разбирам, че матвриалното води повечето, ама свърши си работата поне за тия пари дето взимаш.
Стела само за преглед едва ли ще претупа, но си проучи и други места.

# 325
Чакаме новини от Саске ...Как е принцът на групата?  И да питам бирена мая как да дозирам?/ 9 кг.е Лори/ 

# 326
Слънчогледка, благодаря за препоръката. Звънях преди седмица в к-ка Нова, тъй като и аз бях чувала добри мнения за д-р Савова, но уви няма да бъде на работа следващите два месеца (до колкото разбрах е в майчинство).
Хич не искам да чакам толкова, че знам ли дали окото й няма да се влоши още, пък и не се знае милото от колко време вече е така... Поради тези причини се бях насочила към д-р Борисов... В събота сме на контрола пак при сегашните й ветеринари, ще ги видя те какво ще кажат този път и ще мисля как да процедирам.
Roo Roo,  за бирената мая, ако е прахообразна по 1 чаена лъжичка на 10кг тегло; ако са таблетки вече зависи какви точно са. На опаковката не пише ли? До колкото знам бирената мая има доста ползи, но не трябва да се дава повече от 3 пъти седмично, поне така съм чела.

# 327
  • Бургас
Понеже писахте за гиардията малко по-назад, Дронтал плюс предпазва от гиардия. Редувам го с Цестал, а Нексгард давам на три месеца, сега март ще пусна тест.
И понеже си нямаме сняг, едно прясно морско куче:

# 328
  • София
Да кажа, че сте страхотни, и научих повече за обезпаразитяването тук, отколкото за няколко месеца проучване, докато взема Роузи. Засега малко го бях оставила на заден план, докато минат ваксините, но вече си е крайно време. В четвъртък отиваме на трета ваксина Simple Smile
И ние тихо работим, спим и стискаме палци и лапчоци на Саске ❤🐶

# 329
  • Sofia
Sivi,Вивата като от моита щерка шита на първата снимка. Горкото животно.

Във Нова мисля,че всичките са добри. Мария си подбираше екипа още с отварянето,доста амбициозна млада жена,работила съм с нея.
Постоянно ходеха по обучения и държаха да са в крак с новостите.

Общи условия

Активация на акаунт