Любители на кучета - 113

• 30 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро! Кио вече на 5м 🥰

# 481
Здравейте, момичета,
обмислям да пробвам Маги с Wolf of wilderness - полу-влажната им версия(soft) на гранула. Една мила дама от тук ми прати за проба от стандартнте им гранули и уж са й ок на диването от към изходен материал. Но пък видях, че soft версията им е по-високо оценена тук:
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2247/wolf-of- … erness-soft-adult
От към мазнини е с повечко, но Маги  трябва да качи още някое друго кило, съответно ветовете ми хазаха да давам по-мазни гранули. Процента протеин ми се струва ок... поправете ме, ако бъркам някъде, моля.
Някой пробвал ли е тази храна и може ли даде мнение, ако не за тази конкретно, то поне за марката?

# 482
  • Бургас
Стела, аз съм я пробвала. Бях взела малко само за проба.
Мога да кажа, че от всички досега се усвоява и понася най-добре.
Изходният материал изглежда по-добре оформен, като след готвена храна. И по-малко произвежда в сравнение с други гранули.
Ползвала съм само две марки други, та нямам голяма база за сравнение, Елза е предимно на домашна готвена храна, така че мнението ми не е базирано на опит с много други гранули.
Но определено ми хареса и бих я давала за разнообразие и при пътуване.

# 483
  • Пловдив
Аз съм давала Soft гранули само като награди. Всички в клетката много ги харесваха. Sunglasses Обаче е много нездравословно за якето и чантата,  с които съм екипирана - веднага като ме видят всички кучовци скачат върху мен с калните лапи и лигавите муцуни.
И котешките гранули там са много вървежни.

# 484
И Кио много харесва тези полу-влажни гранули. Поръчахме от Zooplus един килограм. Повечето ги изяде като награди. Акитите нямат много здрав стомах. От повечето видове гранули, които опитахме се разстройваше. Акото й е нормално само с Роял канин, с него е била и захранена като бебе. Знам, че не е най-добрия избор... Понякога добавям няколко лъжички кисело мляко или бульон, или някакви паучове да не й е много сухо. Но тя си е добро прасе и обича да яде всичко.

# 485
Аз идвам с въпрос.Снощи ни събуди към три часа и ни стресна хубаво,ама и тя се изплаши ,защото дълго не заспа.Събуди се с давене като когато се дърпа с каишката и си притиска гърлото....Уж тръгна да отива в банята да пишка, а скочила  в мм да се гушне и после се върна на леглото.Гушкахме се ,повтори още веднъж това давене и после заспа,сутринта не искаше да става.Взе да се случва рядко след кастрацията като имахме проблем с упойката.Имам позната с пинчер и тя каза ,че нейното също така прави на моменти.Та от какво може да се получава това нещо? Днес яде,игрива е и сега спи.Винаги се случва като спи,а тя спи така свита че...

# 486
Вероятно кучето е направило обратно кихане (reverse sneezing), което прилича доста на недостиг на въздух при астматик...   Има доста по темата в интернет, включително видеа, за да може да сравните клиниката.

Най- често се случва по време на силна емоция, при животни с изявено наднормено тегло, при неподходящ за породата нашийник... Честите проявления могат да доведат до колабиране на бронх!
Всеки компетентен и отговорен ветеринар би следвало да съветва собствениците на малки, деликатни породи и такива, представители на породи със сплескани муцуни да използват нагръдници! Нашийниците, душачите и металните строги нашийници могат да доведат до увреждане на трахеята и то не само при изброените.

2-3 пъти спасявам давещи се и вече пенясали от дърпане кучета, тъй като собствениците не са наясно и започват да пищят по средата на поляната или гората, че с кучето става нещо. Ако се случи- освобождаване на врата от нашийника, лек масаж в предната част на врата с движения нагоре и надолу, леко запушване на носа с отпускане, за да спрат спазмите, както и награда, която да ги накара да ближат, за да се успокоят, да преглътнат и да започнат да дишат нормално!

Maria Mitsova, относно антителата- да, 2 отделни теста са и наистина ключовите са за гана и парво. Относно достоверността- всеки лекар има своите опасения, опит, базирани на практиката му, които споделя. Ако аз се колебая винаги искам второ мнение. Относно излизането- отново всеки ветеринар има собствено виждане - 14 или 21 дни, предвид разпространението на парвовироза и гана предполагам, че човекът иска да е сигурен в изградения имунитет.

Някой беше споменал, че за малки породи високият процент протеин в храната не се препоръчва, тъй като има риск за бъбреците- така е, потвърдено от няколко ветеринари, на чието мнение много държа и смея да твърдя, че имат доста богата практика.

Nelika, пак четеш по диагонал и се включваш “колкото да си в играта”. На Бари са предписани само капки, които съдържат тобрамицин. Тези, които използваме аз и Кришка са с тобрамицин и дексаметазон. Всеки си избира ветеринар, на който се доверява и следва предпусанията му! Антибиотични капки предписват при сълзене с неустановен характер, тъй като най- малкото кучето почиства сълзенето с лапи, които облизва, а и същите не са стерилни, което може да доведе до замърсяване и внасяне на бактерии. Също така някои от капките имат и успокояващ ефект, който тушира  раздразнението, близането, дискомфорта. Някои капки се предписват, когато има инфекция, а други, когато има вероятност от развиването на такава. Има доста неща, които могат да се напишат, но все пак всеки е грамотен и може да се информира, преди да задава назидателно въпроси! Това, че ти отричаш лекарствата не означава, че трябва да държиш сметка на хората, ако искаш да си полезна бъди по- деликатна с хора, гледащи животно от кратко време! Да не коментирам и че гурели по очите на кучето въобще не са нещо нормално... Предвид отговора ти, касаещ действията около стомашните неразположения на кучето ти и профилактичните изследвания, които не си направила въпреки притесненията ти за гиардия не говорят за особена адекватност и изрядност, че да се месиш така в чуждо лечение!

# 487

Chihuahuas Mom
благодаря,случи се по време на сън и винаги като е имала такива периоди е било пак по време на сън,все едно се стресира от нещо.Ама спи завита под завивката.... Ще прочета сега по темата да видя  какво е.

# 488
  • тук-там
Може и да е кучешка кашлица, ако давенето продължава.

# 489
  • Пловдив
Кио е страхотна млада дама вече.
Наш Шошо днес реши да става ревностен последовател на Швепса. Обаче у нас хляб рядко се намира, понеже винаги свършва и за това Саско се почерпи с купчина палачинки. Като излязох от банята - чинията на плота беше празна... Weary Бързо, чисто, вкусно.

И сега последно актуално фото на Шошо като фризьор на еленските рога

ето го същия рог от преди два месеца

# 490

Ето ни и нас.Тези дни сме така.Размазваме се от кеф.

# 491
  • Sofia
И новият временен член на семейството,Бети.

И Бела се чуди "Ко туй нещо ся?"

Отнесе едно вътрешно,чакам паразитите сега. Отказах външното,че гледано в един обор с овце и миришешееее. Баня и 2 часа ресане с гребенче за бълхи. Отидоха ми краката да клеча,а що бълха падна...кърлежи няма,че братята му имали.
Снимката дето спи е в банята на пода,аз я реша тя спи. Олекна й,след банята хапна малко гранули и сега борба между децата кои да я гали Blush

# 492
Може и да е кучешка кашлица, ако давенето продължава.
Не,прочетох и пуснах клипче,същото го прави като на клипа....Поне ще знам от какво е .Прави го много рядко ,но просто снощи продължи по дълго или на мен така ми се стори.Едно че се стреснахме от сън,едно и Джеса се стресна и после се гуши в нас ,не искаше да спи.Винаги го прави по време на сън,но информацията ,която има Chihuahuas Mom е цяла цяла енциклопедия.Още веднъж благодаря и за ваксини, и за капки ,и за тази кихавица.

# 493
Обратното кихане го има при Тара, може би  веднъж в седмицата се случва, най-често след изморителна разходка или силна превъзбуда. В началото се стряскаше и търсеше внимание, но аз не я успокоявах(тоест не подсилвах страха и), защото знаех че се случва често при бигълите, въпреки че не са със сплескани муцунки. Запушване на носа и отваряне на устата помага, когато поеме въздух през устата се успокоява, тя се е научила да киха нарочно и понякога сама се справя. Ветовете казаха, че няма какво да се направи по въпроса, а и понеже не го направихме на проблем и да я стресираме сега дори не ми прави впечатление. Прилича на давене/грухтене, да.
Chihuahuas mom, не мисля, че е до нашийник, защото Тара до третата си година беше само с нагръдници и отново се случваше, но може и да има отношение към други кучета, знам ли..

# 494
pisenxeto, помня че в твои постове си споделяла неща, които са ми направили впечатление и използвах тях за предположението си. Важното е да се установи проблемът и да се намери решение. В случая с твоето кученце- леко редуциране на количествата храна (не повече от 5-10 %), ограничаване на лакомствата от масата, увеличаване на движението (но постепенно), както и смяна на каишката с нагръдник (за да е комфортно има нагръдници елек). Всичко става плавно и без резки промени. Внимавайте и с емоциите, въпреки, че те очевидно не са в основата на проблема, след като го прави предимно, когато е в покой или спи. Няма да споменавам публично медикаменти с точното им приложение, позволявам си го само, ако някой има спешна нужда и наблизо няма ветеринар, защото не съм медицинско лице! Терапия има, ако проблемът се задълбочи, но вярвам, че с изброеното и малко дисциплина ще се получат нещата Simple Smile

Хибискус, всеки познава кучето си, особено хора, които се грижат с цялото си сърце за тях, както ти. Дали има отношение- споделям само от собствен опит, доста консултации, прегледи и изследвания, както и от наблюдения върху кучета, на които съм помагала. Останала съм с впечатлението, че обичаш да четеш и да се запознаваш в детайли, затова пускам една доста добре структурирана публикация (поне според мен):

https://rehabvet.com/cat-dog-blog/harness-versus-collar/

Ако на някой не му се чете или публикацията не е на говорим от него език- снимката дава не малко информация:

В духа на написаното в горните редове обръщам внимание на собствениците на породи с плоски муцуни:

Скрит текст:

Днес ми попадна една публикация на мой любим ветеринар, в която се сравняват ларинкс на немска овчарка и мопс. Публикувам го само, за да може собствениците да са наясно- колко затруднено и без това е дишането на такива породи животинки и да ги пазят от всичко, което допълнително би затруднило притока на въздух. Едно от животинчетата, за които споменах в преден пост е френски булдог, а собственикът му го извеждаше с душач и се чудеше: “защо се пени, хърка и иска да драйфа, сигурно щото много се разхожда и се изморява...”, след като му помогнахме се радваше и си помисли, че ще ме омилостиви с: “ама ти си по- добра от тия лекари в кабинета, виж как му мина...”, но не му се получи. Чу точно това, което мисля...

Общи условия

Активация на акаунт