Любители на кучета - 113

• 30 632
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
На моята слабост Шошко съм му стиснала силно палци! Ще се оправи! Мисля го сякаш е мое куче..

Арчи чака да хвърля топката:

Героите са уморени...

# 331
  • Пловдив
Благодаря ви за подкрепата - сигурна съм, че всичките положителни мисли помогнаха на Шошото.
Прибрахме се от лекар. Отидохме и се прибрахме на собствен ход.  Боднаха още един път аб, от утре на орален продължаваме.
Днес е по-добре. Сам си изпи пробиотика. Не пи вода, но той имаше депо. Отказва всякакви гастро гранули, но пък изяде 250 гр пилешко. Пилешкото по принцип го размеква. Акото беше добре оформено в началото, после омекна значително (вече го отдавам на пилето). Но не е разстроен.
Много е слаб. Сега се чудя как да продължавам да храня. Може би ще се опитам да включа неговата си гранула и голо месо (евентуално телешко?).
за лекарствата - инжекционен аб - байтрил
орален аб от утре вечер на 24 ч- енроксил
пробиотик - категорично каза само кучешкия. Различни били бактериите от човешките пробиотици. Продължаваме на Фортифлора.
Много хубави снимки видях и една на морска русалка Blush

# 332
  • под тепетата
Ох, сега спокойно мога да си налея чаша винце! Браво , Шошо!

# 333
Браво на Шошко, душицата поизмъчи се, ама дано е минало най-лошото вече. На работа съм, но влизах цял ден да видя дали си писала и сега ми стана по-леко някак Relaxed
Иланг, ако пилешкото е от магазина аз лично бих го сменила, че нали ги обработват с една камара химикали.. Нямате ли някой месарски магазин покрай вас? Вземай някакво агнешко/свинско/телешко рагу примерно - вариш и обезкостяваш и смесваш с гранулата за подсилване на диването, че да си навакса килограмите.
За обезводняването - щом го оводняват с депо, то няма страшно, че не пие много вода. Днес сложиха ли му пак?

# 334
  • Пловдив
Днес няма депо.
А аз до 2 ч нямах идея как е Саско. Човешкият принц не вдигаше тел, с оправдание, че бил на училище. Confounded Та и аз днес се изпопритесних.
Към 3 ял пилешко 150 гр, после в 5 още 50 гр. По пътя намери и налапа едно горамадно кюфте, та се борих за кюфтето.
Взех да се замислям за намордник.

# 335
Оооо хахах, щом сте се сборили за кюфтето значи всичко е наред (или поне се движат нещата в тая посока). Аз мислех, че съвсем отказва храна, горкия, а той само неговата си Smile

# 336
  • под тепетата
А, щом налита на кифтета, значи оздравява Relaxed
Когато в детската стая е прекалено тихо

ПС - Снимката не е моя и моделът не е Ози Wink

# 337
Иланг радвам се на добрите новини на лакомника. Защо на първо време не го започнеш на месо с ориз/макарони и зеленчуци. После към манджата лека по лека да добавяш гранулите. Мисля, че дори можеш вместо ориз/макарони да добавяш към бульона пълнозърнести сухари.

# 338
  • Пловдив
Ох, бе Билянка, реших, че внукът ти е лакирал Озю, по пример на Елза в принцеските одежди.
sivi, много ме е страх да не откаже пак кучешката храна. Че от човешката се беше подрискал, а оризът +пилето не доведе до стягане. Гранулата му веднага стегна положението и бързо с пробиотик влезе в релси. Но няма да го оставя да гладува. Ако не иска да яде гранули сутринта вечерта ще му дам месо или пък месо+ориз.

# 339
Иланг другото, за което се сещам е да слагаш по нещо към гранулите. По принцип не е препоръчително, ама Макс до преди да дойде Вивата (страшен стимул му е) само така си ядеше гранулите. Това са няколко години поред. Най-редовното беше сварено месо с малко от бульона при гранулите или рендосвах кашкавал, когато юе мързеше да варя. Откакто Вивата е у дома се ядат всякакви гранули без никакви добавки, защото го е страх, че ако се махне от купичката Вивата ще омете всичко и за него няма да има. И честно казано си е прав, Вивата не прощава на никакво ядене 😂 и винаги минава след него да му оближе купата.
Биляна хубав маникюр са му спретнали. И аз съм се шегувала, че на Макс ще му лакирам ноктите. Даже и някое цвете ще му наросувам 😂

# 340
Tintina, и аз знам че Дронтал лекува гиардия, за това през месец обезпаразитяваме с него. Редуваме с милпразон. Но май не може да предпази от заразяване. Поне така знам и вет така каза. Дано ти си права. Аз заради тази малка надежда реших той да е едно от обезпаразитяващите.
Много се радвам за Саске! Всички го мислим. Дано минава вече, каквото и да беше!
Нашата си яде с огромно желание ориза. Днес е акала само веднъж, което никога не се е случвало с гранулите. По три пъти и по много количество. Явно ориза с месо се усвоява много по-добре. Освен това не пие много вода. Бях се притеснила, но сега прочетох тук че е признак за добро усвояване на храната. И все пак само ориз с малко месо... изобщо не е разнообразно. Ще трябва да вкараме гранулите пак.

# 341
Да се оправя Саско милия, четох ви за обезпаразитяване ти, наистина ли нищо не пази от тия кърлежи? 29декември я накапахме и от тогава не сме, и се чудя с какво 😱

# 342
  • sofia
За тези неща, хич не се чудя. Ветеринарите си знаят. Отиваме, капят. Дават хапчета, когато е време и така.
Иланг, вярвам, утре Саске ще е още по-живнал. Щом хапва и дори си търси кюфтета за десерт, на оправяне вървят нещата!

# 343
  • о`майна лунна нощ е
Най-сигурният признак за оздравяване е връщането към кражбите. Същото като при децата - разхвърлят ли си играчките, добре са вече.
Хайде, Шошко! С теб сме. Ще пледираме, че си добро момче и няма да те накажат за прегрешението Wink

# 344
  • Пловдив

Ей, тия двамата са душа в душа. При команда - "Дай целувка на Наню" почва едно близане, едно мушене в човешкия принц. А Шошото по принцип е темерут и не обича да го пипат и галят, не целува хора току така.
Сутринта му давам пробиотика - върти сърдито глава и отказва. Тръгнах за спринцовката, синковецът му подаде купата с разтвора - Шошото веднага почна да пие. Това е дискруминация!

Сутринта хапна гастро гранули и снощи малко хапна от неговите. Дано вече не ви създавам притеснителни емоции със Сигането.

Общи условия

Активация на акаунт