Любители на кучета - 113

• 30 682
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
И аз предпочитам да хапне, вместо да се въргаля. Ама й идва акълът в главата вече, поспря да се въргаля. Вчера бяхме на конната база, пълно с материал, нито хапна, нито се въргаля. Но човешките още са неустоими.
По въпроса за обработената храна съм на мнение, че хилядолетия кучетата са живели с хората и са се хранили с остатъците им. Храносмилателната система е евоюлирала и пригодила с времето. Ние нямаме проблем с обработената храна, нито с предното куче, нито със сегашнато. Изходният материал е малко, козината и зъбите са отлични.
Всеки си преценя за кучето кое му е най-добре. И според възможностите, де.

# 61
  • Пловдив
Цитат
. Не е акал. Лежи и спи основно. Най-вероятно освен кренвирши и обелките им
Това би ме притеснило - не акането и найлоновите обвивки на кренвиршите /ако междувременно не ги е изкарал/. За чужди тела /найлон/ пробиотик не би помогнал ще си трябва лекар и то да не се забавя, ако кучето не ака.

# 62
Пухи, ограничавай достъпа до стаята с тоалетната тогава, много ли ще се сърди ако я разделиш с котките? С този силикон много голяма беля може да стане, пак ти казвам..
Черупките от яйцата не са проблем, найлонът дразни шошо, кога е правил голямата работа последно?
Мтз, аз едната вечер не дадох вечеря и на следващата сутрин дадох директно барф, имаше разстройство 2дни и после вече беше добре, давай пробиотик поне първата седмица. Като цяло първата седмица я водят критична, падане на козина, сълзене на очи, лош дъх, газове, да не им се стряскаш, просто организмът привиква.
При нас не и понесе и с времето без да има смяна на храната изведнъж имаше дни със слузести и течни изхождания, редувани с твърди и малки, просто не е за всяко куче. Въпреки че не ни се получи аз съм много “за” този вид хранене, готови барфове ли ще купуваш или ще си правиш сама?

# 63
  • Пловдив
След злополучното лапане ходи веднъж голямо количество - твърдо, после 3 пъти на вода. Вчера нищо не е ял и днес сутринта на е ходил по тази нужда. Което може би е нормално. Шошо е вадил мокри кърпи, разни други гадости, които е поглъщал. Надявам се, найлон от кренвирш няма да му създаде твърде голяма драма.

# 64
Нашата не е яла  освен като малка по двора от котките ни.А за търкане това лято я видях как в тревата се търкаляше и търкаше като малко бебе.Какво надуши там  не знам,освен че идват котки и рядко я пущаме без повод дори на двора.
Каква е разликата освен  в цената ,между оригиналния фурминатор и другите.
Много се радвам за Вивата,раната на окото е зараснала доста добре.А Мока и Ника и само за мачкане са.
Дано Шошо се оправи и да не хапва вече боклуци.
Данък от нас.

# 65
  • sofia
Леон още се бори с някакво разстройва на стомахчето. Няма я острата диария от онзи ден, но не е добре работата. За нея му предписаха хидрасек 30 мг. Пи 2 дена. След мислене и четене, поръчах Хилс с агнешко. Не смея да пробвам да давам барф. Дори не смея и да му готвя вече.

# 66
Иланг щом не е ял, значи няма какво да изкара. Аз бих дала пробиотик. Ще успокои стомаха, а и няма да навреди. Обаче ако продължава да не яде и ти се струва отпаднал го заведете на преглед, че понякога най-дребните неща също създават проблеми.

За БАРФ храненето преди години бях в една група във фейса, където имаше много съвети и идеи, както и насоки кал да се премине към изцяло сурово хранене. Не и помня името вече, но предполагам ако се потърси ще излязат някакви варианти. Аз нямам условия за такова хранене, а и гледам Макс добре си е усвоявал гранулата и сготвената маджа щом е стигнал 45 кила, че и с лекота си ги поддържа 🤣

# 67
  • под тепетата
pisenxeto, не мога да кажа, тъй като имам само оригиналния и няма как да ги сравня. Съветът ми е , ако има от кой да вземеш да пробваш ( ако си решила от скъпия) и тогава да купуваш Ако е евтиния, то не е голяма инвестиция. Бих ти дала моя да пробваш, но няма да ти свърши работа, защото е за дългокосмести.
 Иланг, давала съм човешки пробиотик - ентеросан основен, но знам, че има и кучешки. Пие ли вода Шошко ? Можеш ли да направиш консултация с вет по телефона, че да не се притесняваш? Ама ако и утре е така унил не е лошо да го посетите. Изпълнявам си обещанието Relaxed затиснал е тениската на дядо си, да не избяга от него
 Кучешки живот

# 68
  • тук-там
Иланг, започни да даваш човешки пробиотик и бирена мая. Поне месец време.
Барф е доста балансирана. Има много инфо в нета. Поради липса на някакви ензими при кучетата и котките, е затруднена преработката и усвояването на преработена храна и въглехидрати. Алтернативата на барф е готвене на пара и пасиране на зеленчуци, ама чак до там не ми се занимава. Иначе при нас се яви проблем с Нъки и аз за това започнах да ровя настоятелно за промяна на храненето. Нъки на 7 месеца (в активен ръстеж) за месец време не наддаде нито грам. Забелязах и, че ако-тата са все по-големи и все повече, колкото повече увеличавах храната. Давам му 30% повече храна, а той нито грам нагоре. Консултирах се и сега ще опитам с барф. През скъпа гранула и готвене минах, така че няма какво да губя.

# 69
  • София
Mtz, аз харесвам БАРФ като идея,но при нас не се получи,Фея категорично отказа да го яде,тя и почти нищо сурово не иска,освен някой зеленчук,Бети хапваше по малко , но недостатъчно.Пробвах и аз да им правя,купувах различни меса,меля със зеленчуци сурови и това не пожелаха..Продължаваме си на готвено,не забелязвам да има някакъв лош ефект-акото не е много,единствно Фея има малко зъбен камък,но според ветеринаря не е страшно.Понякога и на мен не ми се занимава ,но то не е и толкова трудоемко. Преди купувах различни видове меса,дреболии,варях и после на кайма,прибирах в пликове заготовки в камерата,но си намерих зоомагазин,където продават готова кайма и е още по лесно дори.

# 70
  • Пловдив
mtz, ако Нъки расте активно предполагам е нормално да не качва на килограми. Когато Шошо се беше разстроил много ветката ни каза за Шошо, че може да има проблем с пилешкото. Това пилешко е проблемно за много кучета, а всички храни са тъпкани с него.

# 71
  • Стара Загора
Едно снежно Барби от бабин дом.

# 72
Лори- хранена винаги с висок клас гранули./ Акана,Орижен,Вирбак/ , имаше период лятото, в който вместо да "стъпи" на заветните 9 кг.падна под 8.500...Увеличих доза...нищо.Явно беше точно в период на бърз растеж и по- интензивни игри.Отмина и това.Прекрасно се чувства.Доволна и много улеснена съм от  този вид храна/ гранули/.Готвя пилешко филе с ориз може би 2 пъти в месеца.За храненето , наистина всяко кученце си има " своето най- добро меню"! Не смея "Барф", царица е на" рядкото щастие"...Като бяхме в Мюнхен все я хващаше по време на полицейския час...

# 73
Биляна ,аз с фалшивия фурминатор  си ми върши работа,до преди имаше една друга четка с която я решехме.Явно от топлото вътре пада понякога повече козина.Иначе обира доста,така че благодаря.А другата четка върши идеална работа за лабрадора,бях свидетел като го решеха колко мъртва козина падна.

# 74
Здравейте Heart Eyes
Нашата Кая е с трета ваксина в понеделник и в очакване на четвърта през февруари. Още не е излизала, но смятаме да я изкъпем и почистим ушите, тъй като знаем, че това е чувствително място за кокерите. Купихме Епи Отик, но се чудим кое да бъде първо- къпането или почистването на ушите. Моля да споделите вашия личен опит Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт