Любители на кучета - 113

• 30 615
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
mtz, на Нъки как се отразява новото хранене? Той изведнъж ли премина на него? Как е акото?

# 421
  • София
Дано на Нъки с БАРФ му се получи! Много е полезно, че споделяш какво си предприела, да знаем и другите, ако се наложи на някой да обмисля смяна на храна.

# 422
  • под тепетата
Наистина много гърджава Кая, не че трябва да са дебели, но на нея ребрата са и изхвръкнали. И според мен трябва да се види за диабет и хормони. Дано това мазно по фенерите не я разстрои. Добре е, че е подвижна и в настроение.

# 423
От моя опит сега с ориза с малко месце мога да кажа, че от гранулите явно нищо не е оставало в Хари. На изхода винаги беше оформено, но меко и в голямо количество по 3 пъти на ден. Сега, от около седмица-две, от както яде ориз, да видите какво малко акинце изкарва, и се случва и само по веднъж на ден. Ще ме извинят тези гранули, ама... Решили сме да ги вкараме пак, но няма да е пак Пурина. Ще дадем направо Еукануба и да видим резултат. Но определено, от сега нататък няма да е 100% на гранули. Ще си ѝ готвя ориз с малко месо. Дори сега съм взела едни балкански пъстърви и се чудя дали ще е добре да сваря главите, които по принцип изхвърлям, и в бульона да сготвя ориза.

# 424
  • Бургас
Не ти пречи да ползваш бульона. Освен ориз, разнообразявам с: елда, овесени ядки, кус-кус, булгур, просо.
Скрит текст:
И киноа, която никой вкъщи не искаше да яде

# 425
Нелика, а защо ориз с малко месо? Аз правя предимно месо с малко ориз, той ми  е само за запълване..
Биляна, аз със зор ги карах кръвни изследвания да и пуснат, както и за диро и други кърлежопреносими, в малкия град е така.. чакам Сиви да каже за клиниката във Враца, къде и кой? Ако трябва ще се метна до там.
За костите патешки и пилешки са различни, има и много голямо значение дали е сурово/сварено.

# 426
  • тук-там
Нелика, а защо изобщо включваш ориз? Те не усвояват нишестето и не се препоръчват ориз и картофи. По-добре месо и риба с други зеленчуци, като морков, броколи, спанак, тиквичка, тиква и т.н.
Иланг, директно започахме с Барф, без захранване. Нямаше никаква реакция и вече имаме по-малко изходен материал. Но нека мине повече време. Вода почти не пие, а преди беше нон стоп на водопой.

# 427
Хибискус във Враца посещавам клиника "Компаньон", мисля се казваше. Тя е на д-р Дариткова, която е там само събота и неделя. От понеделник до петък има друг ветеринар, д-р Хитов. И при двамата съм ходила и двамата са ми обръщали внимание и са ми помагали. И по телефона съм ги тормозила и двамата и подробно ми даваха насоки какво и как е най-добре. Ако не откриеш контакти мога да ти ги пратя на ЛС и на двамата телефоните.

# 428
Мен ветеринарят ме инструктира да храня преварен ориз със смекта когато станат много зле нещата, евентуално и пилешко, но предимно ориз. Когато успея да го накарам да изяде 2-3 смекти на ден наистина работи безотказно и още на другия ден се вижда ефекта. А ни се налага доста често за съжаление, защото както казах господинът спиране няма и е способен да изяде всяка тъпотия на улицата, а после да му мисля аз.

# 429
  • тук-там
При диария - да, но за нормално всекидневно хранене - ориз не се препоръчва.

# 430
Тайра 2-3 пъти в седмицата яде предимно ориз с добавки. И 4 дни е на месо със зеленчуци и разни.(яйца, извара, плодове)
Отразява и се добре.Ориза заменям с макарони, овесени ядки, кус-кус..
Подробно инфо за ориза.. https://miau.bg/n32-111090-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%B5_%D0%B … D1%83%D1%87%D0%B5

# 431
  • София
Най-добре е да се ползва кафяв ориз,но уви не винаги успявам,освен него разнообразявам с пшеница,елда,макаронени изделия ,овесени ядки,елда,лимец и т.н като гледам месото да е преобладаващо,АКо сготвя само месо със зеленчуци се мръщят,искат нещо по-насищащо.

Хибискус,освен кръвна захар,може да пуснете изследване и за хормони на щитовидната на Кая.

# 432
  • тук-там
За храненето:
https://michicka.com/bg/articles/
Кликнете върху първата статия.

# 433
Започнах с ориза заради проблеми със стомаха. Отказваше да яде, пасеше трева и повръщаше. От както е на ориз всичко е супер. Няма да продължавам така със сигурност. Никой не може да живее само с ориз. Ще включим пак гранули, но искахме да се оправи стомахът й първо.

# 434
Добър вечер на всички! Много се радвам за Шишко, че е добре! Радвам се и на всички снимки на вашите сладури! Тези дни съм на лекции и само поглеждам как са нещата тук.притеснявам се, че на Бари му сълзят очичките. Няма никакви други признаци според това, което гледах в нета. Ветеринарят каза да чистя вкъщи само с вода. Най-верояно алергия от някой препарат. За сега му почиствам само с тампон за грим и хладка вода. Вие какво бихте ме посъветвали? Трябва и да го обезпаразитявам външно .. не знаех, че в Пловдив има вече кърлежи и Бари смело вее грива из междублоковите поляни.. мисля и каишка да му сложим. Съседка каза, че ползвало някакво комбинорано хапче за вътрешно и външно дали някой от вас го е ползвал? Целувки и прегръдки от малкия Ласко (Бари)

Общи условия

Активация на акаунт